G. Gum firminis abrikosinis tortas: nekeptas, be miltų ir cukraus

 (19)
Kuo ypatingi mano ruošiami desertai? Jie be miltų, balto cukraus, nėra kepami. Ruošiant desertus man svarbiausia, kad jie būtų maistingi, gardūs ir greitai paruošiami. Tortukai itin sotūs, tačiau suvalgius neapsunkstama ir tai yra supermaistas.
© grazinagum.com

Valgykite be sąžinės priekaištų!

Abrikosinis sluoksniuotis

Tortui reikės torto formos. Rekomenduoju su lengvai atidaromais šonais, kad būtų patogiau išimti paruošus.

Pagrindas:

1 stiklinė saulėgrąžų sėklų
1 stiklinė migdolų riešutų
1,5 stiklinės vandenyje 2–3 val. mirkytų datulių
2 valgomi šaukštai kakavos
2–3 valgomi šaukštai kokoso aliejaus
žiupsnelis druskos

Vidurinis sluoksnis:

2–3 bananai
laimo žievelė

Viršutinis sluoksnis:

1,5 stiklinės vandenyje mirkytų džiovintų abrikosų
1 stiklinės mirkytų razinų

G. Gum firminis abrikosinis tortas: nekeptas, be miltų ir cukraus
© grazinagum.com

Ruošiame pagrindą:

Maisto smulkintuvu su S raidės formos peiliuku sumalame saulėgrąžų sėklas ir migdolų riešutus, kad dar liktų grūdelių, ne iki vientisos masės.

Vandenyje išmirkytas datules elektriniu trintuvu sumalame, kad gautume datulių pastą. Konsistencija turi būti panaši į džemą. Tada sumaišome sumaltas datules kartu su maltais riešutais ir saulėgrąžų sėklomis, sudedame kakavos, ištirpintą kokoso aliejų ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišome. Šia mase padengiame torto formą.

Vidurinis ir viršutinis sluoksnis:

Ant viršaus sudedame griežinėliais supjaustytus bananus ir užbarstome nutarkuotą laimo žievelę (tarkuojame tik žalią sluoksnį, nes jei tarkuosime su balta dalimi, jausis kartumas).

Paruošiame viršutinį sluoksnį. Išmirkytus abrikosus ir razinas sudedame į maisto smulkintuvą. Susmulkiname ir uždedame ant bananų sluoksnio.

Tortukas paruoštas ir galima jį valgyti iš karto arba trumpam įdėti į šaldiklį. Tokį tortą šaldytuve galite laikyti iki 2 parų.

Skanaus!

Šis receptas – iš knygos „Super desertai“.

grazinagum.com
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 

Sveika

Geriausių dešrelių griliui paieškos: ar žinote, kad kai kurių kepti net negalima? dešrelių reitingų lentelė (76)

Šventinį Joninių savaitgalį ir visą likusią vasarą daugybė lietuvių keliaus į gamtą kepti įvairių grilio patiekalų. Vienas tokių – lietuvių taip pamėgtos dešrelės. Rinkdamiesi jas dauguma lietuvių nepaiso gamintojų nurodytos paskirties ir renkasi dešreles, kurių kepti negalima, mat jų sudėtyje esantis natrio nitritas būdamas aukštoje temperatūroje žmogaus organizme skatina kancerogenų susidarymą.

Norintiems maitintis sveikiau – žalia rakto skylute paženklinti maisto produktai (7)

Maisto prekių įvairovė, skirtingų gamintojų siūlomi tos pačios grupės produktai, reklamos ir spalvotos etiketės traukia kiekvieno pirkėjo dėmesį. Nenuostabu, kad dažnam iš jų tenka gerokai pasukti galvą renkantis paprasčiausią avižinę košę, kuri gali skirtis priklausomai nuo gaminimo būdo, priedų ir alergenų.

Ištyrė nitratų kiekį parduotuvinėse ir naminėse daržovėse: rezultatai nustebino (69)

Stengdamiesi subalansuoti mitybą ir vartoti pakankamai vaisių bei daržovių susiduriame su iššūkiu – kaip ir kur jie užauginti, ar juose nėra kenksmingų medžiagų? Ypač gąsdina „nitratų“ sąvoka, tačiau ar išties nitratai – kenksmingos medžiagos, o jų buvimas daržovėse turėtų kelti nerimą? O gal nitratų nėra tik pačių užaugintose daržovėse?

10 maisto produktų, kuriuos geriausia rinktis palūžus nuo dietų (1)

Dauguma žmonių, kurie laikosi dietų, sunkiausiomis akimirkomis tiesiog palūžta ir persivalgo. Blogiausia, kad dažniausiai tokiu atveju pasirenkamas nesveikas, riebus maistas. Žinant tokią savo silpnybę dera žinoti, kokius maisto produktus geriausia valgyti užplūdus silpnumo akimirkomis.

10 superdaržovių: sveikos visos, tačiau šios – ypatingos (5)

Visi žino, kad daržoves valgyti sveika ir kuo jų daugiau, tuo geriau. Juk dauguma daržovių turi itin mažai kalorijų, tačiau jose gausu įvairių vitaminų, skaidulų ir kitų mūsų organizmui reikalingų medžiagų. Vis dėlto kai kurios daržovės savo naudingosiomis savybėmis pralenkia kitas.