„Kadangi kelionę laimėjo vyras, iškart paskambino ir paklausė, ar noriu vykti kartu. Kadangi dažniausiai keliaujame po Europą, net nepastebėjome, kad pase po vestuvių liko nepakeista mano pavardė“, – netikėtą „staigmeną“ prieš pat kelionę prisiminė Živilė.

Vis dėlto, noras iš arti pamatyti NBA finalą buvo labai stiprus. Živilė išleido vyrą vieną, pati per kelias valandas susitvarkė dokumentus, nusipirko kitą lėktuvo bilietą ir pasinėrė į kelių dienų nuotykį Jungtinėse Amerikos Valstijose.

„Didžiausia bėda buvo ne dėl paso, tačiau dėl ESTA (EKAC, Elektroninė Kelionių Autorizavimo Sistema), reikėjo tik joje pakeisti pavardę. Oro uoste pasakė, kad to padaryti negalima, tačiau kaip paaiškėjo vėliau, galima, ir aš ją pasikeičiau. Kadangi vyras norėjo, kad važiuočiau kartu, teko pirkti naujus bilietus. Tačiau viskas baigėsi gerai ir pasiekėme kelionės tikslą“, – pasakojo Živilė.

LKL žaidimo laimėtojai stebėjo NBA finalo kovas

Prisimindamas lemtingą dieną, Julius teigė, kad laimėti tikrai nesitikėjo, buvo nerimo dėl kelionės, tačiau vykti į neplanuotą kelionę norėjo abu.

„Buvo labai netikėta, anketą užpildžiau nieko nesitikėdamas. Tai buvo pirmas laimėjimas, džiaugsmo turėjome labai daug. Nors buvo netikėta ir kažkaip keista, važiuoti norėjome, tačiau buvo nerimo dėl kelionės ir dėl namuose paliktų vaikų. Tačiau kelionė buvo sklandi, nors pirmas dienas buvo sunku prisitaikyti prie pasikeitusio laiko, tačiau pripratome.

Buvo smagu ir keista, atstumai ganėtinai dideli norint kažką pasiekti. Aplankėme arenos užkulisius, kur galėjome pamatyti gyvai žaidėjus, nusifotografuoti. Žmonės labai draugiški ir paslaugūs, su šypsena veide, kas pas mus tiesiog neįprasta“, – pasakojo Julius.

LKL žaidimo laimėtojai stebėjo NBA finalo kovas

Pora stebėjo trečiąsias ir ketvirtąsias NBA finalo serijos rungtynes Klivlande ir palaikė vietos ekipą, kuri iškovojo vieną pergalę ir patyrė pralaimėjimą.

„Pačios rungtynės buvo kažkas nerealaus, nes tokio pasiruošimo ir palaikymo dar nesame matę. Visoje arenoje, ant kiekvienos kėdės buvo padėta po rankšluostuką ir marškinėlius su užrašais, taip pat po šviečiančią apyrankę. Visas rungtynes žiūrovai buvo raginami palaikyti komandą. Nupasakoti neįmanoma, nes tai reikėjo matyti ir girdėti, to net nesimato filmuotoje medžiagoje.

LKL žaidimo laimėtojai stebėjo NBA finalo kovas

Manau, kad tokio pasiruošimo, palaikymo ir žaidimo dar greitai neišvysime. Ir jei kas paklaustų ar verta dalyvauti tokiuose LKL organizuojamuose žaidimuose ir turėti tokią galimybę, atsakyčiau – būtinai!“, – sutartinai teigė žaidimo laimėtojai.

Po kelionės pora teigė, kad ankščiau nesidomėjo krepšiniu ir į rungtynes neidavo, tačiau nuvykus ir pamačius viską iš arti, dabar daugiau dėmesio skirs ne tik NBA, bet ir LKL kovoms.