Į liepos 12-22 d. Slovėnijoje vyksiančias Europos pirmenybes vyks šie krepšininkai: Vytenis Čižauskas, Evaldas Aniulis, Dovydas Redikas, Deividas Pukis, Arnas Butkevičius, Edgaras Ulanovas, Rokas Giedraitis, Tautvydas Sabonis, Rolandas Jakštas, Žygimantas Skučas, Paulius Vaitiekūnas ir Egidijus Mockevičius.

„Pasirengimo Europos čempionatui etapas praėjo sklandžiai, tačiau nemažai nerimo kėlė aukštaūgiai. Jau iš anksto žinojome, kad šią vasarą mums negalės padėti vyrų rinktinėje žaidžiantis Jonas Valančiūnas, o dėl traumų net pasirengimo etape mums negalėjo padėti Simonas Kymantas, Artūras Gudaitis ir Tomas Urbonas. Į rinktinės dvyliktuką patekę Egidijus Mockevičius ir Paulius Vaitiekūnas jau pasirengimo metu taip pat gydėsi smulkias traumas“, - pasakojo K. Maksvytis.

Šeštadienio rungtynėse su Latvijos dvidešimtmečiais mūsų šalies rinktinė iškovojo pergalę 92:63 (30:16, 16:9, 26:23, 20:15). Lietuvių gretose rezultatyviausiai žaidė 18 taškų pelnęs E. Ulanovas. V. Čižauskas pridėjo 17, D. Redikas ir E. Mockevičius po 13, R. Giedraitis 12, Ž. Skučas 7, P. Vaitiekūnas 4, R. Jakštas 3, Vaidas Kariniauskas ir A. Butkevičius po 2, D. Pukis 1 tašką.

Sekmadienį Lietuvos rinktinė nugalėjo latvius 76:59 (25:21, 20:12, 21:14, 10:12). Mūsų šalies komandoje išsiskyrė 15 taškų pelnęs D. Redikas. A. Butkevičius pridėjo 11 (8 atk. kam.), P. Vaitiekūnas 10 (8 atk. kam.), R. Jakštas 9, V. Čižauskas 7, R. Giedraitis ir E. Aniulis – po 5, T. Sabonis, D. Pukis, Ž. Skučas ir E. Ulanovas įmetė po 3, Eigirdo Žukausko sąskaitoje - 2 taškai.

„Latvijos rinktinė nebuvo pati stipriausia, tačiau komandos žaidimas mane tenkino. Neturėdami Jono šiek tiek pakeitėme savo žaidimo stilių – tapome kiek mobilesni ir greitesni. Tikiu, kad viskas turėtų būti gerai“, - tvirtino K. Maksvytis.

Lietuvos dvidešimtmečiai į Europos čempionatą išvyks antradienį. Mūsų šalies rinktinė turnyro pirmojo etapo D grupėje kovos su Švedijos, Italijos ir čempionato šeimininkės Slovėnijos bendraamžiais.