Ruoštis Europos čempionatui, kuris keturiose Europos šalyse vyks rugpjūčio 31 – rugsėjo 17 d., Ainaro Bagatskio treniruojama Latvijos rinktinė pradės liepos 17-ąją.

Pasirengimo cikle latvių laukia devynios kontrolinės rungtynės, o tarp būsimų „braliukų varžovų“ – ir Lietuvos rinktinė.

Rygoje Latvijos ir Lietuvos rinktinės kontrolines rungtynes tikrai žais rugpjūčio 19-ąją, tačiau dar viena abiejų komandų akistata gali įvykti ir gerokai anksčiau – rugpjūčio 5-ąją.

Rugpjūčio 4-5 dienomis Klaipėdos „Švyturio“ arenoje vyks kontrolinis keturių komandų turnyras, kuriame dalyvaus Lietuvos, Latvijos, Gruzijos ir Lenkijos rinktinės.

Pusfinaliuose kovos Lietuva–Lenkija ir Gruzija-Latvija. Laimėjusios komandos tarpusavyje kausis dėl pirmos vietos, pralaimėjusios – dėl trečiosios.

Taip pat pasirengimo cikle latviai žais su suomiais, čekais ir rumunais.

Lietuvos rinktinė oficialių rungtynių datų ir savo varžovų dar nėra paskelbusi.

Paskutinė akistata tarp Lietuvos ir Latvijos rinktinių įvyko 2015-ųjų Europos čempionate. Tąsyk Rygoje lietuviai šeimininkus nugalėjo labai įtikinamai – 68:49.

Europos čempionatą Lietuvos rinktinė pradės B grupės varžybomis Izraelyje, kur kausis su šeimininkų, ukrainiečių, gruzinų, italų ir vokiečių rinktinėmis.

Savo ruožtu Latvijos rinktinė turnyrą pradės D grupės varžybomis Turkijoje, kur kovos su šeimininkų, rusų, serbų, britų ir belgų nacionalinėmis ekipomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)