„Ateidavome į restoraną ir užsisakydavome iš meniu viską, ko širdis geidžia. Ir sąskaita vienam žmogui niekad neviršydavo 7 eurų. Palyginimui, dienos pietums Vilniaus centre tenka tiek išleisti...“, – savo įspūdžiais dalijosi Tomas.

Kijevo kotletas – tokia mintis pirmiausia šauna į galvą svarstant apie maistą Ukrainos sostinėje. Jie ten tokie pat skanūs, kaip ir Lietuvoje, tačiau neverta galvoti, kad Kijevas negali daugiau nieko pasiūlyti.

Mėgstantiems kokybišką virtuvę, tačiau vengiantiems švilpaujančių vėjų kišenėse, tikrai verta pasvarstyti apie kelionę į Kijevą. Ukrainos sostinėje kainos nesikandžioja, o nuo restoranų bei kavinių šefų šedevrų tiesiog raibsta akys ir pučiasi pilvai.

Pačiame miesto centre įsikūręs, rytietiška dvasia alsuojantis, restoranėlis savo svečius kviečia vaišintis tiek europietiškais, tiek rytietiškais, tiek tradiciniais ukrainietiškais patiekalais. Cezario salotos šiame restoranėlyje kainuoja apie 3,50 Eur.

Alaus užeigoje, kurios meniu „pasididžiavimas“ – įvairios keptos dešrelės, gailma atrasti ir užkepėlių su grybais, vištiena ar kitokia mėsa. Soti porcija net ir vyrui – iki 3 eurų.

Tradicinis Kijevo kotletas Ukrainoje gaminamas į vieną jo galą įkišant vištos kauliuką, kuris, iškepus, papuošiamas popierine dekoracija. Šiuo patiekalu Kijeve galima mėgautis nuo 3 iki 7 eurų.

Kijevas

Kone didžiausi komplimentai dėl itin sultingų Kijevo kotletų (beje, Ukrainos sostinėje juos vadina „Vištiena kijievietiškai“), keliauja restoranui „Paskutinė barikada“. Jei panorėsite čia apsilankyti, atsiminkite – tradiciniuose ukrainietiškuose restoranuose šiukštu negalima kalbėti rusiškai – teks pasikliauti gestų ir mimikos sugebėjimais.

Tiesa, kijieviečiai prie mėsos patiekalų patiekia tik bulves ar bulvių košę, o paprašius šviežių salotų pasigirsta toks atsakymas: deja, neturime, tačiau galime pasiūlyti ant laužo keptų daržovių.

Pastaruoju metu Kijeve itin populiari gruzinų virtuvė, tad galite atrasti įvairiausių chačiapurių bei jų variacijų. Vienam vos įveikiamas chačiapuris, kuriuo galėsite mėgautis pačiame Maidano, pagrindinės miesto aikštės, centre – 3-4 eurai.

Kepsniai – patiekalas, kuris labiausiai tuština jį mėgstančių lietuvių kišenes. Tačiau ne Kijeve. Čia už gardų ir sultingą kepsnį su gėrimu sumokėsite apie 7-10 eurų.

Beje, jei nerandate norimų patiekalų meniu, drąsiai teiraukitės personalo. Štai Benedikto kiaušinių, už kuriuos sumokėsite vos kelis eurus restorane „Paul“, meniu nėra, tačiau paprašius virtuvė mielai juos patiekia.

Tradicinės ukrainiečių virtuvės pasididžiavimas – barščiai. Gerai paieškoję galite rasti ne tik tradicinių barčių, bet ir šaltų, žalių, baltų ar gardintų įvairiausiais priedais. Sriubos lėkštė Kijevo restoranuose kainuoja maždaug nuo euro.

Šios kainos atspindi centrinėje miesto dalyje įsikūrusių restoranų pasiūlą. Kiek toliau nuo centro įsikūrusiuose restoranuose ar kavinėse maisto kainos dar žemesnės.

Ieškantiems pigaus, sotaus ir skanaus maisto verta užsukti į „Puzata Hata“. Valgyklos tipo restoranuose pietūs vienam asmeniui kainuos apie 2-3 eurus, o maisto kokybė čia tikrai tokia, kad norėsis užsukti dar kartą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (162)