Maisto fotografė: kava yra mylimiausias mano modelis

Ji pasakoja moderniai sukomponuotas istorijas, sudėliotas iš ilgų apmąstymų apie formą, jausmą ir šviesą. Šią žavią moterį dažniausiai galima sutikti žinomuose šalies restoranuose ir kavinėse. Kitaip...

Greitai paruošiama vakarienė: kepame žuvį (4)

Kai pietų ar vakarienės norisi čia ir dabar, puikiausia išeitis – greitai paruošiama tilapijos filė. Pagaminimas tetruks 10–15 min. ir jau turėsite patiekalą ant stalo! Paprasčiau ir būti negali....

Londone išvirta rekordinio dydžio samosa

Londone antradienį buvo pasiektas didžiausios pasaulyje samosos – populiaraus azijietiško užkandžio – rekordas : savanoriai aliejuje išvirė įspūdingą 153,1 kg „pyragėlį“.

Į Vilnių grįžęs „Dinner in the Sky“ vilios estiškais patiekalais ir gražiausiomis savaitės asmenukėmis (17)

Trečiadienį prasidėjo šeštoji gurmaniška „Dinner in the Sky“ viešnagė Vilniuje. Išskirtiniais pietumis 50 m aukštyje šiemet rūpinasi profesionalūs šefai iš Estijos. Šia jaudinančia pramoga...

Grikių pudingas – tobuliems veganiškiems pusryčiams (7)

Grikių ir chia sėklų pusryčiai , paruošiami iš vakaro, yra tikrai neįtikėtinas atradimas. Skonis fantastiškas, o ir improvizacijai vietos begalė – pagardinkite šiuos pusryčius džiovintais vaisiais,...

Tik keli ingredientai – ir nuostabi morkų sriuba garuos ant jūsų stalo (1)

Ruošiant šią sriubą man labiausiai patinka kepinamo kario kvapas, kuris pasklinda po visus namus. Karis sriubai suteikia rytietiško aromato ir šiek tiek aštresnio skonio. Jei nesate dideli kario mėgėjai,...

Vegetariškas receptas: aštrus pomidorų čatnis (3)

Sakoma, kad čatnis yra toks aštrus, jog vos gali jį valgyti, ir toks saldus, kad negali jo nevalgyti. Šis čatnis labai panašus į pomidorų padažą , tik gerokai skanesnis. Išbandykite pasigaminti namuose.

Pataria mitybos specialistė: maitinuosi sveikai, bet svoris nekrenta – ką daryti? (47)

Sulaukiu daugybės laiškų su prašymais patarti, kaip sureguliuoti mitybą, ką daryti, kad imtų kristi svoris ir pan. Šis laiškas – vienas tokių. Moteris rašo atsisakiusi cukraus, pradėjusi maitintis...

Receptas tiesiai iš D. Praspaliausko virtuvės: metas paskanauti voveraičių (24)

Vienas garsiausių Lietuvos šefų Deivydas Praspaliauskas iš restorano „Amandus“ siūlo pasigaminti patiekalą romantišku pavadinimu „Deganti meilė su voveraitėmis“. Šefas pasakoja, kad šio patiekalo...

Duonos gamintojai pasišovė išsaugoti lietuviškos ruginės duonos tradicijas (37)

Lietuva nuo seno visame pasaulyje garsėja ruginės duonos gamybos tradicijomis. Vis dėlto lietuviška ruginė duona šiandien dažnai būna ne iki galo „lietuviška“.

Pietų dėžutę susiruoškite iš vakaro: minkšta vištiena pesto padaže

Receptas itin lengvas, greitai paruošiamas ir patiks net ir tiems, kuriems vištiena jau gerokai pabodo. Gamindami vakarienę padvigubinkite porcijas ir pasilikite gardaus patiekalo rytojaus pietums .

5 patarimai, kaip supjaustyti svogūną be ašarų (28)

Be svogūnų neapsieina beveik nė vienas rimtesnis patiekalas, jie kaip niekas kitas papildo ir praturtina daugybės gardžių patiekalų skonį. Vis dėlto kažin ar kam nors patinka juos pjaustyti, juk smulkinant...

Sveikuolių pica: tešlos pagrindą keiskite Portobelo grybu (15)

Portobelo grybai tokie universalūs, kad tinka įvairiausiems patiekalams. Šį kartą grybe iškepiau tikrų tikriausią picą . Tai tikrai sveikesnė alternatyva įprastai picai. Išbandykite!

Nauja mada restoranuose: maistą ruošia miniatiūriniai šefai (3)

3D video menas nėra skirtas vien tik šviesų festivaliams ar turistams pritraukti – vaizdo projekcijos gali būti naudojamos ir nedidelėse erdvėse. Tai puikiai įrodė belgų menininkų kolektyvas...

Pavalgęs A. Užkalnis sako, kad Nidą metas branginti, kol visai užbrangs (198)

Žinau, žinau, šiandien ne toks sekmadienis, kad galima būtų ramiai apie Nidą rašyti: nebėr tų karščių, kuriais lietuviai taip piktinasi, nors pirma jų laukia, o kai karščių nelieka, tai liūdi. Jau...

