Tai buvo jau trečias „Raptors“ pralaimėjimas iš eilės po penkių pergalių naujojo NBA sezono starte.

Pirmame kėlinyje iniciatyva priklausė svečiams, nors torontiečiai ir puikiai tvarkėsi su K. Porzingiu, kuriam neleido pataikyti nė vieno iš penkių metimų (0/4 dvitaškiai, 0/1 tritaškis, 4 atk. kam.). Savo ruožtu J. Valančiūnas per 8 min. surinko 4 taškus (1/2 dvitaškis, 2/2 baudos) ir sugriebė 2 atšokusius kamuolius, tačiau gynyboje turėjo vargo su Robinu Lopezu, įmetusiu 6 taškus, o „Raptors“ atsiliko 17:24.

Antrame ketvirtyje Dwane'o Casey auklėtiniams po J. Valančiūno dvitaškio buvo pavykę persverti rezultatą savo naudai (34:32), tačiau netrukus įsimėtė K. Porzingis bei Carmelo Anthony. Latvis kėlinio pabaigoje atliko ir savo firminį dėjimą, kai po netaiklaus komandos draugo tritaškio peršoko visus po krepšiu buvusius varžovus, tarp jų – ir lietuvį, ir galingai įgrūdo kamuolį iš viršaus. C. Anthony vien per antrą ketvirtį pelnė 17 taškų ir „Knicks“ buvo priekyje – 52:60. J. Valančiūnas iki pertraukos pasižymėjo 9, o K. Porzingis – 8 taškais.

„Raptors“ deficitas išaugo iki 13 taškų (52:65), bet tada šeimininkai surengė spurtą 11:0 ir beveik panaikino visą turėtą deficitą. Daugiausiai Kyle'o Lowry pastangomis Toronto klubas net buvo persvėręs rezultatą savo naudai (81:76), tačiau kėlinio pabaigą sėkmingiau sužaidė „Knicks“, kurie aidint sirenai atstatė pusiausvyrą – 85:85. Po trijų ketvirčių J. Valančiūno sąskaitoje 14, o K. Porzingio – 8 taškai.

Lemiamame kėlinyje latvis žaidė mažiau nei 30 sekundžių ir niekuo nebeišsiskyrė. Tuo metu J. Valančiūnas atkovojo kelis itin svarbius kamuolius ir pridėjo dar du taškus, bet to neužteko, kad „Raptors“ perlaužtų mačo eigą. Nei pratęsimą išplėšti galėjęs DaMaro DeRozano prasiveržimas, nei desperatiškas Luiso Scolos metimas iš aikštės vidurio aidint sirenai nebuvo sėkmingi ir pergale rezultatu džiaugėsi „Knicks“ – 109:111.

Iš viso J. Valančiūnas per 32 minutes pelnė 16 taškų (6/8 dvitaškiai, 4/4 baudos), atkovojo 9 kamuolius, 2 kartus suklydo ir 1 sykį prasižengė. Mūsiškis buvo taikliausias rungtynių žaidėjas ir trečias pagal rezultatyvumą „Raptors“ gretose.

K. Porzingio rodikliai – kiek kuklesni: 8 taškai (3/10 dvitaškiai, 0/1 tritaškis, 2/2 baudos), 6 atkovoti kamuoliai, 1 rezultatyvus perdavimas, 3 klaidos ir 3 pražangos per 20 min.

„Raptors“: DeMaras DeRozanas 29 (11/22 dvitaškiai, 7/9 baudos), Kyle'as Lowry 23 (8/18 metimai iš žaidimo, 5/7 baudos, 7 atk. kam., 9 rez. perd.), Jonas Valančiūnas 16 (9 atk. kam.), Corey Josephas 12 (8 rez. perd.), Luisas Scola 11 taškų.

„Knicks“: Carmelo Anthony 25 (10/23 dvitaškiai, 3/3 baudos), Lance'as Thomas 17 (3/3 tritaškiai), Langstonas Galloway 15, Robinas Lopezas 12 (4 blokai), Kristapas Porzingis ir Jose Manuelis Calderonas po 8 taškus.

J. Valančiūnas ir K. Porzingis vieninteliai šiuo metu NBA žaidžiantys Baltijos valstybių atstovai – kitas lietuvis Donatas Motiejūnas vis dar atlieka reabilitaciją po nugaros traumos. Beje, K. Porzingis apskritai yra vos trečias latvis NBA istorijoje, o estai savo krepšininku stipriausioje pasaulio lygoje galėjo didžiuotis tik dvejus metus – 1996-1998 metais Martinas Muurseppas vilkėjo Majamio „Heat“ ir Dalaso „Mavericks“ komandų marškinėlius.

Šis sezonas J. Valančiūnui ir K. Porzingiui kol kas yra sėkmingas. 213 cm ūgio uteniškis vasarą pasirašė naują ketverių metų 64 mln. JAV dolerių vertės sutartį ir bent jau sezono pradžioje įrodinėja, kad jos jis vertas.

Iš Liepojos kilęs 20-metis stipriausioje pasaulio lygoje tik žengia pirmuosius žingsnius. Visgi latvis, kurio ūgis siekia net 221 cm, jau spėjo užsidirbti „Knicks“ vadovų pasitikėjimą – jis visas Niujorko komandos rungtynes pradeda žaisdamas starto penkete.

K. Porzingis spėjo ir pasižymėti įspūdingais epizodais. Aukštaūgio „firminiu ženklu“ jau tapo galingais dėjimais per varžovus pasibaigiantys netaiklių komandos draugų metimų pakartojimai. Latvio „aukomis“ jau tapo tokios žvaigždės kaip LaMarcusas Aldridge'as ir Kevinas Love.

„Jie galvojo, kad „tas plonas, baltas vaikas nežais agresyviai“. Bet aš stengiuosi ir kovoju dėl kiekvieno kamuolio“, – apie savo žaidimą kalbėjo K. Porzingis. Taip jaunasis talentas įrodinėja savo vertę ir treneriams, ir vadovams, ir juo netikėjusiems bei naujokų biržos metu švilpusiems „Knicks“ fanams.

Abiejų krepšininkų karjeros pradžios NBA yra panašios. Abu jie buvo pašaukti tada, kai jiems buvo vos 19 metų – 2011 metais J. Valančiūnas buvo pašauktas penktuoju, praėjusią vasarą K. Porzingis – ketvirtuoju šaukimais.

Ir nors K. Porzingis už J. Valančiūną yra aukštesnis, jis žaidžia sunkiojo krašto pozicijoje bei mėgsta atakuoti tiek iš vidutinio nuotolio, tiek iš tritaškio zonos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)