Senos švieslentės – jau atgyvenusios ir neatitinka visų reikalavimų.

„Dabar mes negalime ant esamų švieslenčių surašyti sportininkų pavardžių, – apgailestavo „S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro“ direktorius Vytas Snarskis. – Mano žiniomis, pinigai švieslentėms buvo skirti iš Kūno kultūros ir sporto departamento. Kauno valdžia žadėjo nupirkti naujas švieslentes, tačiau nespėjo surengti konkurso. Jo nugalėtojas turėjo švieslentes pagaminti ir pakabinti.

Supraskite, švieslenčių kabeliai tokie susidėvėję, kad neįmanoma užtikrinti normalaus darbo per rungtynes. Kažin kaip bus, kai žais jaunučiai?“ – nerimo balse neslėpė V. Snarskis.

„Tiesiog per konkursą negavome tokių prekių, kokių norėjome. Manau, kad yra nemažai suinteresuotų verslo ir politikos struktūrų, kurios trukdo savivaldybėms rengti konkursus“, – „Kauno dienai“ mįslingai kalbėjo savivaldybės Viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėjas Raimondas Mačikėnas.

Antradienio popietę Kauno savivaldybė išplatino pranešimą spaudai, kuriame Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Zenonas Abramavičius pažymėjo, kad būtent V. Snarskis turi prisiimti dalį atsakomybės dėl konkurso. „Jis pats pasikvietė ekspertą, kuris parengė pirkimo konkurso sąlygas Viešųjų pirkimų komisijai. Vėliau ekspertas, greičiausiai supratęs, kad juo norima pasinaudoti nešvariems tikslams, atsisakė toliau konsultuoti“, - aiškino Z. Abramavičius.

V. Snarskis yra Europos jaunučių krepšinio čempionato darbo grupės narys. Jis dalyvavo grupės posėdyje ir pirmadienį, tačiau neužsiminė, kad gali kilti problemų dėl švieslenčių. „Nei V. Snarskis, nei Lietuvos krepšinio federacija nė karto neišsakė nuomonės, kad šioms varžyboms reikalingos naujos švieslentės“, - sakė Z. Abramavičius.

Čempionato vykdantysis direktorius Mindaugas Špokas patvirtino, kad varžybų organizatoriai neturi priekaištų dėl švieslenčių. „Mes dėl to nematome jokios problemos, tikrai turime kur kas svarbesnių rūpesčių. Jaunučių čempionatas apsieis be naujų švieslenčių. Juk kitose salėse, kur vyks čempionatas, nėra tokios įrangos“, - sakė M. Špokas.

Sporto halėje įrengti švieslentes norėjo penkios bendrovės: UAB „Actual City Media“, UAB „Fima“, UAB „Hansab“, OY Darepro Ltd, UAB „Audiotonas“. Visų dalyvių buvo prašoma patikslinti savo pasiūlymus, nes juose rasta nemažai neatitikimų. Vienas konkurso dalyvis pasiūlymo iš viso nepatikslino, todėl toliau konkurse dalyvauti nebegalėjo.

Kitų konkurso dalyvių Viešųjų pirkimų komisija kelis kartus kvietė patikslinti komisijai neaiškiai pateiktus kvalifikacinių reikalavimų punktus, tačiau bendrovės nepateikė įrodymų, kad siūlomos prekės atitinka reikalavimus. Komisija buvo priversta priimti spendimą dėl visų pasiūlymų atmetimo. Du dalyviai dėl tokio sprendimo kreipėsi į teismą.

Tik teismui paskelbus savo sprendimą, Viešųjų pirkimų tarnyba leis organizuoti naują konkursą.

„Nė viena bendrovė nepasiūlė tokios kokybės švieslentės, kokią ketino įsigyti Savivaldybė. Visi suprantame, kokia svarbi nauja švieslentė ir siekiame, kad ji ten atsirastų kuo greičiau, tačiau vaizdo ekranas turi būti itin kokybiškas, atitikti visus keliamus techninius reikalavimus, kitaip skirti pinigai nueis perniek“, - teigė Z. Abramavičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją