Lietuvės laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių (53-45), mažiau klydo (17-22) ir tiksliau metė tiek dvitaškius, tiek tritaškius. Lietuvos merginos blokavo 6 varžovių metimus, 4 kartus taip pasižymėjo Livija Sakevičiūtė. Ji taip pat pelnė 18 taškų ir buvo rezultatyviausia Lietuvos komandoje. 14 taškų pelnė Karolina Kazočiūnaitė (6 atk. kam.), po 10 – Gabija Šegždaitė (7 atk.kam.) ir Dalia Donskichytė.

Lietuvės galingai pradėjo dvikovą ir po dešimties minučių jau pirmavo dviženkliu skirtumu (22:9). Toliau nemažindamos tempo mūsų šalies atstovės kontroliavo situaciją ir antrajame kėlinyje, kuriam įpusėjus pirmavo 15 taškų skirtumu (31:16), o iki didžiosios pertraukos atotrūkį dar padidino (39:19).

Suomijos krepšininkėms pavyko kiek pristabdyti lietuves trečiajame kėlinyje ir sulyginti žaidimą, bet tai nepadėjo sumažinti deficito. Patikimai ir solidžiai žaidusios Lietuvos krepšininkės nesuteikė didesnių vilčių suomėms ir prieš lemiamą mačo dalį išlaikė saugų atstumą – 57:37.

Paskutinis ketvirtis buvo daugiau formalumas. Atsipalaiduoti neketinusios lietuvės įjungė aukštesnę pavarą ir dominavo abiejose aikštės pusėse iki pat finalinės sirenos.

Sekmadienį Europos čempionato kovas Makedonijoje Lietuvos rinktinė pratęs rungtynėmis su Izraelio ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)