4:2 prieš metus vykusiame finale ir 2:0 šiame reguliariajame sezone – pergalių ir pralaimėjimų santykis taip pat skiriasi trigubai.

Kitas svarbus aspektas, apie kurį jau ne pirmą sezoną kalba NBA ekspertai – Rytų ir Vakarų konferencijų pajėgumų skirtumai.

„Cavaliers“ krepšininkai Rytuose be didesnio vargo tapo reguliariojo sezono nugalėtojais, laimėdami 57 mačus iš 82. Rimtesnio pasipriešinimo T. Lue auklėtiniai nesulaukė ir atkrintamosiose varžybose, kurios iš viso patyrė tik dvi nesėkmes – 4:0 parklupdė tiek Detroito „Pistons“, tiek Atlantos „Hawks“, o Toronto „Raptors“ pranoko 4:2.

Visiškai kitokia „Warriors“ istorija: 73 pergales iškovoję NBA čempionai ne tik tapo absoliučiais lygos reguliariojo sezono nugalėtojais, bet ir pagerino net 20 metų gyvavusį legendinės Čikagos „Bulls“ pergalių rekordą (72).

Vis tik atkrintamosiose buvo kiek sunkiau: nors ir Hjustono „Rockets“, ir Portlando „Trail Blazers“ klubai buvo įveikti 4:1, su antrąja komanda vargo būta nemažai. O štai konferencijos finale „auksinės valstijos kariai“ apskritai buvo priremti prie sienos, bet išsikapstė: atsilikdami 1:3, tris kartus iš eilės įveikė Oklahomos „Thunder“ vyrukus ir vėl sugrįžo į didįjį NBA finalą.

„Klivlando komanda dominavo šiose atkrintamosiose, ypatingai Rytų konferencijoje. Bet aišku šiems abiems klubams teko susidurti su skirtingo kalibro varžovais. Tai, kad žaidė skirtingo pajėgumo konferencijoje, „Cavs“ supras vos tik žengę ant parketo, nes „Warriors“ gretose yra daugybė žaidėjų, rungtyniaujančių itin universaliai, o žaisdami Rytuose to jie nepatyrė.

Be to, „kavalieriams“ teks žaisti prieš komandą, kurią dažnai gali tekti vytis visų rungtynių metu, o tokio iššūkio jie šiemet beveik neturėjo. Jie žengs į kovą“, – sakė buvęs NBA žaidėjas, TNT laidos „Inside the NBA“ vedėjas, Kenny Smithas.

Sunkiai, bet savo kolegai pritarė ir Shaquille'as O'Nealas, pažymėjęs, kad daug ką lems neįtikėtinas „Warriors“ žaidėjų pataikymas iš toli. Vienintelis Charlesas Barkley buvo kitos nuomonės – jis spėjo, kad čempione taps „Cavaliers“ komanda.

Ją antrus metus iš eilės į finalą atvedė L. Jamesas, kuriam tai bus jau net šeštas iš eilės ir septintas karjeroje NBA superfinalas. Vis tik aukso žiedu 31-erių amerikietis kol kas pasidabino tik du sykius – 2012 ir 2013 metais, kuomet vilkėjo Majamio „Heat“ klubo marškinėlius.

„Nemanau, kad žaidėjo karjerą reikėtų vertinti pagal laimėtus čempiono žiedus. Jam teko žaisti prieš tikrai stiprias komandas ir stiprius varžovus. Bet šie metai jam bus kitokie – dabar jis šalia savęs turės ir Kyrie Irvingą, ir Keviną Love'ą (abu dėl traumų praleido 2015-ųjų finalą), kurie atkrintamosiose žaidžia tikrai gerai. Manau, kad šiame finale matysime kitokį rezultatą“, – kritikams atkirto prie „Cavs“ vairo tik sezono viduryje stojęs T. Lue.

Prie šių trijų superžvaigždžių dar galima būtų pridėti puikiai rungtyniaujantį ekipos naujoką Channingą Frye – atkrintamosiose 211 cm ūgio centras tritaškius meta neįtikėtinu net 58 proc. taiklumu. Tai geriausias rezultatas tarp visų žaidėjų, iš toli atakavusių bent 20 kartų.

Būtent ženkliai pagerėjęs tritaškių taiklumas atkrintamosiose ir gali suteikti didžiausią kozirį kovoje prieš toliašaudės artilerijos prikimštą „Warriors“ komandą.

Jeigu „Cavaliers“ triumfuotų, T. Lue taptų vos trečiuoju treneriu, kuris savo debiutiniame sezone atvedė klubą į viršūnę – iki tol tai pavyko pasiekti Patui Riley ir būsimam jo varžovui Steve'ui Kerrui, kuris triumfavo pernai.

Apskritai per visą NBA istoriją tai bus 13-a kartas, kuomet dviejuose finaluose iš eilės susigrums tie patys klubai. Šiose akistatose kol kas komandos šešis kartus pasidalijo po vieną pergalę. Per pastarąsias septynias tokias dvikovas vienintelė abukart laimėti sugebėjo tik „Bulls“ – 1997 ir 1998 įveikusi Jutos „Jazz“.

NBA superfinalo tvarkaraštis

Birželio 3 d., penktadienis:„Warriors“ – „Cavaliers“ (4 val. Lietuvos laiku)
Birželio 6 d., pirmadienis: „Warriors“ – „Cavaliers“ (3 val. Lietuvos laiku)
Birželio 9 d., ketvirtadienis: „Cavaliers“ – „Warriors“ (4 val. Lietuvos laiku)
Birželio 11 d., šeštadienis: „Cavaliers“ – „Warriors“ (4 val. Lietuvos laiku)
Birželio 14 d., antradienis (jei prireiks): „Warriors“ – „Cavaliers“ (4 val. Lietuvos laiku)
Birželio 17 d., penktadienis (jei prireiks): „Cavaliers“ – „Warriors“ (4 val. Lietuvos laiku)
Birželio 20 d., pirmadienis (jei prireiks): „Warriors“ – „Cavaliers“ (3 val. Lietuvos laiku)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)