"Tik nesustokit, dar niekas nebaigta“ – prieš ketvirtą kėlinį kauniečių treneris Rimvydas Samulėnas įspėjo savo auklėtinius.

Tačiau serbai jau per pirmas dvi atakas pataikė po dvitaškį ir perėmė emocinę iniciatyvą. Kauniečiai klydo ir nepataikydavo iš po krepšio, o serbai po truputį mažino atsilikimą.

„Jaunimo krepšinyje taip jau būna. Suaugusieji neleistų taip pasivyti, o jaunimas pasiduoda emocijoms“, – varžovų spurto priežastis aiškino R.Samulėnas.

Iki mačo pabaigos likus žaisti 2 minutes FMP „centras“ Milanas Mačvanas pataikė iš toli ir jo komanda pirmąkart nuo rungtynių pradžios priartėjo per vieną metimą – 70:73.

Tiesa, kitoje atakoje prieš iš toli atakavusį Šarūną Vasiliauską prasižengė varžovai ir kauniečių įžaidėjas realizavo visas baudas.

Tačiau serbai greitai pataikė po du dvitaškius ir skirtumas ištirpo iki 2 taškų – 74:76. Kitoje atakoje Vytenis Lipkevičius sunkiu metimu kaire ranka padidino persvarą, o po to M.Mačvanas nepasinaudojo proga sumažinti skirtumą pramesdamas abi baudas.

Likus žaisti 20 sekundžių serbai dukart nepataikė iš arti, neįmetė tritaškio ir kauniečiai išsaugojo trapią persvarą.

„Pernai lygiai taip pat su CSKA iššvaistėme 14 taškų persvarą“, – po mačo braukė prakaitą dublerių vyriausiasis treneris, džiaugdamasis savo ekipos pergale.

„Žalgiris“: Donatas Motiejūnas 20 taškų (9 atkovoti kamuoliai), Vaidas Čepukaitis 19 (11 atkovotų, 4 perimti kamuoliai), Šarūnas Vasiliauskas 16, Žygimantas Janavičius 9 (7 rezultatyvūs perdavimai), Vytenis Lipkevičius 8, Mantas Pukinskas 4, Siim-Sander Vene 2.

HMP: Milanas Mačvanas 28 (15 atkovotų kamuolių), Bojanas Subotičius 12, Branko Lazičius 11.