„Vytis“ pasiūlė geras sąlygas. Komandos vadovai manimi susidomėjimą rodė jau sezono metu, aš su jais jau buvau kalbėjęs. „Vytis“ išreiškė labai didelį norą, kad atvykčiau į komandą, o tai davė pliusų mano apsisprendimui.

Komanda kelia aukščiausius tikslus ir man pačiam norėtųsi viską įgyvendinti. Laimėti lygą yra kiekvieno žaidėjo tikslas, bet pirmiausia reikia pradėti nuo kiekvienų rungtynių“, – svetainei „bcvytis.lt“ kalbėjo A. Pukelis.

Krepšininkas nuo 2015 metų rungtyniavo „Šilutės“ komandoje, o praėjusį sezoną jo ginama ekipa pasirodymą NKL pirmenybėse baigė ketvirtfinalyje. Nuo kovo 21 dienos atostogaujantis vidurio puolėjas stengiasi patobulėti ir vasarą, o jau artimiausiu metu pradės aktyviai ruoštis naujam sezonui.

„Vasarą stengiuosi pailsėti. Gegužės 11-23 dienomis buvau keturių komandų turnyre Kinijoje, kurioje pasisėmiau patirties, pamačiau kitokį krepšinį, žaidžiau kitose salėse. Vasarą susirinkdavome kartu su kitais krepšininkais pažaisti. Krepšinio tikrai neapleidžiu, ir pažaidžiu, ir pabėgioju. O dabar, nuo liepos vidurio, pradėsiu intensyviai ruoštis naujam sezonui“, – apie tarpsezonį papasakojo krepšininkas.

„Vyčio“ treneris Aurimas Jasilionis teigė, kad A.Pukelis atvyksta į „Vytį“ tam, jog patobulėtų ir galėtų persikelti į dar aukštesnį lygį. Pats Lietuvoje savo karjerą kuriantis krepšininkas to tikisi taip pat, tačiau garsiai apie tai kalbėti neskuba.

„Net nežinau, kaip viskas gali sektis. Tikiuosi, kad ir „Vytis“ man padės sezono metu, ir aš pats jiems duosiu naudos. O visa kita – kaip bus, taip bus. Į užsienį tikrai neskubu, nes teikiu pirmenybę žaidimui Lietuvoje. Kiti nori save išbandyti kitose šalyse, bet aš dar pabūsiu Lietuvoje“, – šypsojosi A. Pukelis.

Vos patekęs į „Šilutę“, A.Pukelis iškart ėmė rodyti solidų žaidimą. 2015-2016 metų sezone krepšininkas vidutiniškai pelnydavo po 13,3 taško, atkovodavo po 8,1 kamuolio ir surinkdavo po 18,8 naudingumo balo.

Pats vidurio puolėjas neslepia, kad po tokio sezono sulaukė kitų komandų dėmesio, bet panoro ir toliau žaisti Šilutėje dėl prisijungusio trenerio Roberto Kuncaičio. Pastarasis anksčiau dirbo ne tik įvairiuose Lietuvos ir užsienio klubuose, bet ir buvo Lietuvos rinktinės trenerio asistentu.

„Pernai Šilutėje likau tik dėl naujojo trenerio R.Kuncaičio. Norėjau dirbti su juo, įgauti patirties ir žinių. Jis tikrai labai geras treneris ir ačiū jam už viską. Jis krepšinyje matęs visko, akcentuodavo kiekvieną smulkmeną“, – apie darbą su R.Kuncaičiu pasakojo A.Pukelis.

Sprendimas pasiteisino – praėjusį sezoną šilališkis NKL vidutiniškai rinkdavo po 14,6 taško, 7,5 atkovoto kamuolio ir 20,1 naudingumo balo.

Nors dabar A.Pukelis yra vienas geriausių antrosios pagal pajėgumą Lietuvos krepšinio lygos vidurio puolėjų, anksčiau jis nebuvo pastebimas ir nė karto nepateko į Lietuvos jaunimo rinktines.

1994 metų gimimo krepšininkų rinktinėje iš pradžių buvo bandomi aukštaūgiai Denisas Krestininas, Rokas Gustys ir praėjusį sezoną „Vytyje“ žaidęs Augustinas Jankaitis. Vėlesniais metais rinktinės priekinėje linijoje žaidė ir Donatas Tarolis, Gediminas Žalalis bei Martinas Gebenas, tačiau A.Pukelis į sudėtį niekada nepateko.

„Šilalė nėra didelis miestas, iš čia vienintelis Lukas Lekavičius anksti prasimušė aukščiau, žaidė rinktinėse, – apie galimą priežastį, kodėl nepatekdavo į jaunimo rinktines, sakė A.Pukelis. – Aš su „Šilute“ kontaktavau dar 10-oje klasėje, jeigu būčiau persikėlęs, tuomet galbūt viskas būtų kitaip. Jie man siūlė atvyti į Šilutę mokytis ir tuo pačiu žaisti komandoje. Aš su tuo nesutikau, bet jie kasmet prašė atvykti ir galop priprašė.“

Naujasis „Vyčio“ vidurio puolėjas A.Pukelis, kaip ir Lietuvos rinktinės įžaidėjas L.Lekavičius, yra iš Šilalės. Abu jie yra tos pačios kartos krepšininkai (1994 metų gimimo), tačiau Šilalėje vienoje komandoje žaidė tik kieme, kadangi Lekavičius anksti persikėlė rungtyniauti į Kauną.

A.Pukelis mano, kad trejus metus „Žalgiryje“ rungtyniavęs, o dabar į Atėnų „Panathinaikos“ persikėlęs L.Lekavičius yra garsiausias žmogus Šilalėje.

„Su L.Lekavičiumi praktiškai nesame niekada žaidę vienoje komandoje, nebent lauko aikštelėje. Stebiu jo žaidimą, manau, kad Lekavičius yra ryškiausias Šilalės žmogus (juokiasi). Jo įdėtas darbas tikrai atsipirko. Aišku jį palaikau, o dabar dažniau reikės žiūrėti ir „Panathinaikos“ rungtynes, ne tik „Žalgirio“, – sako centras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)