Žinoma, šaltibarščiai neturi griežtai nustatyto sezono – šis patiekalas mėgstamas ir žiemą. Tačiau vasara yra tas laikas, kai valgyti šaltibarščius ne tik gardu ir gaivu, bet ir sveika. Mat sriuba, kurios pagrindinės sudedamosios yra daržovės, karštymečiu neapsunkina virškinimo sistemos darbo ir dėl...
Nuo ko prasidėjo Žuvies dienos Klaipėdoje? Nuo Klaipėdos kultūros centro Žvejų rūmai kūrybininkų minčių lietaus, „nulijusio“ dar praėjusį rudenį; nuo idėją iki miesto renginio mastelio išauginusių diskusijų su priekrantės žvejais ir Klaipėdos restoranų bei viešbučių bendruomenės atstovais, galiausia...
Ne, tai nėra ištaigingas patiekalas šventėms – tokį apkepą Regina gamina savo šeimos pietums. Sotus, kvapnus ir labai skanus patiekalas visada sulaukia tik geriausių atsiliepimų ir prašymų pakartoti. Vokietijoje gyvenanti Regina dalijasi receptu, kuris, beje, itin paprastas.
Šis receptas internete sumušė visus skaitomumo rekordus – Loreta dalijasi iš mamos perimtu receptu: tada taip gamino iš biednumo (1)
Visą gyvenimą trauką virtuvei jautusi Loreta Čereškevičienė tikina, kad maisto gaminimas yra tai, kuo ji kvėpuoja, kuo gyvena. Ir nors jau 12 metų gyvena Vokietijoje ir dirba tos šalies restoranuose, gimtosios šalies skonių ir receptų nepamiršo – dalijasi iš mamos perimtu kugelio vištienos apvalkale...
Paaiškino, kaip išsirinkti mėsą: ką reiškia „užauginta be antibiotikų“ ir kuo skiriasi faršas nuo maltos mėsos? (1)
Ekologiška, užauginta be antibiotikų, bio, natūrali... mėsos prekeiviai sukasi kaip gali, kad tik pritrauktų pirkėją prie savo produkcijos, bet, kaip sakoma, ne viskas auksas, kas auksu žiba. O gal ir atvirkščiai. Delfi pasidomėjo, pagal kokius kriterijus rinktis mėsą, kad ji būtų šviežia, skani ir ...
Į „Mamų virtuvę“ atvykusi ugningoji raudonplaukė aktorė Redita Dominaitytė žiūrovams parodė, kaip gaminti jos namuose pamėgtą itin paprastą, bet maistingą aitriųjų paprikų troškinio versiją.
Duonos mišrainė – neatsiejama nuo vakarėlių, vasaros iškylų. Tokia gardi, kad niekada nepraranda populiarumo – jos pageidauja tiek šaltuoju sezonu, tiek karštymečiu. Šią mišrainę mėgsta ir maisto tinklaraščio „Sveikai ir lengvai“ kūrėja Indrė Denisovienė. Sumaniusi jų pasigaminti ir pati, nutarė kie...
Nomeda Marčėnaitė jau pradėjo raugintų agurkų sezoną ir dalijasi savo firminiu receptu: svarbu nepamažinti vieno ingrediento (2)
Vos pajutę vasaros šilumą pradedame gaivių raugintų agurkų sezoną. Ta proga menininkė ir visuomenininkė Nomeda Marčėnaitė dalijasi savo raugintų agurkų receptu. Sako, tokie gardūs, kad vos užraugus žino, jog netrukus procesą reiks kartoti. Beje, šis marinatas tinka raugiant ir kitas daržoves.
Visa puokštė E priedų, dervos ir bauginantys palmių riebalai: mokslininkė įvertino populiarių ledų sudėtį ir pasakė, kas ką reiškia (4)
Atšilus orams prekybininkai džiaugiasi išaugusia ledų paklausa. Išties nei suaugęs, nei vaikas neįsivaizduoja šiltos dienos be porcijos ledų: vaisiniai, šerbetas, grietininiai, pieniški, pirktiniai ar pagaminti namuose – pasirinkimas platus. Bet nepamirškite žvilgtelėti ne tik į kainą, bet ir į etik...
Kai dovanų gauni rūgštynių, verdi gardžią ir sočią sriubą, o žolelių likutį užšaldai. Būtent taip pasielgė maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė. Šeimoje labai mėgstamos sriubos receptu vilnietė dalijasi ir su Delfi Maistas skaitytojais.
Geriausiu virtuvės šefu Lietuvoje ne kartą pripažintas, restorano „Amandus“ įkūrėjas Deivydas Praspaliauskas paaiškino, ką reiškia „Michelin“ žvaigždė ir kokią vertinimo sistemą organizacija taikys Lietuvos restoranams. Vertinimai mūsų šalyje bus paskelbti birželio 13 d.
Gražiausiu sovietinės Lietuvos kurortu tituluojami Druskininkai (nei kas tituluoja, nei ką – čia kalbos figūra) yra keista vieta. Jie yra Dzūkijoje, vienoje nuostabiausių šalies regionų – bet ne mažiau primena liūdnąją praeitį, negu Grūto parkas arba Varėnos gyvenamieji daugiabučiai.
Raugo kepinius pamilusi Kotryna: jie naudingi žarnynui, tinka ir turintiems jautrumą glitimui
+ fokačijos receptasKepinių ir maisto gamybos namuose gerbėjus tinklaraštyje „Ko nors skanaus“ burianti Kotryna įsitikinusi, kad malonumui nereikia daug – vos kelių riekių tikros, mylinčių rankų iškeptos duonos, tikro sviesto ir žiupsnelio druskos. O jei šalia dar ir aukščiausios kokybės alyvuogių aliejus, – gyvenimo p...
Kada, jei ne dabar! Kai pats rabarbarų sezonas, būtent dabar reikia mėgautis skinti šio augalo stiebus ir gaminti gardžius patiekalus su malonia rūgštelės nata. Šiame tekste rasite šiuos receptus: tradicinis rabarbarų pyragas, trupiniuotis su rabarbarais ir braškėmis, obuolių ir rabarbarų pyragas su...
Kad oda būtų skaisti, jaunatviška, kūnas stangrus, o sveikata puiki, savaime suprantama, reikia sveikatai gyventi – sportuoti ir valgyti maisto produktų, kurie padeda išsaugoti jaunystę.
Vyno ir kitų gėrimų paroda „Vyno dienos“ į „Litexpo“ parodų ir kongresų centrą Vilniuje šį savaitgalį traukia gurmanus. Penktadienį ir šeštadienį, vykstančioje parodoje lankytojai galės dalyvauti edukacinėse degustacijose ir užsienio svečių pristatymuose.
„Mamų virtuvėje“ apsilankiusi tikra reivo motina Giedrė Kilčiauskienė įrodė, kad kūrybiškumas įmanomas kiekvienoje gyvenimo srityje – net ir gaminant sūrų pyragą! Dainininkė prisipažino, kad namų virtuvėje paprastai sukiojasi jos vyras, tad teko gerokai pasukti galvą sulaukus pakvietimo nusifilmuoti...
Kuris naudingesnis – jogurtas ar kefyras? Mokslų daktarės verdiktas: vienas daug galingesnis, tačiau turi šalutinį poveikį (1)
Viena stiklinė rauginto pieno produkto per dieną gali labai pagerinti sveikatos būklę. Bet ką gi rinktis – jogurtą ar kefyrą? Imkime ir pasiaiškinkime, kuris iš jų teikia daugiau naudos ir kaip jį tinkamai vartoti.
Skelbiami restoranai, šiemet patekę į trumpąjį 60 restoranų-kandidatų sąrašą, iš kurio vasarą bus išrinktas 2024-ųjų „30 geriausių restoranų“ reitingas.
„Ryžių rutuliukai su grybais ir mocarela, arancini, – tikra italų virtuvės klasika. Iš išorės traškūs, o viduje minkšti su ilga, tąsia sūrio gija. Tikras malonumas valgyti“, – sako maisto tinklaraščio „Skaniai ir sveikai“ autorė Indrė Denisovienė ir ragina patiems tuo įsitikinti. Svarbiausia – išsiv...
