Dėl šios priežasties į Eurolygos sprendimą komandų skaičių mažinti iki 16-os ir turnyrą padaryti tarsi „uždaru klubu“ skeptiškai žiūri tiek Krasnodaro, tiek Chimkų klubų vadovai.

„Naujasis turnyro formatas mums tikrai nėra priimtiniausias. Labai gerbiame ir vertiname Eurolygą, tačiau suprantame, kad mūsų interesai ten visiems bus tik kažkelintoje vietoje, o mūsų tai negali tenkinti. Būtų logiška mąstyti apie dar vieno turnyro sukūrimą, kuriame žaistų galingi klubai, nepatekę tarp 16 Eurolygos išrinktųjų, – kalbėdamas su „Izvestija“ sakė „Lokomotiv-Kuban“ prezidentas Andrejus Vediščevas. – Galbūt tai ir yra FIBA Čempionų lygos variantas. Tačiau pradžioje reikia suprasti, ką siūlo FIBA ir kiek yra pasirengta tokių varžybų organizacijai. Juk panašaus lygio turnyro FIBA nerengė jau daug metų.“

„Chimki“ generalinio direktoriaus Pavelo Astachovo naujasis Eurolygos modelis taip pat neįtikino.

„Žinoma, norėtume žaisti Eurolygoje, tačiau neturime A licencijos, todėl belieka rinktis tik iš dviejų variantų: arba laimėti kvalifikaciją, arba VTB Vieningąją lygą, jei Eurolyga patvirtins kelialapį jos čempionams. Buvo tam tikri kriterijai, pagal kuriuos klubai gavo A licenciją. Tačiau, jeigu atvirai, jie nebuvo visiškai aiškūs. Sudarytas komandų žaidimo Eurolygoje reitingas, vertinamas darbas su sirgaliais ir rezultatai, tačiau galutinis sprendimas vis tiek priklausė Eurolygos vadovybei“, – agentūrai „R-Sport“ tvirtino „Chimki“ komandos, kurią treniruoja Rimas Kurtinaitis, vadovas.

Pasak „Lokomotiv“ prezidento, kol kas sunku pasakyti, kokią įtaką benram Europos krepšiniui turės naujasis Eurolygos formatas.

„ Elitinėms, į išrinktųjų tarpą patekusioms komandoms viskas bus paranku iš ekonominės pusės, o kitoms komandoms tai bus paskata stiprinti sudėtis ir stiebtis. Tačiau faktas, kad net ir surinkęs galingą komandą tu paprasčiausiai gali nepatekti į Eurolygą, daugelį norinčių investuoti gali tiesiog atbaidyti“, – pažymėjo A. Vediščevas. – Apskritai aš manau, kad Eurolyga per daug svertų atidavė į A licenciją turinčių klubų rankas.“

Nors „Chimki“ kitą sezoną ir norėtų žaisti Eurolygoje, tam tikros aplinkybės ir šį klubą gali pastūmėti atsisukti į FIBA. Tai – krepšinio arena, kuri visiškai neatitinka elitinio turnyro reikalavimų – šiuo metu „Chimki“ namų rungtynes žaidžia visiškai kitame Maskvos rajone.

„Taip, mes turime didelę problemą dėl krepšinio centro. Eurolygos reikalavimų jis neatitinka ir, žinant dabartinę turnyro politiką, mums tai nėra naudinga“, – pripažino vieną galingiausių sudėčių Europoje subūrusios komandos prezdentas P. Astachovas.

Iš didžiuliais pinigais operuojančių Rusijos krepšinio klubų Eurolygos licenciją turi tik Maskvos CSKA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)