Tarkim, gaminant maltinukus, anot specialistės, jungiamąja medžiaga sėkmingai gali būti kietos daržovės, tokios kaip kopūstai, morkos. V. Kurpienė moko, kad jas reikia sutrinti bulvių tarka ir sumaišyti su mėsa per pusę, tuomet formuoti maltinukus ir kepti keptuvėje, orkaitėje arba keksų formelėse.

„Blynuose kiaušinius aš dažnai keičiu minkštu tofu. Jis ne tik puikiai „suriša“, bet ir suteikia sotumo jausmą“, – atskleidžia V. Kurpienė.

Tie, kas mėgsta saldžius blynus, vietoj kiaušinių į tešlą gali dėti bananų. Tiesa, specialistė atkreipia dėmesį, kad bananai turi būti gerai prinokę. Į tokią tešlą jau nebereikia dėti cukraus, nes prinokusiuose bananuose yra pakankamai natūralių cukrų. O kartais vietoje banano dedamas keptas arba garintas obuolys.

Dar vienas pasiūlymas, kuo kepiniuose galima pakeisti kiaušinį, – soda, nugesinama actu santykiu 1:1. „Vienam kiaušiniui pakeisti galite naudoti 1 šaukštelio sodos ir 1 šaukštelio acto mišinį“, – moko V. Kurpienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)