Šeštadienį sostinėje vykusias varžybas aplankęs Eurolygos čempionas Martynas Gecevičius džiaugėsi, kad jaunieji talentai noriai dalyvauja jau penktus metus organizuojamame turnyre. „Kiekvienais metais atrodo, kad dalyvių susirenka vis daugiau. Džiugu, kad jie turi naudingą užsiėmimą, įgauna praktikos“, – savo įspūdžiais dalinosi M. Gecevičius.

„Sprite talentų kovos“ turnyruose jaunieji krepšininkai žaidžia vienas prieš vieną atskirose vaikinų ir merginų grupėse, suskirstytose pagal gimimo metus: 1999-2000, 1997-1998 ir 1996-1995. Jauniausiųjų grupėje Druskininkuose čempionais tapo Granstas Vasiliauskas iš Alytaus ir druskininkietė Karolina Kazočiūnaitė, 1997-1998 metų gimimo grupėje – alytiškis Tomas Auruškevičius ir marijampolietė Kamilė Berenytė, o vyriausiųjų grupėje – kauniečiai Justina Razukevičiūtė ir Ričardas Verbickas.

Vilniuje pirmąsias vietas tarp jauniausiųjų iškovojo vilnietis Mantas Kraujelis ir kaunietė Kamilė Tamušauskaitė. 1997-1998 metų gimimo grupėje – vilniečiai Danielius Kopūstas ir Urtė Slavickaitė, o tarp vyriausiųjų – Indrė Zabotkaitė.

„Sprite talentų kovoje“ dalyvauti galima ne tik žaidžiant tradiciniame gatvės krepšinio turnyre, bet ir virtualioje kovoje, įkeliant savo 30 sekundžių video siužetą į internetinę svetainę www.sprite.lt. Iš virtualios kovos ir kvalifikacinių turnyrų bus atrinkta po šešis favoritus, kurie dalyvaus finaliniame etape. Du jo nugalėtojai: vienas, surinkęs daugiausiai krepšinio aistruolių balsų, kitas – labiausiai patikęs komisijos nariams, pateks į tarptautinį „Sprite“ projekto finalą. Jame Kobe Bryantas ir LeBronas Jamesas rinks savo komandas specialioms varžyboms, kurios vyks 2013 m. NBA „Žvaigždžių dienoje“ Hiustone (JAV).

Tradicinio turnyro finalas numatomas liepos 21 d. Vilniuje. Jame rungsis 96 žaidėjai – 1-4 vietų laimėtojai iš kiekvienų atrankinių varžybų. Virtuali kova vyks iki rugpjūčio 15 d. „Sprite talentų kovos“ komisiją sudaro Lietuvos krepšinio žvaigždės: K. Kemzūra, M. Kalnietis, L. Kleiza ir L. Kunigėlis. Visa papildoma informacija skelbiama internetinėje svetainėje www.sprite.lt.