Įžvalgas apie Toronto „Raptors“ komandą rašantis Stephenas Brotherstonas mano, kad norėdamas maksimaliai atskleisti savo potencialą 213 cm ūgio centras privalo sulaukti ir kiek kitokio trenerio požiūrio. Žurnalisto teigimu, Dwane'as Casey nebegali juo rūpintis kaip vaiku.

„Treneris su jaunuoju centru visuomet elgėsi atsargiai. Atrodo, kad D. Casey bijojo sumenkinti Jono ego/pasitikėjimą, todėl ir neleisdavo jam žaisti prieš žemesnį varžovų penketą. Per savo karjerą NBA J. Valančiūnas per rungtynes vidutiniškai žaidė tik 26 minutes, o tendencija nesikeitė net ir nepaisant to, kad aukštyn kilo tiek lietuvio rezultatyvumas, tiek atkovotų kamuolių ar blokų vidurkiai.

24-erių metų centras praėjusiame sezone visoje komandoje buvo geriausias kovotojas dėl atšokusių kamuolių (9,1) ir trečias pagal pelnomus taškus (12,8). Visuomet atsirasdavo priežasčių, kodėl Jonas iš trenerio nesulaukdavo daugiau žaidimo laiko, o dalį šios problemos lėmė ir komandos sėkmė bei išaugę jos tikslai.

Jeigu „Raptors“ prieš trejus metus nebūtų ėmusi taip gerai rungtyniauti, Jonas tikriausiai žaistų kur kas ilgiau“, – įsitikinęs Kanados ekipos apžvalgininkas.

Bet kad uteniškis turi potencialo tapti galinga jėga po NBA krepšiais, jau įrodė ir praėjusių metų atkrintamosios varžybos, kuriose JV prisibijojo net čempionė Klivlando „Cavaliers“ komanda.

13,8 taško, 10,8 atkovoto kamuolio ir 1,2 bloko – statistika, kuri (jeigu ne čiurnos trauma) galėjo būti net ir geresnė, kartelę pakėlė kaip reikiant aukštai. Kanadiečių ekipos sirgaliai viliasi, kad dar geriau J. Valančiūnas rungtyniaus naujajame sezone. Ir būtent tai padėtų „Raptors“ vėl sugrįžti į Rytų konferencijos finalą.

Bet viskas, net ir žaidimo laikas, priklauso nuo paties lietuvio. Jeigu varžovai stengsis žaisti mažu penketu, Jonas savo jėga po krepšiais privalės priversti susimokėti už riziką. Priešingu atveju D. Casey teks remtis mobilesniu žaidėju Jaredu Sullingeriu.

Be iš Bostono „Celtics“ atvykusio amerikiečio „Raptors“ vairininkas stengsis aikštėje minučių rasti ir naujokų biržoje devintu šaukimu pakviestam Jacobui Poeltlui iš Austrijos.

Visgi apžvalgininkas pastebi, kad J. Valančiūnas pernai jau spėjo įrodyti, jog kai stringa komandos žvaigždės DeMaras DeRozanas ir Kyle'as Lowry, būtent jis gali perimti lyderio vaidmenį. 23 taškai ir 15 atšokusių kamuolių leido Toronto klubui klubui išlyginti serijos su „Pacers“ rezultatą 1-1, o dominuodamas prieš Hassaną Whiteside'ą lietuvis suteikė „Raptors“ pranašumą 2-1 akistatoje su „Heat“.

Centras iš Lietuvos NBA reguliariajame sezone pagal atkovotus kamuolius užėmė devintą vietą visoje lygoje, o atkrintamosiose buvo apskritai geriausias kovotojas – jis sugriebė net 24,3 proc. visų atšokusių kamuolių.

Nors dėl traumos konferencijos finale prieš „Cavaliers“ žaidė nedaug, o ir iki tol dar praleido 8 mačus, JV vis tiek tarp visų atkrintamosiose žaidusių centrų pagal rezultatyvumą užėmė net antrą vietą.

„Praėjusį sezoną D. Casey pagaliau pradėjo pasitikėti Jonu lemiamais ketvirtuose kėliniuose, nors bendras minučių skaičius ir nepadidėjo. Šiais metais J. Valančiūnas privalo užsitarnauti daugiau žaidimo laiko. Žvelgiant į pirmų keturių metų tendenciją, per 36 minutes lietuvis galėtų rinkti po 18 taškų, 13 atšokusių kamuolių ir 2 blokus.

Šį sezoną jis gali tapti žvaigžde, tačiau kaip ir kiekvienas jaunas žaidėjas, šį monstrišką žingsnį jis turėsi žengti pats“, – įžvelgdamas potencialą naštą ant mūsiškio pečių užkrovė S. Brotherstonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)