Penkerios rungtynės, pusketvirtos valandos žaidimo, o nugalėtojus išaiškino paskutinė keliolikos sekundžių atkarpa.

363:351 – tokiu bendru taškų santykiu „Neptūnas“ laimėjo reto atkaklumo LKL pusfinalio seriją su Vilniaus „Lietuvos rytu“. Laimėjo tais pačiais dvylika taškų, kaip ir pirmąjį serijos mačą. Likusios keturios akistatos vyko taškas į tašką.

Bet net jei sekmadienį vakare „Siemens“ arenoje Mindaugas Lukauskis nebūtų likus mažiau nei 10 sek. iki finalinės sirenos prasižengęs prieš Danielį Ewingą, o atsakomojoje atakoje praradęs kamuolį, vien „Neptūno“ pasipriešinimas turėjo sukelti nemažai minčių Tomui Pačėsui ir visam „Lietuvos ryto“ klubui.

Atrodo, panašios mintys jau buvo kilusios reguliariojo sezono pabaigoje, kai vilniečiai net savo pačių pergalių sąskaita bandė išvengti gresiančio susidūrimo pusfinalyje su uostamiesčio ekipa.

Po ankstyvo pasitraukimo iš Europos turnyrų gelbėti sezono iškviestas T. Pačėsas turėjo penkis mėnesius, per kuriuos komanda gulėsi ir kėlėsi su vienintele misija – įveikti Kauno „Žalgirį“.

Karaliaus Mindaugo taurės turnyre tai pavyko, pakeliui nušlavus ir „Neptūną“. Bet vyno butelis, kurį klaipėdiečių strategas Dainius Adomaitis liko skolingas komandos fizinio pasirengimo treneriui Benui Kentrai už preciziškai suplanuotą sportinės formos piką, daug ką pakeitė.

Pridėkite dar porą butelių komandos vedliui D. Ewingui bei pačiam D. Adomaičiui ir gausite šio sezono „sensaciją“: „Neptūnas“ – LKL finale, „Lietuvos rytas“ – tik trečią kartą klubo istorijoje varžysis dėl bronzos.

Iš tiesų, sensacija nėra didelė. „Lietuvos rytas“ – vis dar turtingesnė, ilgesnį atsarginių suolą ir ryškią persvarą priekinėje linijoje turinti ekipa. Bet koziriai nebėra tokie svarūs kaip prieš trejetą ketvertą metų ar praėjusiame dešimtmetyje. Ir pakako kelių sėkmės blyksnių atakuojant nuo trijų taškų linijos, D. Ewingo individualaus meistriškumo ar Martyno Mažeikos atkaklumo šiai persvarai panaikinti.

Tas pats M. Mažeika po paskutinės dvikovos net apgailestavo, jog „Neptūnas“ serijos neužbaigė savo arenoje.

„Noriu atsiprašyti Klaipėdos, kad pergalės nepadovanojome namuose. Dėl to jautėme kaltę ne tik prieš save, bet ir prieš daugelį klaipėdiečių. Tačiau reabilitavomės su kaupu. Vyrai verti to, ką pasiekė“, – emocingai Krepšinis.lt kalbėjo komandos kapitonas.

O M. Girdžiūnas pastebėjo, kad „Neptūnas“ nepanikavo net tada, kai varžovai išlygino serijos rezultatą, žinodamas, kad pergalė prieš „Lietuvos rytą“ nėra stebuklas.

„Ir nervų, ir fizinių jėgų serija kainavo daug. Visos rungtynės buvo apylygės, galėjo laimėti ir vieni, ir kiti. Net kai „Lietuvos rytas“ serijoje pradėjo vytis, vilties nepraradome ir kovėmės iki galo. Atsilaikėme – manau, dėl savo kovingumo. Aišku, mums buvo lengviau psichologiškai, nes „Lietuvos rytui“ įveikti pusfinalio etapą reikėjo žūtbūt“, – bendraudamas su Krepšinis.lt, svarstė klaipėdiečių įžaidėjas.

Jei tik situacija tarpsezoniu neapvirs aukštyn kojomis, kitąmet žūtbūtines pergales prieš „Neptūną“ reikės planuoti atsargiau. Dalyvavimu VTB Vieningoje lygoje, o vėliau – ir Eurolygoje sėkmingai pasinaudojęs uostamiesčio klubas jau prisivijo stagnuojantį „Lietuvos rytą“. O dabar – bent jau laikinai – ir pralenkė.

Pagunda atkimšti D. Adomaičio pažadėtą vyną turėtų būti didelė, bet klaipėdiečiai tikina jai nepasiduosiantys.

„Iškentėsime, švęsime po finalo“, – nusijuokė M. Girdžiūnas.

Išversti iš sosto „Žalgirį“ veikiausiai bus dar sunkesnė užduotis. Reguliariajame sezone „Neptūnas“ čempionams pralaimėjo visas keturias tarpusavio akistatas. Bet pusfinalyje parodė, kad sulaukęs trupučio sėkmės gali trupinti prognozes.

„Kovosime taip pat kaip su „Lietuvos rytu“. Aišku, jėgų išnaudota daug, bet manau, kad dabar mus neš emocinė banga“, – vylėsi M. Girdžiūnas.

Tad ar „Neptūno“ banga nuplaus į praeitį LKL grandų epochą?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (191)