Reikės:

2 kiaušinių
250 ml pieno
120 g miltų
žiupsnelio vanilinio cukraus, druskos
30 g sviesto
250 g maskarponės
100 g juodojo šokolado
100 ml grietinėlės (35 %)

Gaminimas

Rekomenduoju pradėti nuo kremo, nes reiktų, kad jis kiek šaltai „pailsėtų“.
Garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite šokoladą, atvėsinkite, kol plaksite grietinėlę.
Grietinėlę išplakite iki standumo ir sumaišykite su maskarponės sūriu. Lengvai viską permaišykite, kad šios masės susijungtų.
Įmaišykite šokoladą, virtuvine šluotele viską išmaišykite ir dubenį su kremu uždengę statykite į šaldytuvą.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
Kiaušinius įmuškite į dubenį ir išplakite su pienu, po truputį berkite miltus ir viską dar kartą išplakite.
Pagardinkite prieskoniais.
Kepimo formeles rinkitės patys, tačiau jos turi būti mažos.
Ištepkite kiekvieną formelę sviestu ir masę supilkite maždaug iki pusės formelės, nes kepdami pyragaičiai labai išsipūs.
Kepkite apie 7–10 min.
Kai baigs kepti, išjunkite orkaitę ir palikite pravėsti pyragėlius orkaitėje apie 5–7 minutes, nes kitaip jie gali sukristi. Kai ištrauksite, visiškai atvėsinkite, kad jie nė kiek nebūtų šilti.
Įdarykite pyragėlius paruoštu įdaru. Tai galite padaryti šaukšteliu, švirkštu ar konditeriniu maišeliu.

Skanaus!