Vos trisdešimt minučių – ir patiekalas bus paruoštas.

Reikės:

500 g vištienos kepenėlių
1 a. š. druskos
0,5 a. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
400 g romaninių salotų
1 raudonojo svogūno
pundelio petražolių
50 g kedrų riešutų
4 v. š. alyvuogių aliejaus
0,5 a. š. kumino sėklų
0,5 a. š. kalendros sėklų
1 citrinos

Gaminimas:

1. Pašalinkite kepenėlių plėveles. Į kepenėles įberkite druskos ir pipirų. Išmaišę palikite.
2. Romanines salotas suplėšykite stambiais gabalais. Svogūną supjaustykite plonais šiaudeliais. Petražolės lapelius smulkiai supjaustykite. Išspauskite citrinos sultis.
3. Sausoje keptuvėje pakepinkite riešutus, kol jie gražiai paruduos, paskui perdėkite į lėkštę. Labai stipriai įkaitinkite keptuvę. Įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir trumpai (maždaug vieną minutę) apkepkite romanines salotas. Tada jas perdėkite į dubenį.
4. Įpilkite į keptuvę aliejaus, suberkite kumino ir kalendros sėklas ir vėl stipriai įkaitinkite.
5. Apkepkite vištienos kepenėles po minutę ar dvi iš kiekvienos pusės. Kepenėlės turi apkepti iš išorės, tačiau viduje likti rausvos. Paruoštas kepenėles perkelkite ant salotų. Apipilkite citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi.
6. Apibarstykite riešutais, petražolėmis ir iškart patiekite.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)