Su „Žalgiriu“ 205 cm ūgio puolėjas R. Čivilis tris kartus tapo tuometinės Sovietų Sąjungos čempionu, buvo vienas pagrindinių komandos žaidėjų, todėl vyresnės kartos rusų krepšinio gerbėjai barzdoto žaidėjo nepamiršta iki šiol.

Visgi daugelis nežino liūdnos R. Čivilio gyvenimo pabaigos. Dar prieš 16 metų, rimtų gyvenimo būdo problemų turėjęs aukštaūgis mirė nuo tuberkuliozės. Tuo metu jam buvo 41-eri.

Akivaizdu, kad to nežino ir ekspertas V. Gomelskis, ruso į klausimą, ką „R. Čivilis veikia po krepšininko karjeros pabaigos“, atsakęs makabriška pasakėle.

„Mačiau R. Čivilį 2011-aisiais Kaune vykusio Europos čempionato metu. Nešioja barzdą, tačiau ji labai stipriai pražilo. O štai kuo jis užsiima, neklausiau“, – atsakė V. Gomelskis.

Anot komentatoriaus ir eksperto, kuris yra garsaus sovietinių laikų trenerio Aleksandro Gomelskio sūnus, jis gali išskirti ir vieną dabarties Lietuvos krepšininką, panašų į R. Čivilį.

„Tai – Antanas Kavaliauskas. Jis dabar labai panašus į R. Čivilį, ne tik barzda, bet ir žaidimu“, – dėstė rusas.

Antanas Kavaliauskas

Primename, kad „Žalgirio“ komandoje R. Čivilis karjerą pradėjo 1977 metais ir joje žaidė 11 sezonų.

Iš viso komandoje jis sužaidė 313 rungtynių,1979-1983 metais R. Čivilis 16 kartų atstovavo tuometinei Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei.

Tris kartus su „Žalgiriu“ jis tapo Sovietų Sąjungos čempionu (1985, 1986 ir 1987), keturis kartus iškovojo pirmenybių sidabrą (1980, 1983, 1984 ir 1988), kartą – 1978 metais – bronzą.

Viena reikšmingiausių aukštaūgio karjeros pergalių – 1986 m. su „Žalgiriu“ Argentinoje iškovota tarpžemyninė klubinių krepšinio komandų Williamo Joneso taurė. 1980 metais R. Čivilis buvo kviečiamas ir į Sovietų Sąjungos vyrų krepšinio rinktinę, tačiau nuolatiniu jos nariu netapo. SSRS ekipos sudėtyje R. Čivilis žaidė ketverias rungtynes.

Krepšininko karjerą R. Čivilis baigė paskutinio XX a. dešimtmečio pradžioje, paskutinius sezonus jis praleido Bulgarijoje ir Slovakijoje. Baigęs sportuoti, jis buvo įkūręs individualią įmonę, tačiau verslas jam nesisekė. Po tėvų mirties ir skyrybų su žmona R. Čivilis kurį laiką dirbo Krašto apsaugos ministerijos (KAM) inžineriniame batalione kuopos skyrininku. Paskutiniais gyvenimo metais krepšininkas niekur nedirbo. Palaidotas gimtajame Panevėžyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)