Reikės:
2 vnt. vištienos filė
500 g špinatų
1 vidutinio dydžio svogūno
1 skiltelės česnako
125 g grietinėlės
250 ml veršienos sultinio
1 citrinos
2 v. š. alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos ir pipirų
Paruošimas:
1. Svogūną ir česnaką nulupkite, paskui smulkiai supjaustykite. Špinatus supjaustykite stambiais gabalais.
2. Keptuvėje ant alyvuogių aliejaus pakepinkite svogūną ir česnaką, kol jie įgaus auksinį atspalvį.
3. Perdėkite svogūną ir česnaką į nedidelį indą, o tada toje pačioje keptuvėje apkepkite vištienos filė, tik ant didelės ugnies abi puses po dvi–tris minutes.
4. Paskui supilkite į keptuvę sultinį, atgal sudėkite apkepintus svogūną ir česnaką, pasūdykite ir įberkite pipirų. Gerai išmaišykite ir palikite ant vidutinės ugnies 15–20 minučių.
5. Į prikaistuvį supilkite grietinėlę, suberkite špinatus ir maždaug penkias minutes troškinkite.
6. Troškintus špinatus sudėkite į keptuvę su vištiena ir išmaišykite. Vištieną patiekite papuošę pjaustyta citrina.
Skanaus!