Žvaigždžių dienos belaukiant LMKL.lt nusprendė pasvarstyti, kokios didžiausios intrigos šiais metais laukia įspūdingoje LMKL šventėje.

Ar garsiems Lietuvos vyrams pavyks įveikti LMKL rinktinę?

Praėjusiais metais LMKL žvaigždžių dienoje buvo galima išvysti aštrią kovą tarp LMKL krepšininkių ir garsiausių šalies vyrų, tačiau merginos nebuvo linkusios nusileisti – po atkaklios kovos rezultatu 57:50 triumfavo moterų komanda. Taip LMKL krepšininkės vyrams galėjo atsirevanšuoti už 2014 metus, kuomet Kėdainiuose vykusioje žvaigždžių dienoje turėjo pripažinti garsių šalies vyrų pranašumą. Šiais metais vyrų komandoje ir vėl netrūks gerai oranžinį kamuolį valdančių vyriškosios lyties atstovų, todėl galima neabejoti – merginoms lengva nebus, tačiau vyrams lengvo revanšo taip pat nevertėtų tikėtis.

Kas į priekį ves garsių šalies vyrų komandą?

Nors Alytuje praėjusiais metais vyrų komandai pergalės švęsti nepavyko, pirmaisiais smuikais ekipoje griežė daugiausiai taškų pelnę Saulius Štombergas (14 tšk.) ir Rolandas Skaisgirys (10 tšk.). Tiesa, naudingiausio žaidėjo titulas atiteko alytiškiui Tomui Pačėsui, kuris nors pasižymėjo tik 5 taškais, tačiau viso renginio metu spinduliavo puikia nuotaika ir efektingu žaidimu. Šiais metais vyrų komandoje bus tokios žvaigždės kaip Virgilijus Alekna, Ramūnas Šiškauskas, Deividas Šemberas, Valdemaras Chomičius ar Donatas Montvydas. Veikiausiai didžiausios paspirties vyrams reikėtų tikėtis iš R. Šiškausko ir V. Chomičiaus, kuris prieš dvejus metus vedė vyrų ekipą į pergalę, tačiau gal vyriškiai yra paruošę staigmenų?

V. Alekna įspūdingu dėjimu ir vėl sudrebins krepšį?

Bene didžiausių ovacijų praėjusių metų LMKL žvaigždžių dienoje sulaukė įspūdingas disko metiko ir olimpinio čempiono V. Aleknos dėjimas. Prieš pasukdamas į lengvąją atletiką vienas tituluočiausių Lietuvos sportininkų pats žaidė krepšinį. Praėjusiais metais LMKL rinktinės krepšį sudrebinęs galingu dėjimu V. Alekna ant kojų pakėlė visą Alytaus arenoje susirinkusią publiką. Galbūt V. Alekna šiais metais pažers ir dar didesnių staigmenų bei pademonstruos dar efektingesnių dėjimų?

Ar kas nors nukarūnuos tritaškių konkurso karalienę?

Bene didžiausią intrigą žiūrovai turėtų išvykti tritaškių konkurso rungtyje, kurioje jau ilgus metus nepralenkiama lygos snaiperė, Marijampolės „Sūduvos“ marškinėlius vilkinti, Ela Briedytė. Ji LMKL tritaškių konkursą jau yra laimėjusi net šešis kartus ir yra nepralenkiama šioje pozicijoje ne tik Lietuvos, bet ir Europos krepšinyje. Maža to, E. Briedytė užfiksavo ir unikalų pasiekimą – laimėjo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) „Snaiperio“ konkursą, nurungdama geriausius šalies tritaškininkus vyrus. E. Briedytei taip pat priklauso ir LMKL snaiperės rekordas. 2005 metais vykusiame „Visų žvaigždžių“ dienos tritaškių konkurse krepšininkė surinko net 24 taškus ir iki šiol šio rekordo pagerinti niekam nepavyko. Tiesa, pati snaiperė savo rezultatą pagerino, kai pernai LKL „Snaiperio“ konkurse įmetė 25 taškus. Ar kuriai nors kitai lygos krepšininkei pavyks mesti iššūkį nepralenkiamajai biržietei – sužinosime sekmadienį.

Ar žiūrovai bus taiklesni už LMKL krepšininkes?

Susirinkusieji Utenos arenoje turės galimybę ne tik stebėti, kaip rungtyniauti sekasi LMKL krepšininkėms, bet ir patys galės pademonstruoti savo sugebėjimus. Šventės metu žiūrovai galės dalyvauti konkurse, kurio metu reikės pademonstruoti taiklumą ir įveikti LMKL krepšininkę. Tai bus ne tik pramoga susirinkusiems žiūrovams, bet taip pat ir puiki galimybė namo išeiti ne tuščiomis, o laimėjus šventės rėmėjų įsteigtus prizus.

Lietuvos žvaigždžių šventė Utenoje jau šį sekmadienį, sausio 24 dieną 15 valandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją