Drąsos lietuvėms tikrai reikės. Penktadienį 19.30 val. Kjetyje (Italija) jų laukia dvikova su čempionato favoritėmis Rusijos krepšininkėmis.

Rusės trečiadienį 64:49 nugalėjo ispanes ir užėmė pirmą vietą F grupėje. Nors ir vadinamos aiškiomis favoritėmis, Rusijos krepšininkės Italijoje neišvengė nesėkmės. Pirmajame F grupės mače jas netikėtai 67:65 nugalėjo serbės.

Lietuvės su rusėmis prieš čempionatą jau žaidė du kartus. Liepą mūsiškės pralaimėjo net 51:107, o rugsėjo viduryje jau sugebėjo gerokai rimčiau pasipriešinti galingoms varžovėms – 57:70.

„Tai jau istorija. Rytoj laukia naujos rungtynės, o ketvirtfinalis yra tas etapas, kai gali atsitikti visko. Todėl turėsime gerai pasirengti psichologiškai ir pabandyti primest varžovėms sau palankų žaidimo ritmą“, – ketvirtadienį kalbėjo A.Paulauskas.

Nors Rusijos ekipoje daugiau nei po 6 taškus vidutiniškai renka net septynios krepšininkės, Lietuvos rinktinės treneriams didžiausią galvos skausmą kelia varžovių aukštaūgės – 203 cm ūgio Marija Stepanova (16,2 tšk. ir 10 atk. kam.) ir 196 cm ūgio Irina Osipova (10,3 tšk. ir 6,5 atk. kam.).

Ketvirtadienį Lietuvos rinktinė jau persikraustė į Kjetį, kur ir vyks visos lemiamos čempionato kovos. A.Paulauskas pasidžiaugė, kad komanda šįkart apgyvendinta normaliame viešbutyje, o gyvenimo sąlygos – daug geresnės.