Nauja K. Lavrinovičiaus stotelė tapo Valensijos „Basket“ klubas iš Ispanijos. Sidabrą praėjusiais metais Europos pirmenybėse su Lietuvos rinktine iškovojęs puolėjas likusią sezono dalį žais Ispanijos „Liga Endesa“ pirmenybėse antrą vietą užimančioje „Valencia“ komandoje, informuoja „Žalgirio“ svetainė.

„Iš žaidimo Kaune liks tik šilčiausi prisiminimai. Prieš tai beveik 10 metų žaidžiau užsienyje, todėl buvo labai malonu grįžti į Lietuvą ir rungtyniauti „Žalgiryje“. Labai noriu padėkoti gerbėjams už jų didelį palaikymą ir meilę „Žalgiriui“. Taip pat dėkoju klubo vadovams, treneriams ir komandos draugams. Linkiu jiems ir šiemet tapti čempionais bei sėkmingai užbaigti sezoną“, - palikdamas Kauną kalbėjo K. Lavrinovičius.

„Gaila išsiskirti su aukšto lygio žaidėju, bet visi žino klubo situaciją ir šiuo atveju mes nieko negalėjome pakeisti. Užsienio klubas parodė susidomėjimą, sutarė su pačiu krepšininku, o toks sprendimas mums palengvins finansinę naštą. Nuo sezono pradžios buvome sutarę su Kšyštofu, kad leisime jam išvykti, ir savo žodžio laikomės. Komandoje dėl to ir turėjome daugiau krepšininkų, kad, įvykus pasikeitimams, jie būtų pasiruošę ir galėtų užimti atsilaisvinusią vietą“, - teigė Kauno „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas.

Tuo tarpu komandos treneriams žinia apie vieno labiausiai patyrusių žaidėjų išvykimą sukėlė papildomą galvos skausmą.

„Mūsų situacija yra tokia, kokia yra. Aš prie to prisidedu mažiausiai – tai sprendžia klubo vadovai, jie stengiasi situaciją tvarkyti ir padaryti, kad būtų geriau. Mes turėjome įvairių sunkių situacijų ir sulauksime dar sunkesnių. Ir dar bus sunkiau – mes tam psichologiškai nusiteikę. Jei prarasime žaidėją (K. Lavrinovičių - DELFI), kuris daug duoda ne tik per varžybas, bet ir per treniruotes, nebus labai lengva“, - kalbėjo „Žalgirio“ strategas Saulius Štombergas.

Šiame Eurolygos sezone puolėjas per rungtynes vidutiniškai pelnydavo 7,2 taško, atkovodavo 3,4 atšokusio kamuolio ir atlikdavo 1 rezultatyvų perdavimą. Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) jo statistika buvo šiek tiek geresnė: 10,1 taško, 3,7 atšokusio kamuolio ir 1,1 rezultatyvaus perdavimo.

Kaune krepšininkas žaidė nuo praėjusio sezono pradžios. Prieš persikeldamas į „Žalgirį“, K. Lavrinovičius penkerius metus atstovavo tuo metu pajėgiausiai Italijos komandai Sienos „Montepaschi“. Per savo karjerą jis taip pat rungtyniavo Kazanės „Uniks“, Maskvos „Dinamo“ ir Permės „Ural Great“ (Rusija) klubuose, o kelią profesionaliame krepšinyje 1997 metais pradėjo Alytaus „Alitos“ ekipoje.

Gindamas Lietuvos rinktinės garbę, aukštaūgis laimėjo visų spalvų Europos pirmenybių apdovanojimus. Senojo žemyno čempionu jis tapo 2003 metais, 2007-ais iškovojo bronzą, o pernai pelnė ir sidabrą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (251)