Nugalėtojams 23 taškus pelnė, po 6 kamuolius atkovojo ir perėmė Mindaugas Lukauskis. Gynėjas 17 taškų surinko vien per pirmuosius du kėlinius.

Po 16 taškų prie pergalės prisidėjo Chuckas Eidsonas ir Milko Bjelica, 10 įmetė Branko Milisavljevičius.

Svečių ekipoje 17 taškų surinko J. R. Reynoldsas, 16 - Ali Traore, 12 - Amara Sy.

Antradienį bus žaidžiamos kitos 15 Europos taurės turnyro 8 grupių rungtynės.

Pergalė – be M. Nielseno

Sutikimą stebėjo ULEB ir Eurolygos vadovai atitinkamai Eduardo Portela ir Jordi Bertomeu.

Prieš mačą vykusioje spaudos konferencijoje „Lietuvos ryto“ klubo valdybos pirmininkas Jonas Vainauskas pažymėjo, kad bus siekiama surengti Europos taurės turnyro Finalo aštuoneto varžybas Vilniuje.

„Žinome, kad teisę rengti lemiamas varžybas turi Turinas, tačiau mes taip pat pateiksime ir Vilniaus kandidatūrą“, – teigė J. Vainauskas.

Rungtynėse nedalyvavo „Lietuvos ryto“ puolėjas Matthew Nielsenas, savo karjerą greičiausiai pratęsiantis Valensijos „Pamesa“ (Ispanija) komandoje, kurią treniruoja buvęs vilniečių strategas Nevenas Spahija.

„Dėl kontrakto teisių perleidimo šiuo metu vyksta derybos su „Pamesa“. Pirmadienį M. Nielsenas nežais. Pats krepšininkas pritaria pasitraukimui ir išreiškė norą žaisti N. Spahijos treniruojamoje komandoje.

Perleisdami teises į brangiausią krepšininką, užbėgame už akių finansinei krizei ir turėsime gana ramų sezoną. Neketiname į M. Nielseno poziciją ieškoti naujo žmogaus, su savo darbu puikiai susitvarko M. Bjelica ir Donatas Zavackas, kurie yra Juodkalnijos ir Lietuvos rinktinių kandidatai“, – kalbėjo J. Vainauskas.

Rungtynės

Nors „Asvel“ sėkmingiau pradėjo mačą ir pirmavo 4:0, aikštės šeimininkai greitai mobilizavosi ir netrukus po M. Lukauskio tritaškio išsiveržė į priekį (5:4).

Kibiai gindamiesi ir sėkmingai kovodami dėl kamuolių puolime vilniečiai nemažino apsukų ir įpusėjus ketvirčiui, po tikslaus tolimo M. Bjelicos šūvio, pirmavo jau 6 taškais (12:6).

Antroje kėlinio dalyje žaidimo sparta kiek sulėtėjo ir tai buvo palankiau varžovams, kurie ėmė artėti (13:16). Vis dėlto puikus Ch. Eidsono žaidimas paskutinę ketvirčio minutę leido „Lietuvos rytui“ ne tik susigrąžinti, bet ir padidinti persvarą.

Amerikietis pataikė dvitaškį, o paskutinėje atakoje išprovokavo varžovo pražangą prie tritaškio linijos ir baudų metimais padidino skirtumą iki dviženklio (24:13).

Vis dėlto per pirmąsias tris antrojo kėlinio minutes svečiams pavyko „nukirpti“ persvarą beveik perpus (21:27).

„Lietuvos rytą“ į priekį sunkią akimirką ėmėsi tempti M. Lukauskis – gynėjas ketvirčio viduryje vieną po kito į „Asvel“ krepšį pasiuntė du tritaškius ir sostinės ekipos persvara vėl pasiekė dviženklę reikšmę (39:27).

Vilerbano klubui pirmąjį tolimą metimą rungtynėse pataikė įžaidėjas J. R. Reynoldsas (32:41), bet oponentų viltis gesino dar vienas „Lietuvos ryto“ spurtas paskutinėmis ketvirčio minutėmis. Ch. Eidsonas surinko dar 4 taškus, M. Lukauskis perėmė kamuolį ir efektingai įgrūdo jį į krepšį, o vilniečių persvara pasiekė 15 taškų (49:34).

Kėlinio pabaigoje „Lietuvos ryto“ pranašumą baudos metimu dar labiau padidino D. Zavackas (52:36).

Po didžiosios pertraukos Ch. Eidsono tikslus tolimas metimas atotrūkį tarp ekipų išaugino iki 19 taškų (59:40), bet tuomet aikštės šeimininkai kiek stabtelėjo. „Asvel“ žaidėjai pelnė 6 taškus be atsako ir skirtumas ėmė tirpti (46:59).

