Ketvirtfinalio seriją iki trijų pergalių „Fenerbahče“ laimėjo 3:2.

„Fenerbahče“ tapo pirmąja komanda Eurolygos istorijoje, kuri laimėjo lemiamas penktąsias serijos rungtynes išvykoje. Iki tol visi 19 tokių mačų buvo pasibaigę namų komandų triumfu.


Š. Jasikevičius kaip treneris pateko į penktą finalo ketvertą. Kol kas jam nėra pavykę laimėti titulo su trenerio kostiumu.

Turkijos klubas pusfinalyje susikaus su Mariaus Grigonio atstovaujama Atėnų „Panathinaikos“. Eurolygos finalo ketvertas gegužės 24-26 d. vyks Berlyne.

Naudingiausiai „Monaco“ gretose žaidė D. Motiejūnas. Lietuvis per 29 minutes pelnė 16 taškų (5/7 dvit., 1/2 trit., 3/4 baud.), atkovojo 7 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą ir surinko 20 naudingumo balų.


Šiame mače „Fenerbahče“ jau sulaukė iki tol serijoje dėl traumos nežaidusio Jonathano Motley, o į „Monaco“ gretas sugrįžo Johnas Brownas.

„Fenerbahče“ labai nervingai pradėjo susitikimą ir per pirmą kėlinį suklydo net 8 kartus. Ilgiau pirmavusi „Monaco“ kelis kartus bandė atitrūkti ir turėjo 8 taškų pranašumą, o įpusėjus trečiam ketvirčiui buvo priekyje 55:48 ir atrodė, kad po truputį perima iniciatyvą.

Vis tik tada Šaro komandą traukti ėmėsi 23-ejų Tarikas Biberovičius, surinkęs 8 taškus iš eilės ir išvedęs „Fenerbahče“ į priekį 56:55.


Aistras ketvirto kėlinio pradžioje kiek šaldė ilga techninė pauzė – dėl neaiškių priežasčių mačas buvo sustabdytas dešimčiai minučių, kol sekretoriatas kažką aiškinosi tarpusavyje.

Po šios pauzės abi komandos per penkias minutes kartu sukrapštė vos 8 taškus, o kiek geresni buvo svečiai, pirmavę 64:60.

Prasidėjus paskutinėms dviems susitikimo minutėms „Fenerbahče“ išliko priekyje, bet Mike’as Jamesas smeigė tritaškį, Elie Okobo pridėjo dvitaškį ir išvedė „Monaco“ į priekį – 69:68.

Po Š. Jasikevičiaus minutės pertraukėlės Scottie Wilbekinas pataikė iš toli nuo lentos, bet kitoje aikštės pusėje dar vienu dvitaškiu atsakė E. Okobo – 70:70.

S. Wilbekinas vėl bandė spręsti reikalus, bet prarado kamuolį.

Paskutinis žodis priklausė „Monaco“, o iniciatyvos ėmėsi E. Okobo – visą laiką išnaudojęs gynėjas paleido sudėtingą tritaškį, kuris tikslo nepasiekė ir ekipos keliavo žaisti pratęsimo.

Šiame ir vėl viskas vyko taškas į tašką, o likus žaisti minutę žingsniu priekyje buvo šeimininkai – 77:74, bet rezultatą tritaškiu išlygino iki tol viską pro šalį mėtęs Nickas Calathesas.


Mike’as Jamesas vėl vedė „Monaco“ į priekį, bet graiko stebuklai tęsėsi – N. Calathesas smeigė dar vieną tolimą metimą. Šeimininkų lemiama ataka įstrigo ir Turkijos klubas triumfavo.

Pergalės kalviu tapęs N. Calathesas mačą pabaigė su 14 taškų (1/5 dvit., 3/10 trit., 3/5 baud.), 6 atkovotais kamuoliais, 4 rezultatyviais perdavimais ir 9 naudingumo balais.

„Monaco“: M. Jamesas 20, D. Motiejūnas 16 (7 atk. kam.), E. Okobo 15, A. Diallo 10.

„Fenerbahče“:
N. Calathesas ir S. Wilbekinas po 14, T. Biberovičius 13, M. Guduriičus 10.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)