V. Kurpienė moko, kuo įvairiuose receptuose pakeisti kiaušinį

 (43)
Kiaušinis yra sveikas produktas, nereikia bijoti net jame esančio cholesterolio. Tačiau, jei žmogus vis dėlto šio produkto nevalgo, pavyzdžiui, dėl to, kad yra alergiškas ar apskritai nevalgo gyvūninės kilmės maisto, gaminant tam tikrus patiekalus kiaušinius galima pakeisti kitais produktais“, – dėsto mitybos specialistė, sulieknek.lt kūrėja Vaida Kurpienė.
Vaida Kurpienė
© DELFI montažas

Tarkim, gaminant maltinukus, anot specialistės, jungiamąja medžiaga sėkmingai gali būti kietos daržovės, tokios kaip kopūstai, morkos. V. Kurpienė moko, kad jas reikia sutrinti bulvių tarka ir sumaišyti su mėsa per pusę, tuomet formuoti maltinukus ir kepti keptuvėje, orkaitėje arba keksų formelėse.

„Blynuose kiaušinius aš dažnai keičiu minkštu tofu. Jis ne tik puikiai „suriša“, bet ir suteikia sotumo jausmą“, – atskleidžia V. Kurpienė.

Tie, kas mėgsta saldžius blynus, vietoj kiaušinių į tešlą gali dėti bananų. Tiesa, specialistė atkreipia dėmesį, kad bananai turi būti gerai prinokę. Į tokią tešlą jau nebereikia dėti cukraus, nes prinokusiuose bananuose yra pakankamai natūralių cukrų. O kartais vietoje banano dedamas keptas arba garintas obuolys.

Dar vienas pasiūlymas, kuo kepiniuose galima pakeisti kiaušinį, – soda, nugesinama actu santykiu 1:1. „Vienam kiaušiniui pakeisti galite naudoti 1 šaukštelio sodos ir 1 šaukštelio acto mišinį“, – moko V. Kurpienė.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 
Gardžios naujienos

Kaip tai padaryti?

„Mano sveikata“: mitas ar tiesa, kad parduotuvėse parduodama šviežia mėsa - injektuota? (5)

Apie visų taip mėgstamą vištieną sklando begalės mitų. Teigiama, kad iš paukštynų į parduotuves atkeliaujanti šviežia mėsa yra "išpūsta", į ją prileista neaiškių tirpalų, kurie kenksmingi mūsų sveikatai.

Rinkoje naujas žaidėjas: visiems artimas ir pažįstamas skonis gimsta visai ne Lietuvoje (93)

Nors lietuviška pieno pramonė yra aukštumose, visos Europos mastu pieno produkcija iš Lietuvos yra laikoma viena kokybiškiausių ir geriausių, o konkurencija tarp lietuviškų ledų gamintojų yra milžiniška, mūsų rinką štrumuoja ukrainietiški ledai. Kyla klausimas – kodėl naujas prekinis ženklas „Rud“ pasirinko Lietuvą ir ką tokio ketina pasiūlyti lietuviams, kad paskatintų juos rinktis ukrainietišką prekę.

Žingsnis po žingsnio parodė, kaip išskrosti žuvį (20)

Specialistai vis atkreipia dėmesį, kad lietuviai valgo per mažai žuvies. Nemažai žmonių to nedaro tiesiog manydami, kad paruošti žuvį yra pernelyg sudėtinga. Tačiau išdoroti žuvį trunka vos minutę, o skaniausia ją tik pasūdžius paprastai išsikepti tiesiog keptuvėje.

V. Kurpienė moko, kuo įvairiuose receptuose pakeisti kiaušinį (43)

„Kiaušinis yra sveikas produktas, nereikia bijoti net jame esančio cholesterolio. Tačiau, jei žmogus vis dėlto šio produkto nevalgo, pavyzdžiui, dėl to, kad yra alergiškas ar apskritai nevalgo gyvūninės kilmės maisto, gaminant tam tikrus patiekalus kiaušinius galima pakeisti kitais produktais“, – dėsto mitybos specialistė, sulieknek.lt kūrėja Vaida Kurpienė.

Pamatę BBC reportažą lietuviai sukilo feisbuke: prancūzai savinasi lietuvių virtuvės puošmeną (96)

Socialiniame tinkle „Facebook“ užvirė tikra košė. „BBC Travel“ savo paskyroje patalpino vaizdo įrašą, kaip kepami neva tradiciniai prancūzų kūgio formos pyragai ant iešmo, neįtikėtinai panašūs į nuo seno lietuvių pasididžiavimą keliančius šakočius.