Šeimyninis konfliktas Panevėžyje, Nemuno gatvėje esančiuose bendrabučiuose, įvyko liepos pradžioje. Susipykus sugyventiniams, neblaivi 40-metė, kol jos draugas buvo parduotuvėje, iš trečio daugiabučio namo aukšto lango išmetė jo šuniuką.Šuo buvo gydomas ir stebimas Panevėžio gyvūnų globos draugijoje, Kaimiškyje. Pirmomis dienomis mišrūno būklė buvo itin sunki. Šuniukui buvo atliktos net kelios operacijos, prie jo nuolat budėjo Gyvūnų globos draugijos savanoriai.

Tačiau jau dabar žiaurius šeimininkus mišrūnas gali ir pamiršti. Kaip naujienų portalui JP sakė Panevėžio gyvūnų globos draugijos vadovė Rūta Liberienė, šuniuką panoro priglausti ne viena šeima.

Pasak R. Liberienės, 6 mėnesių šuniukas atiduotas šeimai, gyvenančiai Panevėžio rajone, Paįstryje.

„Naujoje šeimoje šuo bus mylimas ir prižiūrėtas. Šeima gyvena nuosavame name, kur yra daug erdvės. Gyvūnas galės laisvai bėgioti“, – teigė R. Liberienė.

Mišrūną priglaudęs paįstrietis Julijonas Gelažis pasakojo, jog itin džiaugiasi nauju augintiniu, mat šuniukas labai guvus ir linksmas.

Šeima jau senokai svarstė apie augintinio įsigijimą. Galvojo pirkti taksų veislės šunį, tačiau, išgirdę apie įvykį, kai šuniukas buvo išmestas pro langą, tvirtai ir greitai nusprendė, kad nori priglausti ir suteikti meilę būtent šiam šuneliui.

„Nežinojome, kaip šuniuką pavadinti. Senojo jo vardo nepasakė. Tad pavadinome jį Žirniu. Manau, jau prie naujojo savo vardo tikrai įprato, nes tik pakvieti, iškart atbėga“, – pasakojo pro langą išmestą šuniuką priglaudęs vyras.

Tai jau antrasis J. Gelažio šuo. Senjoras augina ir dar vieną šunį. Šypsodamasis paįstrietis sakė, jog abu šunys tikrai sutars.

„Mažylis gyvena namuose, išvedame pasivaikščioti, tačiau kol kas vieno nepaleidžiame lakstyti. Baisu, kad kur nepaspruktų“, – naujuoju augintiniu džiaugėsi vyras.

Paįstrietis J. Gelažis pasakoja, jog tik parsivežus Žirnį į naujus namus, matėsi, kad viskas bus gerai.

„Taip puolė ėsti. Ką tik duoti, viską ėda. Iš pradžių šiek tiek bijojo žmonių. Gal jį senieji šeimininkai net ir mušė. O dabar Žirniukas yra visų draugas“, – šypsojosi J. Gelažis.