T. Banio „pasirodymo“ liudininkai neabejoja, kad teisėjas iš Kauno į rungtynes atvyko neblaivus, tuo tarpu pats T. Banys kategoriškai tai neigia.

Kaip DELFI pasakojo „Savanorio“ komandos vyriausiasis treneris Mindaugas Jaruševičius, jau prieš rungtynes kilo įtarimų dėl T. Banio elgesio.

„Atėjo žmogus išgėręs. Iš ko sprendžiu, kad išgėręs? Tai jei žmogus ant kojų nepastovi. Visiškai. Jeigu vyksta apšilimas, o jis šoka šokius. Atėjo linksmas, keistas. Prasidėjo rungtynės, o jis kamuolio nepagauna, svirduliuoja – dar labiau apgirto. Per minutės pertraukėlę su juo pakalbėjo kitas teisėjas ir paprašė, kad paliktų salę. Ir jis išėjo – visa salė matė, švilpti pradėjo, o jis paplojo ir išėjo“, - pasakojo M. Jaruševičius.

Po M. Banio akibrokšto rungtynėms liko vadovauti vienas teisėjas, o M. Jaruševičius apgailestauja, kad nebuvo iškviesta policija.

„RKL varžybose nėra komisarų – yra tik mūsų samdytas sekretoriatas. Reikėjo pakviesti policiją ir duoti papūsti, bet čia pirmas atvejis ir nesusigaudėme. Būna, kad pagirioti, bet čia visai ant kojų nestovi“, - teigė M. Jaruševičius.

Tuo tarpu RKL vadovai kol kas nesiryžta detaliau komentuoti incidento Alytuje.

„Nežinau, kaip reikėtų įrodyti, kad teisėjas buvo girtas. Čia reikia kreiptis į teisėjų asociaciją“, - DELFI teigė RKL viceprezidentas Remigijus Daugėla.

T. Banys, kuris ne tik teisėjauja krepšinio varžyboms, bet ir dirba kūno kultūros mokytoju vienoje iš prestižiškiausių Kauno mokyklų - „Saulės“ gimnazijoje, DELFI kategoriškai neigė, kad buvo išgėręs.

„Jie labai smarkiai apkaltino mane. Iš tikro, aš ir dabar dar prastai jaučiuosi ir pasiėmiau biuletenį. Suprantate, visą dieną jaučiausi prastokai, bet galvoju bala nematė, kaip nors tas varžybas „atšvilpsiu“. Išėjau į aikštę ir pradėjo galva svaigti. Su kolega pasitarėme, paprašiau, kad kaip nors vienas pateisėjautų. Jis sutiko ir tuo viskas baigėsi. Ar nebuvau išgėręs? Čia net jokios kalbos negali būti – aš šituo dalyku nepiktnaudžiauju“, - DELFI teigė T. Banys.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) atstovai DELFI patvirtino, kad T. Banio elgesys bus apsvarstytas dar iki švenčių. Alytaus komandos atstovai teigia, kad teisėjo elgesį užfiksavo ne tik daugybė liudininkų, bet arenos apsaugos kameros.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją