Nors jaunojo talento statistikos rodikliai per 6 sužaistas A diviziono rungtynes gana smarkiai bangavo, tačiau vidutiniškai renkami 11,8 taško ir 13,5 balo naudingumas rungtyniaujant su labiau patyrusiais varžovais nuteikia optimistiškai.

Geriausias savo rungtynes L. Remeikis sužaidė būtent praėjusį šeštadienį, susitikime su Klaipėdos LCC tarptautinio universiteto komanda. Jose krepšininkas pelnė 20 taškų, atkovojo 9 kamuolius, išprovokavo 7 pražangas ir viso surinko 29 naudingumo balus.

Tiesa, įdomus faktas, kad dieną prieš tai, RKL rungtynėse su Vilniaus VKC ekipa, krepšininkas buvo savo paties šešėlyje ir surinko minusinį naudingumą (-3). Kaip pasakojo pats L. Remeikis, mače su VKC teko pratintis prie žiūrovų gausos.

„Visu pirma, penktadienį buvo sausakimša salė ir buvo daug jaudulio. Tikriausiai perdegiau. O šeštadienį norėjau reabilituotis, vykdžiau trenerio nurodymus, pataikiau pirmus metimus, kurie padėjo įsidrąsinti, ir tai, manau, lėmė gerą asmeninį rezultatą“, – kalbėjo klaipėdietis.

L. Remeikiui rungtynės RKL pirmenybėse nėra naujiena. Nors jo atstovaujama „Neptūno“ dublerių komanda tik šiemet debiutavo čempionate, tačiau pats krepšininkas jau yra čia rungtyniavęs. 2014-2015 m. sezone būdamas 17-os jis vilkėjo Neringos „Kuršių“ marškinėlius ir buvo toli gražu ne statistas. Jo taškų vidurkis tuomet siekė 8,7.

„Manau, kad su metais vis lengviau žaisti vyrų krepšinį. Įgyta patirtis iš praeitų sezonų ir ateinanti ta vadinamoji vyriška jėga padeda prisitaikyti, – kalbėjo L. Remeikis. – O mano pranašumas prieš vyresnius varžovus turbūt yra didesnis greitis ir ištvermė“.

Paprašytas įvertinti savo komandos galimybes šio sezono Natural Pharmaceuticals-RKL čempionate, 19-metis talentas pabrėžė, kad čempionate debiutuojanti komanda geresnę formą turėtų parodyti antroje sezono pusėje.

„Mūsu komanda naujai sukurta, todėl iš pradžių galbūt rezultatais mes nedžiuginam. Bet, tikiuosi, įsižaisim ir antrame rate rodysim solidesnį žaidimą“.

Klaipėdos „Neptūnas-2“ debiutiniame savo sezone RKL A divizione per 6 turus kol kas yra iškovojęs 1 pergalę. Tačiau kelias rungtynes su pajėgiais varžovais – Akmenės SCKK-„Akmenės cementu“ ir Kauno „Atletu-LSU“ – pralaimėjo vos keliais taškais. Pergalę klaipėdiečiai iškovojo prieš praėjusio sezono trečios vietos laimėtoją Kauno r. „Omegą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją