Lietuvos krepšinio fanai visuomet kėlė didelius reikalavimus savo komandai, nepaisant to, kokiame turnyre ji dalyvauja. Kitaip nebus ir Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, kur M. Kalnietis ir komanda jaus spaudimą grįžti namo su olimpiniu apdovanojimu. Taip publikaciją apie M. Kalnietį pradeda straipsnį parengęs FIBA žurnalistas, 29-erių M. Kalnietį klausinėjęs ne tik apie nacionalinę komandą, bet ir apie Kauno „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio postą užėmusį Šarūną Jasikevičių. Krepšinis.lt pateikia publikacijos santrauką.

„Lietuva medalius laimėjo visur – ir Europos čempionate, ir olimpinėse žaidynėse, ir pasaulio čempionatuose. Olimpinės varžybos bus nusisekusios tik tuo atveju, jeigu Lietuvos rinktinė laimės medalį. Jei ne, žmonės visada sakys, kad galėjome pasirodyti geriau“, – lietuvių požiūrį nacionalinę komandą apibūdino M. Kalnietis.

Nors krepšinio sezonas su „Žalgiriu“ dar tik įpusėjo, M. Kalnietis prisipažįsta jau pagalvojantis apie tolimąją Braziliją. „Kiekvienas sportininkas nori dalyvauti žaidynėse – tai viena iš didžiausių svajonių. Aš puikiai atsimenu žaidynes Londone, kurios man buvo pirmos. Esu įsitikinę, kad žaidynės Rio bus kažkas nuostabaus“, – sakė krepšininkas.

Lietuvos rinktinė pastaruoju metu žaidžia labai sėkmingai – 2013 ir 2015 m. Europos čempionatuose ji finišavo antra, o 2010 ir 2014 m. pasaulio čempionatuose – atitinkamai trečia ir ketvirta. Ji įveikė ir kvalifikacinį 2012-ųjų olimpinių žaidynių turnyrą, užsitikrindama kelialapį į Londoną. Faktas, kad šį kartą atrankos turnyre dalyvauti nereikės, Lietuvos krepšininkams suteikia tikrą palengvėjimo jausmą.

„Mes nepaprastai lamingi, kad jau turime kelialapį į Rio, kadangi pasiruošti dviems turnyrams per vieną vasarą nėra lengva. Tai yra didi pergalė. Kai tu matai, kiek gerų komandų vis dar neturi kelialapio į žaidynes ir kausis kvalifikaciniame etape, tampa aišku, kad tai bus labai įdomus turnyras, o daug galingų rinktinių liks už turnyro borto“, – pažymėjo M. Kalnietis.

Kaune gimęs krepšininkas į „Žalgirį“ prieš šį sezoną sugrįžo po kelerių Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ klube praleistų metų. Jis mėgaujasi bendravimu su Lietuvos krepšinio legenda Šarūnu Jasikevičiumi, kuris visai neseniai vyriausiojo komandos trenerio postą perėmė iš atleisto Gintaro Krapiko.

„Man jau beveik 30 metų, tačiau kai jis atėjo į komandą, man parodė keletą tokių smulkių dalykėlių, apie kuriuos, atrodo, nebuvau girdėjęs visą gyvenimą. Jis tikrai man daug padeda“, – sakė M. Kalnietis, kartu su Š. Jasikevičiumi kartu žaidęs Londono olimpinėse žaidynėse.

Išmoktas pamokas jis mėgins pritaikyti vasarą Rio, kad patenkintų pergalių išalkusius Lietuvos krepšinio sirgalius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)