Keturioms porcijoms reikės:

2 didelių miltingų bulvių
50 g rikotos
90 g kvietinių miltų
1 kiaušinio
1 čiobrelio šakelės lapelių
jūros druskos ir šviežiai grūstų baltųjų pipirų
parmezano drožlių patiekalui papuošti

Ingredientai padažui paruošti:

alyvuogių aliejus
šviežiai grūsti juodieji pipirai
150 g žirnelių (jei naudosite šaldytus, jie turi būti atšildyti iš anksto)
sviestas
1 čiobrelio šakelės lapelių
1 citrinos žievelė

Paruošimo būdas

Bulves 1–1,15 val. virkite su lupenomis, kol visos suminkštės. Išvirtas bulves nulupkite (idealu, jei jos vis dar bus šiltos) ir sutrinkite iki vientisos masės. Geriausio rezultato pasiekti pavyks naudojant specialiai bulvėms trinti skirtą įrankį. Sumaišykite bulvių masę su rikota, įberkite žiupsnelį druskos, šiek tiek baltųjų pipirų ir miltų. Gautos masės viduryje suformuokite įdubimą, įmuškite išplaktą kiaušinį ir rankomis po truputį pradėkite formuoti tešlą. Į masę įminkykite čiobrelių lapelius ir tęskite tešlos formavimo procesą, kol ji taps vientisa. Svarbu nepersistengti ir laiku sustoti, kitu atveju tešla bus per tanki ir neišsipūs, kai atsidurs vandenyje.

Tešlos gabalą peiliu padalinkite į dvi dalis. Iš kiekvienos tešlos dalies formuokite po 1,5 cm storio ilgo cigaro formos ritinį. Nugarine miltais pabarstyto peilio dalimi supjaustykite kiekvieną tešlos ritinį į 2 cm dydžio gabalėlius – tai „pagalvėlės“ arba atskiri virtinukai. Švelniai kiekvieno iš jų centre padarykite įspaudą miltais barstytu pirštu. Vietoje, kur atsirado įspaudas, bus daugiau padažo, o tai reiškia, kad virtinukas išlaikys daugiau skonio.

Dėkite ant ugnies didelį puodą, užvirinkite vandenį. Į vandenį dėkite virtinukus, pakreipdami puodą tai į vieną, tai į kitą pusę, tokiu būdu neleisdami jiems prilipti vienam prie kito. Virkite juos apie 1,5–2 min., kol iškils į paviršių. Itališkus bulvinius virtinukus nukoškite ir palikite pasitroškinti garuose dar 1–2 min.

Pradėkite ruošti padažą. Dėkite keptuvę ant vidutinės kaitros, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Sudėkite virtinukus į įkaitintą keptuvę, įberkite žiupsnelį druskos ir juodųjų pipirų. Apkepkite juos iš kiekvienos pusės po 1–2 min., kad gražiai apskrustų.

Į keptuvę suberkite žirnelius, įdėkite gabalėlį sviesto ir suberkite čiobrelių lapelius. Šiek tiek pakaitinkite, o tada suberkite tarkuotą citrinos žievelę. Itališkus virtinukus tiekite pabarstytus tarkuotu parmezanu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)