Reikės:

20 bulvių
1 stiklinės grietinėlės
250 g kietojo sūrio
druskos
juodųjų pipirų
5 svogūnų
4 šaukštų cukraus
3 šaukštų balzaminio acto
aliejaus kepti
50 g sultenių

Gaminimas:

Visas bulves nuskuskite ir nuplaukite. Plonai supjaustykite griežinėliais.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Į kepimo formą įtieskite kepimo popierių.
Grietinėlę išmaišykite su druska ir pipirais.
Bulves sluoksniais sudėkite į kepimo formą, kiekvieną sluoksnį teptuku patepdami grietinėlės ir prieskonių mišiniu ir užberdami smulkiai tarkuoto sūrio.
Kai visus sluoksnius susluoksniuosite, tuomet ant paskutinio sluoksnio užberkite tik sūrio.
Dėkite kepti į orkaitę. Kepkite apie 40 minučių.
Svogūnus supjaustykite žiedais. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir suberkite svogūnus. Kepkite, kol pagels.
Kai svogūnai pagels, suberkite cukrų, druską. Taip svogūnus troškinkite, kol jie gaus rudą atspalvį, apie 20 minučių. Išjunkite kaitrą ir paskaninkite balzaminiu actu, atvėsinkite.
Svogūnus patiekite kartu su bulvių gratinu, jį papuoškite sultenės lapeliais.

Skanaus!