G. Gum firminis abrikosinis tortas: nekeptas, be miltų ir cukraus

 (16)
Kuo ypatingi mano ruošiami desertai? Jie be miltų, balto cukraus, nėra kepami. Ruošiant desertus man svarbiausia, kad jie būtų maistingi, gardūs ir greitai paruošiami. Tortukai itin sotūs, tačiau suvalgius neapsunkstama ir tai yra supermaistas.
© grazinagum.com

Valgykite be sąžinės priekaištų!

Abrikosinis sluoksniuotis

Tortui reikės torto formos. Rekomenduoju su lengvai atidaromais šonais, kad būtų patogiau išimti paruošus.

Pagrindas:

1 stiklinė saulėgrąžų sėklų
1 stiklinė migdolų riešutų
1,5 stiklinės vandenyje 2–3 val. mirkytų datulių
2 valgomi šaukštai kakavos
2–3 valgomi šaukštai kokoso aliejaus
žiupsnelis druskos

Vidurinis sluoksnis:

2–3 bananai
laimo žievelė

Viršutinis sluoksnis:

1,5 stiklinės vandenyje mirkytų džiovintų abrikosų
1 stiklinės mirkytų razinų

G. Gum firminis abrikosinis tortas: nekeptas, be miltų ir cukraus
© grazinagum.com

Ruošiame pagrindą:

Maisto smulkintuvu su S raidės formos peiliuku sumalame saulėgrąžų sėklas ir migdolų riešutus, kad dar liktų grūdelių, ne iki vientisos masės.

Vandenyje išmirkytas datules elektriniu trintuvu sumalame, kad gautume datulių pastą. Konsistencija turi būti panaši į džemą. Tada sumaišome sumaltas datules kartu su maltais riešutais ir saulėgrąžų sėklomis, sudedame kakavos, ištirpintą kokoso aliejų ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišome. Šia mase padengiame torto formą.

Vidurinis ir viršutinis sluoksnis:

Ant viršaus sudedame griežinėliais supjaustytus bananus ir užbarstome nutarkuotą laimo žievelę (tarkuojame tik žalią sluoksnį, nes jei tarkuosime su balta dalimi, jausis kartumas).

Paruošiame viršutinį sluoksnį. Išmirkytus abrikosus ir razinas sudedame į maisto smulkintuvą. Susmulkiname ir uždedame ant bananų sluoksnio.

Tortukas paruoštas ir galima jį valgyti iš karto arba trumpam įdėti į šaldiklį. Tokį tortą šaldytuve galite laikyti iki 2 parų.

Skanaus!

Šis receptas – iš knygos „Super desertai“.

grazinagum.com
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Savaitės naujienų prenumerata

Sveika

Naminė duona – gardu, sveika ir paprasta pagaminti (14)

Išsikepti naminės duonos nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Šis receptas itin lengvas ir paprastas, o šviežia gardi jūsų pačių rankomis pagaminta duona ant stalo garuos jau po valandėlės.

G. Gum firminis abrikosinis tortas: nekeptas, be miltų ir cukraus (16)

Kuo ypatingi mano ruošiami desertai? Jie be miltų, balto cukraus, nėra kepami. Ruošiant desertus man svarbiausia, kad jie būtų maistingi, gardūs ir greitai paruošiami. Tortukai itin sotūs, tačiau suvalgius neapsunkstama ir tai yra supermaistas.

Riešutai: vieni padeda lieknėti, kiti – pavojingi (26)

Vos pajutus kartumą, riešutų geriau atsisakyti – tokie produktai kenksmingi dėl pavojingų medžiagų, galinčių sukelti net kepenų vėžį. Taip LRT RADIJUI sako Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedėja Jurgita Bakasėnienė. Mitybos specialistė Gražina Gum teigia, kad prieš vartojimą riešutus derėtų išmirkyti vandenyje – tokiu būdu jų fermentai, mikroelementai, vitaminai tampa aktyvūs, organizmas juos įsisavina.

Kodėl vandens nerekomenduoja užvirinti antrą kartą (147)

Vanduo yra svarbus žmogaus egzistavimui, nes būtent jis užtikrina sklandų organizmo funkcionavimą. Ekspertai pažymi, kad sveikiausias yra natūralus vanduo, o nuo reguliaraus virinimo jis praranda visas naudingąsias savo savybes. Dar daugiau – mokslininkai įspėja, kad antrą kartą virinti vandenį yra net pavojinga.

Išnagrinėjo jogurtų sudėtį: nereikalingų priedų rado net ir produktuose be skonio jogurtų reitingas (101)

Norint išvengti bereikalingų sveikatos nepridedančių priedų geriausia rinktis jogurtus be skonio. Jei yra noro, juos galima pasiskaninti vaisiais, šaldytomis uogomis, už visus pramoninius priedus sveikiau net trintos uogos su cukrumi. Vis dėlto ir tarp beskonių jogurtų yra nekokių variantų.