Pagal socialinę programą „Krepšinio galia“ renovuotos NBA aikštelės atidaryme apsilankė ir Toronto „Raptors“ klube žaidžiantis lietuvis krepšininkas Jonas Valančiūnas. Renginyje taip pat dalyvavo NBA ir Kazickų fondo (KFF) atstovai.

Iškart po aikštelės atidarymo buvo surengtas ir turnyras, kuriame dalyvavo beveik 200 vaikų iš socialinės rizikos šeimų, su kuriomis ir dirbama programos „Krepšinio galia“ metu. Pasibaigus turnyrui vaikams treniruotę surengė NBA atstovas Nealas Meyersas.

Projekto „Krepšinio galia“ metu vaikai treniruočių ir pokalbių pagrindu yra mokomi atpažinti rizikingas situacijas, jų išvengti ir kreiptis pagalbos, ugdyti pasitikėjimą, pagarbą, sugebėjimą spręsti konfliktus, vaikams skiepijamos žmogiškosios vertybės.

Programą Lietuvoje vykdo Sostinės Krepšinio Mokykla. Programos partneriai – „Gelbėkit vaikus Lietuva“, „Vaikų linija“, KFF paramą gavusios organizacijos, dirbančios su vaikais ir jaunimu Lietuvoje. Taip pat kartu dirbama su Lietuvos krepšinio federacija, NBA Cares Niujorko skyriumi bei JAV Valstybės departamentu, kurio tiesioginis atstovas yra JAV ambasada Lietuvoje.

Šiuo metu projektas yra įvykdęs 104 treniruotes dvylikoje vaikų dienos centrų. Šios programos viena iš dalių yra KFF-NBA krepšinio aikštelės Šeškinėje (pastatytos 2006 m. KFF-NBA lėšomis) remontas bei atidarymo šventė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)