„Treniruojamės Portlando „Trail Blazers“ klubo treniruočių bazėje, kokios neturi netgi geriausios Lietuvos krepšinio komandos. Tokioje vietoje privalai būti, jeigu nori į priekį judėti kaip žaidėjas“, – suteiktomis darbo sąlygomis žavėjosi D. Motiejūnas.

Kartu su juo Pasaulio komandoje žais serbas, geriausias jaunasis Europos taurės žaidėjas Milanas Mačvanas, taip pat talentingiausias Kroatijos krepšininkas Tomislavas Zubčičius, žaidėjai iš Argentinos, Prancūzijos, Graikijos, Senegalo ir Kinijos.

Krepšininkus treniruoja australas Robas Beveridge‘as.

Iki šiol pasaulio krepšininkai prieš amerikiečius laimėjo vos 2 susitikimus iš 11, tačiau šį kartą dega noru įrodyti, kad yra ne prastesni žaidėjai už geriausius JAV jaunuolius. Nuo pirmadienio pasaulio krepšininkai tobulina komandinio žaidimo įgūdžius ir susipažįsta artimiau.

„Šią savaitę aš bandau išmokti visko, ką rodo treneriai ir komandos draugai. Bandau parodyti, kad esu geriausias, bet aplink yra geriausi pasaulio krepšininkai, todėl pats mokausi iš jų. Kiekvienas žaidėjas yra skirtingas, kiekvienas turi skirtingus judesius ir noriu išmokti iš jų visų“, – kalbėjo 18-metis 213 cm ūgio D. Motiejūnas.

Visi krepšininkai, išskyrus kiną ir prancūzą, kalba angliškai, todėl žaidėjai randa bendrą kalbą ir už krepšinio aikštelės. Trečiadienį jie draugystę tvirtino boulingo klube, organizuojami ir kiti bendri renginiai.

Kroatas T. Zubčičius, atstovaujantis Zagrebo „Cibona“ komandai, sako, kad europiečių stiprumas yra komandinis žaidimas ir tuo reikės įveikti varžovus.

„Pernai Dalase žaidžiau dvejas rungtynes prieš amerikiečius. Jie rungtyniauja kietai, bet individualiai. Europoje žaidžiant krepšinį reikia naudotis smegenimis. Turime parodyti amerikiečiams, kad tai, kaip žaidžiame Europoje, turėtų žaisti visur – perduoti kamuolį, atakuoti, gintis kaip komanda. Europoje svarbiausia komandinis žaidimas ir taip turėtų būti visur“, – neabejojo jaunasis kroatas.

Per šių varžybų istoriją 87 žaidėjai jose dalyvavę buvo pakviesti į NBA, 47 stipriausioje pasaulio lygoje rungtyniauja arba rungtyniavo anksčiau. Žinomiausi europiečiai – Dirkas Nowitzki, Tony Parkeris, Andrea Bargnani ir Darius Songaila.