V. Kurpienė moko, kuo įvairiuose receptuose pakeisti kiaušinį

 (44)
Kiaušinis yra sveikas produktas, nereikia bijoti net jame esančio cholesterolio. Tačiau, jei žmogus vis dėlto šio produkto nevalgo, pavyzdžiui, dėl to, kad yra alergiškas ar apskritai nevalgo gyvūninės kilmės maisto, gaminant tam tikrus patiekalus kiaušinius galima pakeisti kitais produktais“, – dėsto mitybos specialistė, sulieknek.lt kūrėja Vaida Kurpienė.
Vaida Kurpienė
© DELFI montažas

Tarkim, gaminant maltinukus, anot specialistės, jungiamąja medžiaga sėkmingai gali būti kietos daržovės, tokios kaip kopūstai, morkos. V. Kurpienė moko, kad jas reikia sutrinti bulvių tarka ir sumaišyti su mėsa per pusę, tuomet formuoti maltinukus ir kepti keptuvėje, orkaitėje arba keksų formelėse.

„Blynuose kiaušinius aš dažnai keičiu minkštu tofu. Jis ne tik puikiai „suriša“, bet ir suteikia sotumo jausmą“, – atskleidžia V. Kurpienė.

Tie, kas mėgsta saldžius blynus, vietoj kiaušinių į tešlą gali dėti bananų. Tiesa, specialistė atkreipia dėmesį, kad bananai turi būti gerai prinokę. Į tokią tešlą jau nebereikia dėti cukraus, nes prinokusiuose bananuose yra pakankamai natūralių cukrų. O kartais vietoje banano dedamas keptas arba garintas obuolys.

Dar vienas pasiūlymas, kuo kepiniuose galima pakeisti kiaušinį, – soda, nugesinama actu santykiu 1:1. „Vienam kiaušiniui pakeisti galite naudoti 1 šaukštelio sodos ir 1 šaukštelio acto mišinį“, – moko V. Kurpienė.

Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
 

Kaip tai padaryti?

Artėjančios dešrainių dienos proga – ant žarijų kepto dešrainio receptas (5)

„Hotdogai“ arba dešrainiai. Daugelis juos įsivaizduoja kaip paprastą bandelę, į kurią „įkomponuota“ dešrelė, salotų, kopūstų lapai, pjaustyti agurkėliai ir visa tai pagardinta kečupu. Tačiau viskas priklauso nuo fantazijos namie ar sodyboje, ingredientų, ir daugelio greitai paruošiamas maistas nustebins net išrankius artimuosius ar svečius, rašoma pranešime spaudai.

Gaivus braškių tortas, kurį pagamins net virtuvės naujokai (11)

Žodis „tortas“ daugeliui iškart asocijuojasi su sudėtingu gaminimu ir daug laiko reikalaujančiu procesu. Tačiau, jei rinksitės uogas kaip vieną iš pagrindinių ingredientų – išvengsite pusdienio sukiojimosi virtuvėje.

Gurmaniškų uogų ledų receptas: tokių dar nesate ragavę (4)

Uogos sveikos mitybos piramidėje užima vieną iš pagrindinių raciono dalių. Mitybos specialistai rekomenduoja suvalgyti iki 2 stiklinių uogų per dieną. Tačiau vasarą žmonės mėgsta pasilepinti, todėl dažniau renkasi uogomis pagardintus desertus.

Siūlo naujai pažvelgti į cukiniją ir pasigaminti iš jos makaronų (4)

Maisto tinklaraštininkė, kulinarinių knygų autorė Nida Degutienė siūlo, kaip vasaros daržovių derlių pateikti skaniai ir neįprastai. Cukinijos – dažna daržovė ant mūsų stalo, bet ar žinote, kad iš jos galite gaminti ne tik sriubas, apkepus, bet ir makaronus?

Desertiniai pusryčiai smaližiams (1)

Savaitgaliais, kai rytai būna šiek tiek ilgesni ir ramesni, mėgstame save pradžiuginti saldesniais pusryčiais. Saldu ir sveika? Tikrai įmanoma!