Ar įmanoma sužinoti, kaip „Michelin“ gido vertintojai atsirinko restoranus Lietuvoje, – ekspertai prabyla apie didžiulį slaptumą (3)
Jau birželio 13-ąją paaiškės, kokie mūsų šalies restoranai atkreipė visame pasaulyje žinomo „Michelin“ gido vertintojų dėmesį. Apie tai, kaip galima pelnyti prestižines žvaigždutes ir ką tai reikš Lietuvai, laidoje „Delfi diena“ kalbėjo „Keliauk Lietuvoje“ turizmo rinkodaros ir komunikacijos skyriau...
Daugelis pripažins, kad mėgsta užkandžiauti, vis tik po kurio laiko pastebi, jog tai tapo įpročiu, be kurio nebeįsivaizduoja savo mitybos. Šis įprotis stipriai nekenktų, jei užkandžiautume ne per dažnai ir sveiku maistu, bet dažniausiai mus gundo perdirbti, angliavandenių gausūs produktai — pyragėli...
Gegužės 10-11 dienomis Vilniuje „Litexpo“ parodų ir konferencijų centre vyks vyno ir kitų gėrimų paroda Baltijos šalyse „Vyno dienos“. Bendroje parodos erdvėje – gamintojų, platintojų pristatomi gėrimai. O edukacinėje parodos programoje – daugiau nei trisdešimt degustacijų, pristatymų, apdovanojim...
Ar tiesa, kad valgant kopūstus galima pasididinti krūtinę, – šį ir kitus natūralius būdus komentuoja medikai (2)
Ar teko girdėti, kaip mama ar močiutė „protina“ į paauglystę žengiančią merginą: „Jei nori, kad augtų krūtinė, valgyk kuo daugiau kopūstų.“ Jei tai sukelia kreivą šypsnį, siūlau dar neskubėti stebėtis. Pasirodo, šis teiginys toks populiarus, kad apie kopūstų įtaką krūtinės dydžiui neretai teiraujasi...
Gegužės 7 d. nuo Vilniaus iki Liublino nusidriekė ilgiausias pasaulyje šaltibarščių stalas – tokį įspūdį sudarė stoties rajone esanti instaliacija „Portalas“, prie kurios Vilniaus ir Liublino pusėse buvo nuklotas rožinis stalas. Ant jo puikavosi geriausia pasaulio šalta sriuba pripažinti šaltibaršči...
Juk pasitaiko, kad seną gerą patiekalą prisimeni visai netyčia. Vartydama naujai įsigytą knygą maisto tinklaraščio „Zinos virtuvėje“ autorė Zina Bružienė prisiminė zrazus. Kadaise šis patiekalas būdavo ruošiamas kiekvienai didelei šventei. O šiandien, kaip svarsto tinklaraštininkė, juk galima jų pas...
Kiaušinių iššūkyje dalyvavusi mergina džiaugėsi per 5 dienas atsikračiusi 4 kg: specialistai įspėja – tai „žaidimas“ su sveikata (2)
Socialiniuose tinkluose ir interneto forumuose galima aptikti daug patarimų. Bene dažniausiai interneto vartotojai dalinasi greitais ir efektyviais būdais numesti svorio – siūloma visiškai atsisakyti tam tikrų maisto produktų, daryti „becukrius“ iššūkius, badauti. Specialistai pastaruosius patarimu...
Vėsesniu metu norisi sotesnių ir šildančių patiekalų. Nuo užkandžių iki karštų valgių ir desertų – visa rasite šiame tekste.
Tikra istorija: prieš septynetą metų per knygų mugę Vilniuje prie mano stendo prieina pora pensininkių mokytojų.
Iššūkių, ypač, kai jie susiję su maistu, nebijantis virtuvės šefas Gian Luca Demarco vilniečius kviečia į naują kavinę. Ji įsikūrusi ugdymo įstaigai priklausančiose patalpose, bet yra atvira visiems miestiečiams, kas tik keliauja pro šalį. Itališki maisto akcentai ir Italijoje skrudinta kava – tok...