Prieš rungtynes su šeimininkais Lietuvos rinktinė surengė varžovų žaidimo videoanalizę, o vėliau – treniruotę rungtynių arenoje.

Dalis Argentinos rinktinės žaidėjų, ypač lyderių, – neblogai pažįstami Lietuvos rinktinės žaidėjams, yra žaidę arba toje pačioje lygoje, arba net tame pačiame klube (Luisas Scola ir Jonas Valančiūnas – „Toronto Raptors“, Jonas Mačiulis ir Andresas Nocioni – Madrido „Real“, Adas Juškevičius ir Nicolas Laprovittola – Vilniaus „Lietuvos ryte“).

Gali būti, kad šios dienos rungtynėse aikštėje jau pasirodys Mantas Kalnietis, tačiau ar rinktinės įžaidėjas rungtyniaus, nuspręs treneriai prieš pat dvikovą arba jos metu. Marius Grigonis, kuriam yra skilęs piršto kaulas, vis dar sportuoja individualiai, jam vienoje Buenos Airių ligoninėje vakar buvo išlieta nauja piršto apsauga, gerokai patogesnė nei dėvėta anksčiau.

Patys argentiniečiai skelbia, kad antradienio mačą Argentina – Australija stebėjo apie 12 000 sirgalių. Per rungtynėse su Lietuva laukiama dar didesnio antplūdžio, nes tai bus paskutinė šeimininkų dvikova sostinėje. Po jos Argentinoje dar vyks vienas turnyras, bet jau kitame mieste – Kordoboje.

Mindaugas Kuzminskas artėjant rungtynėms varžovų komandos gynėjams rado tikslų apibūdinimą – „siautuliai“.

„Analizavome varžovų žaidimą, treneriai akcentavo stabdyti greitą varžovų žaidimą. Nes argentiniečių įžaidėjai – tokie „siautuliai“, bėga į priekį. Komanda turi ir patyrusių žaidėjų, tiek Nocioni, tiek Scola, tiek Ginobili, garsios pavardės visame pasaulyje. Svarbu stabdyti greitą puolimą ir jų lyderius“, – pažymėjo Mindaugas Kuzminskas.

Anot Jono Mačiulio, laukia rimtas mūšis.

„Argentina namie norės pasirodyti, o mes nusileisti nesiruošiame. Tuo labiau, kad žaisime vienoje grupėje. Reikia atidirbti derinius. Jeigu dirbsime puse jėgos, iš to nebus naudos. Stengsimės ir mes, ir jie, bus gera kova“, – sakė J. Mačiulis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)