Jonas Valančiūnas sužaidė solidų pirmąjį kėlinį, per kurį surinko 6 taškus ir 6 atkovotus kamuolius, tačiau per pirmąsias dvylika minučių lietuvį pranoko Lucas Nogueira, sumetęs visus keturis dvitaškius ir vienintelį tritaškį bei surinkęs 11 taškų. Įdomu tai, jog per visas likusias rungtynes brazilas neatliko nė vieno metimo iš žaidimo.

JV šiose rungtynėse dvigubą dublį surinko jau pirmoje rungtynių pusėje, per vos 14 aikštėje praleistų minučių, o rungtynes baigė per 31 minutę pelnęs 16 taškų (6/10 met., 4/5 baud.), atkovojęs 12 kamuolių ir surinkęs 2 rezultatyvius perdavimus, 3 blokus ir po vieną perimtą kamuolį bei klaidą.

Trys blokuoti metimai – geriausias šio sezono J. Valančiūno rezultatas. Toronto klubas šiame sezone iš aštuoniolikos rungtynių, kuriose Jonas pasižymėjo dvigubu dubliu, laimėjo keturiolika.

Ketvirto kėlinio viduryje Toronto klubo lyderis DeMaras DeRozanas po metimo skausmingai nusileido ant Jono Valančiūno kojos ir susižeidė dešiniąją čiurną, tačiau liko aikštėje ir tęsė rungtynes nepaisydamas šlubčiojimo.

Nuo tos akimirkos Finiksas surengė spurtą 10:3, o likus pusantros minutės iki rungtynių pabaigos ir „Raptors“ atsiliekant 100:109 neatlaikė K. Lowry nervai ir įžaidėjas smogė į galvą link krepšio prasiveržusiam varžovų gynėjui Brandonui Knightui.

Vos pamatęs šį epizodą D. DeRozanas net nelaukė arbitrų sprendimo ir ramiai išėjo į rūbinę slaugyti sužeistos kojos, o po kelių akimirkų jo pėdomis pasekė ir K. Lowry, gavęs antrojo laipsnio nesportinę pražangą.

Negana to, epizodo atomazgoje iš arenos išvaryti buvo ir keli „Raptors“ sirgaliai, įvairiais daiktais apmėtę „Suns“ atsarginių žaidėjų suolelį. Pirmą kartą nuo 2015-ųjų metų tris pralaimėjimus iš eilės patyręs Toronto klubas dėl žiūrovų veiksmų turėtų susilaukti ir rimtų nuobaudų iš NBA lygos.

Svečius į priekį vedė gynėjų Devino Bookerio ir Erico Bledsoe duetas, ryškiai pranokęs Kyle‘o Lowry ir DeMaro DeRozano tandemą. Finikso gynėjai kartu sumetė net 60 taškų ir visus devynis „Suns“ pataikytus tritaškius, o E. Bledsoe pasiekė ir naują karjeros rezultatyvumo rekordą.

Paskutinį kartą Finikso klubui bent 40 taškų ir 10 rezultatyvių perdavimų 2006-ais metais surinko legendinis Steve'as Nashas.

Toronto ekipa varžovams iš Arizonos valstijos pralaimėjo abejas šio sezono tarpusavio rungtynes.

„Raptors“: DeMaras DeRozanas 22 (6/17 met.), Jonas Valančiūnas 16 (12 atk. kam.), Kyle‘as Lowry 15 (1/9 trit.), Demarre Carrollas 14 (4/12 met.), Lucas Nogueira 13 taškų.

„Suns“: Ericas Bledsoe 40 (11/17 met., 4/7 trit., 6 atk. kam., 13 rez. perd.), Devinas Bookeris 20 (5/8 trit.), Tysonas Chandleris 16, Brandonas Knightas 12, P.J. Tuckeris 11 taškų.

Toronto klubo šios savaitės pradžioje laukia sudėtingas iššūkis – naktį iš antradienio į trečiadienį į Kanadą atvyksta vieni Vakarų Konferencijos lyderių San Antonijaus „Spurs“, o jau kitą naktį „Raptors“ Memfyje stos į mūšį su vietos „Grizzlies“ klubu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)