Pastarąją naktį itin prastas rungtynes sužaidė visa Toronto „Raptors“ komanda, išvykoje 82:110 pralaimėjusi „Spurs“. J. Valančiūno pasirodymas apskritai buvo košmariškas.

Per 22 min. ant parketo lietuvis sukrapštė vos 2 taškus (1/5 metimų) ir atkovojo 6 kamuolius – praktiškai visi jo bandymai įveikti Pau Gasolio (nors pastarasis šį kartą irgi nespindėjo), LaMarcuso Aldridge‘o ar kitų oponentų gynybą baigdavosi beviltiškai. Nepatikimai J. Valančiūnas žaidė ir gindamas savo krepšį.

Rungtynes vertinęs „Raptors Republic“ apžvalgininkas Spenceris Redmondas prastais balais apdalijo beveik visą Toronto komandą, tačiau J. Valančiūnui skyrė patį prasčiausią įvertinimą – F.

„Jis turi prisiimti atsakomybę už tokį blogą žaidimą abiejose aikštės pusėse. Nemėgstu taip sakyti, tačiau tai buvo bene pats blogiausias JV pasirodymas kokį teko matyti. Patricko Pattersono praradimas pastaruoju metu atsiliepia labai smarkiai. Komanda neapsigina, o ir apskritai priekinės linijos žaidime nėra jokio gilumo, kai JV rungtyniauja šitaip blogai“, – konstatuoja jis.

„The Score“ reporteris Chrisas Walderis rungtynių metu neslėpė nusivylimo.

„Aš labai labai norėčiau sirgti už J. Valančiūną. Tikrai. Bet jis pastaruoju metu viską tiesiog velniškai apsunkina“, – apmaudžiai rašė jis, pažymėjęs, kad susitikimo metu į lietuvį kartais tiesiog „sunku žiūrėti“.

Ch. Walderis ironiškai pastebėjo, kad netgi atsarginis „Spurs“ vidurio puolėjas Dewayne‘as Dedmonas, žaidęs vos 13 min., sugebėjo pelnyti tašku daugiau (3) nei J. Valančiūnas per 22 minutes.

Po šio mačo socialiniuose tinkluose žodžių į vatą nevyniojo ir eiliniai „Raptors“ gerbėjai, siūlantys mainų būdu J. Valančiūną „išsiųsti kuo toliau iš Toronto“, o kai kurie lietuvį praminė „pačiu neatletiškiausiu pasaulio žmogumi“.

Gandai apie „Raptors“ galimybes iškeisti J. Valančiūną į kitą klubą sklando jau kurį laiką, tačiau kol kas tai tėra jokių rimtų šaltinių nepatvirtintos spekuliacijos.

Apskritai šį sezoną J. Valančiūnas žaidžia itin nestabiliai. Jei pirmenybes jis pradėjo su trenksmu ir pirmame savo mače pelnė 32 taškus, vėliau 20 pelnytų taškų ribą 24-erių lietuviui pavyko peržengti vos 2 kartus, o pastarasis periodas po Kalėdų aukštaūgiui apskritai yra ne pats sėkmingiausias.

Per ketverias paskutines rungtynes JV iš viso pelnė 32 taškus (vid. po 8), dviženklę ribą peržengęs vos viename mače.

Kaip ir ankstesniais metais, lemiamais rungtynių epizodais D. Casey lietuvį ir toliau labai dažnai laiko ant atsarginių suolo, gynyboje pasitikėdamas kitais žaidėjais, o puolime viską atiduodamas į dviejų savo lyderių Kyle'o Lowry ir DeMaro DeRozano rankas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)