Tad norint neiškristi iš NKL, radviliškiečiams reikėjo pergalės ne mažesniu nei 9 taškų skirtumu. Kitu atveju šeštadienio dvikova su „Vilniumi-MRU“ Algio Pipiro auklėtiniams būtų tapusi atsisveikinimo rungtynėmis.

Nepaisant susiklosčiusios situacijos ir slegiančios įtampos, rungtynes geriau pradėjo šeimininkai. Per 2 minutes Vaidas Trepočka bei Lukas Pipiras pelnė po 4 taškus ir „Radviliškis-Juodeliai“ išsiveržė į priekį 8:4. Įpusėjus kėliniui po Ryčio Raukčio tritaškio komandas skyrė jau 7 taškai (16:9). Tačiau tuomet „Olimpą“ į priekį truktelėjo taiklūs Dainiaus Vaitelio ir Deivido Keburio metimai. Pastarojo tritaškis paskutinę kėlinio sekundę išvedė svečius į priekį 21:23.

Antro ketvirčio pradžioje D. Vaitelio ir Elvino Gintvainio pastangomis svečiai padidino persvarą iki 7 taškų (27:34). Tiesa, tokia persvara laikėsi neilgai. Vietos aistruolių džiaugsmui R. Rauktys per 3 minutes į plungiškių krepšį „įsūdė“ du tritaškius, dar pataikė du taiklius dvitaškius metimus ir skirtumas aptirpo iki 37:39. Kėlinio pabaigoje žaidimas jau vyko taškas į tašką. Tik šįkart, skirtingai nei prieš dešimt minučių, paskutinė ataka priklausė Radviliškio komandai: ją taikliu dvitaškiu užbaigė Vitalis Pancerevas ir išvedė savo ekipą į priekį - 43:42.

Permainingai rungtynės tęsėsi ir trečiame ketvirtyje. Iniciatyvos šeimininkų komandoje ėmėsi V. Pancerevas, tačiau į oponento taškus tuo pačiu atsakė E. Gintvainis. Įpusėjus kėliniui „Olimpas“ įgijo keturių taškų pranašumą (53:57, 55:59), bet svečių pastangas niekais pavertė taiklus Tomo Rakausko tritaškis (58:59). Netrukus Linas Krivickas įmetė dvitaškį, T. Rakauskas dar kartą nubaudė varžovus iš toli ir „Radviliškis-Juodeliai“ vėl persvėrė rezultatą savo naudai (63:59).

Kėlinio pabaigoje šeimininkų persvarą dar labiau padidino V. Trepočka, tačiau čia pat tritaškiu atsakė Mindaugas Norvaišas. Prieš lemiamą ketvirtį radviliškiečiai pirmavo 65:62.

Paskutinis kėlinys prasidėjo galingu šeimininkų puolimu. Po tritaškį į „Olimpo“ krepšį įmetė L. Pipiras bei V. Pancerevas ir „Radviliškis-Juodeliai“ pirmą kartą rungtynėse nutolo išlikimui lygoje tinkamu atstumu (71:62). Čia tritaškiu įsibėgėjusius Algio Pipiro auklėtinius apramino M. Norvaišas, tačiau tada užstrigo tiek „Olimpo“ puolimas, tiek gynyba. Šeimininkai pelnė 7 taškus be atsako ir nutolo 79:65. D. Vaitelis pelnė dvitaškį su pražanga, bet „Radviliškis-Juodeliai“ į tai atsakė dar vienu spurtu 7:0. Įgiję 18 taškų skirtumą (93:75) šeimininkai nebesižvalgė: taikliai metė baudos metimus ir šventė pergalę rezultatu 97:86.

Rungtynėmis mažiau sužaidę „Radviliškio-Juodelių“ krepšininkai po šio turo vis dar lieka paskutinėje vietoje, tačiau, net ir pralaimėję „Vilniaus-MRU“ komandai, taškais pasivys „Olimpą“, o dėl geresnio tarpusavio rungtynių santykio nustums pastaruosius į paskutinę NKL turnyro lentelės vietą.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose rungtyniavo 22 taškus pelnęs L. Pipiras (6 atk. kam., 2 bl., 3 zer. perd.), 17 įmetė Rytis Rauktys, 13 – Darius Marcinkevičius (6 atk. kam.), po 12 – V. Pancerevas ir Vaidas Trepočka.

„Olimpo“ komandoje geriausiai rungtyniavo 23 taškus pelnęs ir 11 rezultatyvių perdavimų atlikęs E. Gintvainis. 20 taškų įmetė Dainius Vaitelis (6 atk. kam.), 15 – Deividas Keburys (8 atk. kam., 5 praž.), 11 – Tomas Domarkas.

Kiti rezultatai:

Klaipėdos „Nafta-Universitetas“ - Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ - 72:80;
„Trakai“ – Jonavos „Petrochema“ - 73:70;
„Palanga“ – Kauno „Žalgiris-2“ - 69:86;
Joniškio „Delikatesas“ – „Vilnius-MRU“ - 68:60;
„Mažeikiai“Molėtų „TiuMenas-Ežerūnas“ - 88:74;
Kauno „JAZZ-KTU“ – „Šilutė“ - 75:80.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)