Kolorado valstijos atstovai namuose 80:106 (20:28, 15:33, 25:21, 20:24) buvo Minesotos „Timberwolves“ vyrukų, kuriems dėl pirmagimio vaiko gimimo nepadėjo gynybos po krepšiu specialistas Rudy Gobertas.

Šeimininkai pirmavo tik pačioje susitikimo pradžioje (2:0), vėliau dar kurį laiką laikėsi arti varžovų, bet pirmojo kėlinio pabaigoje jau atsiliko 20:28, o antrajame buvo apskritai pasiųsti į nokautą.

Įspūdingą kibumą ir intensyvumą gindamiesi demonstravę „Wolves“ privertė varžovus prarasti vieną kamuolį po kito arba atakuoti iš itin sudėtingų situacijų ir taip nulaužė rungtynes – 35:61.

Antro ketvirčio viduryje savitvardą prarado ant atsarginių žaidėjų suolo ilsėjęsis vienas „Nuggets“ lyderių Jamalas Murray'us, per pirmą mačo pusę pataikęs tik 1 metimą iš 10 ir nuolat virkavęs bei skeryčiojęsis rankomis prieš teisėjus.

Vieno iš epizodų metų jis į aikštę paleido pirmą po ranka pasitaikiusį daiktą – medicinos priemonę šilumos paketą, kuris veikia kaip šildantis kompresas. Šis iš pradžių skriejo į paties J. Murray'aus komandos draugo Reggie Jacksono koją, o tada kliudė kaip tik tuo metu krepšį atakavusį Karlą-Anthony Townsą.


Teisėjai šioje situacijoje blogiuko neidentifikavo ir paliko nenubaustą, tuo piktinosi internautai socialinėje erdvėje. Kai kurie reikalavo ne tik techninės pražangos, bet ir gynėjo suspendavimo.

Nei pačiam J. Murray'ui, finišavusiam su vos 8 taškais (3/18 metimai iš žaidimo, 4 klaidos), nei kitiems denveriečiams nepadėjo užsikurti ir tai. Po ilgosios pertraukos skirtumas tarp ekipų jau viršijo ir 30 taškų – 73:41, 82:58, tad viskas jau buvo aišku.


Nugalėtojams Anthony Edwardsas (7 rez. perd.) ir K.-A. Townsas (12 atk. kam.) atnešė po 27, o Nazas Reidas ir Nickeilas Alexanderis Walkeris – po 14 taškų.

Aaronas Gordonas atsakė 20, Nikola Jokičius – 16 (16 atk. kam., 8 rez. perd.), o Justinas Holiday'us – 13 taškų (4/5 tritaškiai).

Trečiosios ir ketvirtosios šios serijos rungtynės bus žaidžiamos Mineapolyje, taigi į Denverį abiem klubams grįžti gali nė nebeprireikti.

Kita Vakarų pusfinalio pora – Oklahomos Sičio „Thunder“ ir Dalaso „Mavericks“ – savo santykius pradės aiškintis šiąnakt.

Pirmą žingsnį link konferencijos finalo Rytuose žengė Niujorko „Knicks“, kurie „Madison Square Garden“ arenoje 121:117 (27:24, 22:31, 33:32, 39:30) įveikė Indianos „Pacers“ kolektyvą.

Ketvirto kėlinio pradžioje atvykėliai iš Indianapolio dar buvo priekyje (94:85), bet rankovęs pasiraitojęs Jalenas Brunsonas vienas pats per ketvirtį sušveitė 21 tašką ir padėjo niujorkiečiams išplėšti pergalę.

43 taškus (14/26 metimų iš žaidimo, 14/14 baudų) sukaupęs J. Brunsonas ketvirtame atkrintamųjų mače paeiliui pasiekė 40 pelnytų taškų ribą ir prisijungė prie tai anksčiau padariusių Michaelo Jordano bei Bernardo Kingo.

Donte DiVincenzo pasiūlė 25 (5/9 tritaškiai), o Joshas Hartas – 24 taškus (13 atk. kam., 8 rez. perd.).

„Ristūnų“ gretose 23 taškus surinko Mylesas Turneris, 19 – Pascalis Siakamas, 18 – T. J. McConnellis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją