V. Kurpienė moko, kuo įvairiuose receptuose pakeisti kiaušinį

 (44)
Kiaušinis yra sveikas produktas, nereikia bijoti net jame esančio cholesterolio. Tačiau, jei žmogus vis dėlto šio produkto nevalgo, pavyzdžiui, dėl to, kad yra alergiškas ar apskritai nevalgo gyvūninės kilmės maisto, gaminant tam tikrus patiekalus kiaušinius galima pakeisti kitais produktais“, – dėsto mitybos specialistė, sulieknek.lt kūrėja Vaida Kurpienė.
Vaida Kurpienė
© DELFI montažas

Tarkim, gaminant maltinukus, anot specialistės, jungiamąja medžiaga sėkmingai gali būti kietos daržovės, tokios kaip kopūstai, morkos. V. Kurpienė moko, kad jas reikia sutrinti bulvių tarka ir sumaišyti su mėsa per pusę, tuomet formuoti maltinukus ir kepti keptuvėje, orkaitėje arba keksų formelėse.

„Blynuose kiaušinius aš dažnai keičiu minkštu tofu. Jis ne tik puikiai „suriša“, bet ir suteikia sotumo jausmą“, – atskleidžia V. Kurpienė.

Tie, kas mėgsta saldžius blynus, vietoj kiaušinių į tešlą gali dėti bananų. Tiesa, specialistė atkreipia dėmesį, kad bananai turi būti gerai prinokę. Į tokią tešlą jau nebereikia dėti cukraus, nes prinokusiuose bananuose yra pakankamai natūralių cukrų. O kartais vietoje banano dedamas keptas arba garintas obuolys.

Dar vienas pasiūlymas, kuo kepiniuose galima pakeisti kiaušinį, – soda, nugesinama actu santykiu 1:1. „Vienam kiaušiniui pakeisti galite naudoti 1 šaukštelio sodos ir 1 šaukštelio acto mišinį“, – moko V. Kurpienė.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Gardžios naujienos

Kaip tai padaryti?

Nusikaltimas nespėti jų paragauti: šparagų ir bobausių duetas parodė, kaip lengva pasigaminti (7)

Kai kurios gėrybės mus džiugina vos trumpą sezoną, tad būtų nusikaltimas atidėlioti ir nespėti jų paragauti nors kartą. „Kūno kultūros“ įkūrėjas Mykolas Lepeška ir šefas Ignas Štuka parodė, kaip pasigaminti tikrą pavasario patiekalą iš tik šiuo metu augančių daržovių – šparagų ir pirmųjų pasirodančių grybų – bobausių.

Apsilankykime pirmajame Niujorko šokolado muziejuje

Saldi šokolado istorija sugulė pirmajame Niujorko šokolado muziejuje, kurį įkūrė garsus konditerininkas ir šokolado gamintojas Jacques’as Torresas. Jam šis muziejus yra galimybė pasidalinti savo aistra su kitais.

Greita, paprasta ir skanu: kesadilijos su tunu (4)

Šis restorano „Habit“ šefo Martyno Paulausko receptas gali tapti puikia idėja, kai maisto gaminimui neturime daug laiko, tačiau vis tiek norime pasiruošti kokybiško ir skanaus maisto. Be to, kaip pastebi šefas, namuose greičiausiai nesunkiai surasime ir receptui reikalingų ingredientų.

Valgomos gėlės – artišokai: parodė 2 būdus, kaip tinkamai juos paruošti (17)

Didžiuliai žali žiedai daržovių skyriuje lietuvių akims vis dar nėra įprasta prekė, skoniui – juo labiau. Tačiau nustebsite sužinoję, kad artišokus paruošti nėra taip jau sudėtinga, o paragavę suprasite – visos pastangos tikrai ne veltui.

„Mano sveikata“: mitas ar tiesa, kad parduotuvėse parduodama šviežia mėsa - injektuota? (23)

Apie visų taip mėgstamą vištieną sklando begalės mitų. Teigiama, kad iš paukštynų į parduotuves atkeliaujanti šviežia mėsa yra "išpūsta", į ją prileista neaiškių tirpalų, kurie kenksmingi mūsų sveikatai.