1997 metais „Spurs“ 211 cm ūgio milžiną iš Mergelių salų NBA naujokų biržoje pakvietė pirmuoju šaukimu ir sulaukė pavydėtinos ištikimybės – visą savo karjerą T. Duncanas praleido Teksaso ekipoje.

Bet ir bėgti iš jos nebuvo prasmės – „Spurs“ legenda net penkis kartus tapo NBA čempionu: 1999, 2003, 2005, 2007 ir 2014 metais.

T. Duncanas per savo karjerą sugebėjo tapti vos trečiuoju NBA krepšininku, per visą lygos istoriją iškovojusiu bent 1000 pergalių, bet tik pirmuoju tokį rezultatą užfiksavusiu su viena komanda!

Jis taip pat – vienas iš dviejų žaidėjų NBA istorijoje, pelniusiu bent 26 tūkst. taškų, atkovojusiu bent 15 tūkst. kamuolių ir bent 3 tūkst. blokų. Anksčiau tokiais pasiekimais pasigirti galėjo tik legendinis Kareemas Abdul-Jabbaras.

Per savo karjerą „Timis“ net 15-lika kartų buvo išrinktas į geriausią NBA sezono komandą (dalijasi geriausiu rezultatu istorijoje) ir tiek pat kartų sulaukė pripažinimo dėl gynybos (daugiausiai istorijoje). Abu šie asmeniniai pasiekimai visus 15 kartų buvo iškovoti tame pačiame sezone.

15-lika kartų NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyvis T. Duncanas iš visoje lygoje sužaidė 1392 mačus, per kuriuos vidutiniškai rinko 19 taškų, 10,8 atšokusio kamuolio, 3 rezultatyvius perdavimus ir 2,17 bloko. Visa tai – per 34 minutes. Iš žaidimo jis atakavo net 50,6 proc., o nuo baudų metimų linijos – 69,6 proc. taiklumu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)