Pirštelius apsilaižysite: traški vištiena amerikietiškai (40)

Šios traškios vištienos nėra net ko lyginti su greito maisto užkandinių patiekalu – skonis skiriasi kaip diena ir naktis. Jei norite skaniosios, naminės traškios vištienos – išbandykite šį receptą,...

Skaniau ir greičiau nebūna: 5 vaisinių kremų tortams receptai (2)

Vasarą dažniausiai norisi lengvesnio maisto iš šviežių ingredientų, todėl desertų mėgėjus nustebinsite gaiviu torto gabalėliu ar pyragaičiu su vaisiniu kremu. Vaisinio kremo gamybai reikia visai...

Savaitgaliui pasaldinti – nepakartojamos varškės spurgytės (21)

Kada pastarąjį kartą valgėte spurgų ? Nepamenate? Šis receptas – laiko gerai patikrintas ir tikrai patikimas, vis dėlto aš jį šiek tiek patobulinau – vietoje paprastų miltų naudojau grikių ir pati...

Savaitgalio iškylai – gaivios salotos su jautiena (2)

Kviečiame pasigaminti gaivias salotas su jautiena, kiaušiniu ir miso padažu. Patiekalas puikiai tiks savaitgalio iškylai.

Kuršėnų vyniotinis – legendomis apipinto deserto receptas (37)

Kas nėra girdėjęs ar ragavęs legendinio Kuršėnų vyniotinio ? Šis visiems gerai žinomas ir be galo gardus skanėstas yra vienas populiariausių konditerijos gaminių, tiek gaminamų namuose, tiek...

Pietų pertrauka kaimiškoje trobelėje: dėl šios vietos verta ištrūkti iš Senamiesčio (45)

Jei sostinėje besisvečiuojantys turistai ar jūsų pačių draugai užsieniečiai kada paklaus, kur būtų galima paragauti tikro vietinės virtuvės maisto, drąsiai jiems pasiūlykite ištrūkti iš Senamiesčio...

Papasakojo, kaip išsirinkti skaniausius vaisius ir daržoves (7)

8 iš 10 Lietuvos gyventojų vaisių ir daržovių kokybę vertina remdamiesi vien jų išvaizda. Tokį faktą atskleidė tyrimų bendrovės „Spinter Lietuva“ atlikta reprezentatyvi šalies gyventojų apklausa.

Pabodusiai vakarienei paįvairinti – žuvies kepsneliai (5)

Šie žuvies kepsneliai labai gardūs, todėl siūlau išbandyti ir taip paįvairinti savo užkandžių, pietų ar vakarienės meniu. Kepsneliai skanūs ne tik karšti, bet ir atšalę. Patiekalas dera su...

Lietuviai išrinko mėgstamiausią nacionalinį patiekalą (79)

Aplenkę šaltibarščius , kugelį ir kitus tradicinius lietuviškojo stalo patiekalus, mėgstamiausiu nacionaliniu patiekalu tapo cepelinai , rodo pirmasis (beveik) nacionalinis didžkukulių valgymo ir gaminimo...

Pasižvalgė po azijietiško restorano užkulisius: retas europietis išdrįstų paragauti vietinių pasididžiavimu laikomų patiekalų (15)

Keliaudamas po Pietryčių Aziją sutikau tikrą azijietiškos virtuvės guru Josefą Sagemüllerį. Jis pakvietė mane pasižvalgyti po savo restoraną „Tambok‘s“ ir papasakojo apie keisčiausius tradicinius...

Ant lietuvių stalo – vištiena be antibiotikų (9)

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, jau kelerius metus iš eilės vištienos suvartojimas šalyje auga daugiau nei dešimtadaliu. Dietologai turi tam paaiškinimą – vištiena yra nesunkiai ir greitai...

Belgijoje iškeptas omletas iš 10 tūkst. kiaušinių (7)

Antradienį centrinėje Belgijos Malmedi miesto aikštėje susirinko šimtai žmonių. Visus juos vienijo konkretus tikslas – paskanauti didžiulio omleto, iškepto čia pat ant atviros ugnies keturių metrų...

Lengvai ir gaiviai vakarienei: cukinijų ir vištienos kepsneliai (11)

Šiuo metu daugelio virtuvėse galima rasti vieną kitą cukiniją , tad šie kepsneliai – visų pirma, praktiškas patiekalas. Lengvi ir gaivūs kepsneliai – pats tas karštai vasaros dienai .

Per tris dienas supažindins su lietuviška virtuve (1)

Savaitgalį, rugpjūčio 18–20 d., Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse įvyks išskirtinė maisto šventė – čia pirmą kartą bus rengiama tradiciniams lietuviškiems duonos, sūrio ir medaus...

Gausus cukinijų derlius: ką iš jų pagaminti? (5)

Maisto gaminimo virtuozai siūlo platų pasirinkimą patiekalų, kuriuos gaminant naudojama cukinija. Tad jei jūsų sode užderėjo gausus cukinijų derlius, užsirašykite šiuos cukinijų patiekalų receptus.