Vilniaus klubą vėl „pažadino“ M. Lukauskis, įspūdingu dėjimu sudrebinęs krepšio konstrukciją ir dar pridėjęs vieną baudą. Netrukus dvitaškį pataikė ir B. Milisavljevičius, o „Lietuvos ryto“ persvara vėl šoktelėjo (64:46).

Kėlinio pabaigoje vilniečių lyderius ėmė kamuoti pražangų problemos, tačiau dviženklį skirtumą „Lietuvos rytui“ pavyko išsaugoti. Po trijų kėlinių aikštės šeimininkai pirmavo 70:56.

Paskutinio ketvirčio pradžioje varžovus į nokdauną pasiuntė M. Lukauskio tolimas metimas ir D. Zavacko tritaškis bei trys baudos (79:58). Po tokio smūgio Vilerbano krepšininkai nebeatsigavo. „Lietuvos rytas“ be didesnio vargo išsaugojo sukauptą persvarą ir šventė užtikrintą pergalę.

Komentarai

„Asvel“ vyr. treneris Vincent'as Collet: „Turnyro debiuto rungtynės mums buvo sunkios. „Lietuvos rytas“ nuo pat pradžių žaidė labai gerai, pagavo ritmą, ypač - M. Lukauskis. Pirmo kėlinio rezultatas ir skirtumas - blogiausia mūsų pradžia, kokia tik galėjo būti. Antrame kėlinyje tragiškai sužaidėme dvi paskutines minutes. Kai skirtumas išaugo iki 16 tašku, jau neturėjome šansų pasivyti varžovus.

„Lietuvos rytas“ gerai gynėsi, ypač - prieš mūsų snaiperius. Keliai po krepšiu buvo uždaryti, o iš toli nepataikėme, todėl žaidėme po vieną.

Reziumė: „Lietuvos rytas“ žaidžia tvirčiau, agresyviau ir buvo stipresnis.

Nustebino, kad nebuvo M. Nielseno, bet M. Bjelica ir D. Zavackas jį gerai pakeitė. Vis dėlto kitose turnyro rungtynėse vilniečiams gali trūkti M. Nielseno.

„Lietuvos rytas“ yra mūsų grupės favoritas, antra - Las Palmaso „Gran Canaria“, bet ir mes neslepiame ambicijų ir tikimės patekti į atkrintamąsias varžybas“.

„Lietuvos ryto“ vyr. treneris A. Sireika: Džiaugiuosi rezultatu, kai kuriais žaidėjais ir nusiteikimu. Trūkumų dar yra. Tai mano bėdos, aš net žaidėjams apie jas nesakiau. Jautėsi starto jaudulys. Nors skirtumas didelis, matau mūsų trūkumus.

Rengėmės žaisti su M. Nielsenu, bet, kaip aš esu ne kartą sakęs - kuo sunkiau, tuo geriau. Vėl likimo išbandymai tvirtiems vyrams. Esu patenkintas M. Bjelicos ir D. Zavacko žaidimu. Kokia yra realybė, tokią ją reikia ir priimti“.

Statistika

„Lietuvos rytas“: Mindaugas Lukauskis 23 taškai (4/8 trit., 3/8 dvit., 5/6 baudų; 6 atk. kam., 6 per. kam.), Chuckas Eidsonas (1/2 trit., 4/7 dvit., 5/5 baudų) ir Milko Bjelica (1/3 trit., 5/5 dvit., 3/6 baudų; 7 atk. kam.) po 16, Branko Milisavljevičius 10, Donatas Zavackas ir Marijonas Petravičius po 9, Michailas Anisimovas 7 (7 atk. kam.), Martynas Gecevičius 3, Marius Prekevičius 2.

Steponas Babrauskas (6:17 min.) ir Justas Sinica (1:01 min.).

„Asvel“: J. R. Reynoldsas 17 (2/7 trit., 3/4 dvit., 5/7 baudų), Ali Traore 16, Amara Sy 12, Benas Dewaras 10, Ericas Campbellas ir Laurent'as Foirest po 8, Aymericas Jeanneau 2, Chevonas Troutmanas 1.

Dvitaškiai: „Lietuvos rytas“ 20/34 (59 proc.) - „Asvel“ 20/32 (63 proc.)

Tritaškiai: „Lietuvos rytas“ 10/24 (42 proc.) - „Asvel“ 5/20 (25 proc.)

Baudų metimai: „Lietuvos rytas“ 25/32 (78 proc.) - „Asvel“ 19/27 (70 proc.)

Atkovoti kamuoliai: „Lietuvos rytas“ 38 - „Asvel“ 24

Rezultatyvūs perdavimai: „Lietuvos rytas“ 15 - „Asvel“ 8

Perimti kamuoliai: „Lietuvos rytas“ 8 - „Asvel“ 8

Klaidos: „Lietuvos rytas“ 15 - „Asvel“ 17

Blokai: „Lietuvos rytas“ 0 - „Asvel“ 4.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją