Nuo tos akimirkos gastronomijos pasaulis pasikeitė. Dabar mikrobangų krosnelė gali pasitarnauti praktiškai visuose maisto gaminimo procesuose – joje atšildomi produktai, šildomas maistas ir netgi gaminami valgiai. Na, o prie viso to pasitelkus dar penkias kulinarines gudrybes, kai kuriuos patiekalus gaminti mikrobangų krosnelėje bus dar patogiau ir veiksmingiau.

1. Mikrobangų krosnelėje produktą kaitinant per ilgai, kurį laiką jis būna toks karštas, kad neįmanoma jo paimti į rankas. Todėl, pavyzdžiui, virtinukus galima sudėti į puodelius ir šiuos sustatyti ant lėkštės. Paskui puodelius beliks apversti – virtinukai atsidurs lėkštėje. Taip vienu kartu pašildysite kelias virtinukų porcijas ir išimsite juos neapsideginę rankų.

Pienas

2. Storą pieno putą galima padaryti ne tik su kavos virimo aparatu, su šia užduotimi susidoros ir mikrobangų krosnelė. Įpilkite šiek tiek pieno į stiklainiuką, uždenkite dangteliu ir apie pusę minutės pakratykite. Tada nusukite dangtelį ir stiklainiuką su pienu pusei minutės įstatykite į mikrobangų krosnelę. Galiausiai šaukšteliu putas uždėkite savo savo kavos.

3. Atrodytų, kas bendro tarp šviežiai spaustų sulčių ir mikrobangų krosnelės? Ir vis tik jas šis tas sieja. Jei prieš spausdami sultis iš citrusinių vaisių juos perpjausite perpus ir 10–20-čiai sekundžių įdėsite į mikrobangų krosnelę, sulčių išspausite daugiau.

4. Traškančias kiaulienos kumpio juosteles galima pagaminti be aliejaus ir be keptuvės. Užtieskite ant lėkštės popierinį rankšluostėlį, ant jo – kelias riekeles kumpio ir įdėkite į mikrobangų krosnelę. Kiek kaitinti, priklauso nuo proporcijų – 1 min. vienam griežinėliui, jei norite paskrudinti nedidelius, plonus gabalėlius. Storesniems griežinėliams prireiks daugiau laiko.

Kukurūzų spragėsiai

5. Iš specialios rūšies kukurūzų grūdų mikrobangų krosnelėje galima pagaminti kukurūzų spragėsių. Į nedidelį popierinį maišelį įberkite pusę puodelio grūdų, aplietų puse šaukštelio sviesto Maišelio viršų kelis kartus užlenkite ir įdėkite 3 min. į mikrobangų krosnelę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)