G. Gum firminis abrikosinis tortas: nekeptas, be miltų ir cukraus

 (19)
Kuo ypatingi mano ruošiami desertai? Jie be miltų, balto cukraus, nėra kepami. Ruošiant desertus man svarbiausia, kad jie būtų maistingi, gardūs ir greitai paruošiami. Tortukai itin sotūs, tačiau suvalgius neapsunkstama ir tai yra supermaistas.
© grazinagum.com

Valgykite be sąžinės priekaištų!

Abrikosinis sluoksniuotis

Tortui reikės torto formos. Rekomenduoju su lengvai atidaromais šonais, kad būtų patogiau išimti paruošus.

Pagrindas:

1 stiklinė saulėgrąžų sėklų
1 stiklinė migdolų riešutų
1,5 stiklinės vandenyje 2–3 val. mirkytų datulių
2 valgomi šaukštai kakavos
2–3 valgomi šaukštai kokoso aliejaus
žiupsnelis druskos

Vidurinis sluoksnis:

2–3 bananai
laimo žievelė

Viršutinis sluoksnis:

1,5 stiklinės vandenyje mirkytų džiovintų abrikosų
1 stiklinės mirkytų razinų

G. Gum firminis abrikosinis tortas: nekeptas, be miltų ir cukraus
© grazinagum.com

Ruošiame pagrindą:

Maisto smulkintuvu su S raidės formos peiliuku sumalame saulėgrąžų sėklas ir migdolų riešutus, kad dar liktų grūdelių, ne iki vientisos masės.

Vandenyje išmirkytas datules elektriniu trintuvu sumalame, kad gautume datulių pastą. Konsistencija turi būti panaši į džemą. Tada sumaišome sumaltas datules kartu su maltais riešutais ir saulėgrąžų sėklomis, sudedame kakavos, ištirpintą kokoso aliejų ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišome. Šia mase padengiame torto formą.

Vidurinis ir viršutinis sluoksnis:

Ant viršaus sudedame griežinėliais supjaustytus bananus ir užbarstome nutarkuotą laimo žievelę (tarkuojame tik žalią sluoksnį, nes jei tarkuosime su balta dalimi, jausis kartumas).

Paruošiame viršutinį sluoksnį. Išmirkytus abrikosus ir razinas sudedame į maisto smulkintuvą. Susmulkiname ir uždedame ant bananų sluoksnio.

Tortukas paruoštas ir galima jį valgyti iš karto arba trumpam įdėti į šaldiklį. Tokį tortą šaldytuve galite laikyti iki 2 parų.

Skanaus!

Šis receptas – iš knygos „Super desertai“.

grazinagum.com
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Gardžios naujienos

Sveika

8 priežastys, kodėl niekada nereikia atsisakyti desertų su cinamonu (19)

Mes dažnai atsisakome desertų baimindamiesi, kad saldumynai kenkia figūrai. Tačiau savo nuomonę šiuo klausimu verta pakeisti, ypač jei kalbama apie desertus su cinamonu. Šis prieskonis ne tik kvapnus ir skanus, bet ir pasižymi organizmui naudingomis savybėmis. Būtent todėl niekada neatsisakykite desertų su cinamonu.

Sveikas užkandis: obuoliniai batonėliai

Tai dar vienas sveikas užkandis, kurį galima laikyti šaldytuve visą savaitę ir patogu visada turėti po ranka. Šie obuolių tyrės, avižų ir kokosų batonėliai yra labai skanūs ir palyginti nebrangūs.

Pradžiugins ne tik vaikus: saldūs velykiniai margučiai (7)

Papuoškite šventinį stalą sveikais saldžiais margučiais. O jiems pagaminti prireiks vos kelių ingredientų.

Nepatikėsite, kad tai įmanoma – sveikuoliškas tortas „Moka“ (5)

Tai dar vienas unikalus torto receptas, kurį drąsiai galima priskirti receptų „valgau desertus be sąžinės graužaties“ kolekcijai. Jį pagaminsite be miltų ir cukraus. Be to, jo nereikės kepti.

Eksperimento su majonezais rezultatas nustebino: žmonės apsigauna rinkdamiesi sveikiausią majonezų reitingai (144)

Ant šventinio Velykų stalo dažnuose namuose neišvengiamai atsidurs ir majonezas. Be šio riebaus padažo neįsivaizduojamas kiaušinių valgymas, juo gardinamos įvairios mišrainės. Tačiau neapsigaukite rinkdamiesi, kaip dažnai galvojama, sveikesnius liesesnius produktus ar produktus be neva kenksmingų priedų. Tokie kriterijai negarantuoja, kad majonezas bus geras.