„Man nepatinka sėdėti ant suolo. Niekas netobulėja ar žaidžia geriau, jeigu negauna minučių aikštėje“, – kalbėjo 23-ejų metų 213 cm ūgio puolėjas.

Krepšininkas atskleidė, kad jo agentas Arnas Tellemas ir „Rockets“ vadybininkas Darylas Morey pradėjo derybas dėl mainų, per kuriuos D. Motiejūnas persikeltų į kitą komandą.

„Iki mainų termino pabaigos liko daugiau nei mėnuo. Per tą laiką bet kas gali nutikti. Nuo manęs niekas nepriklauso“, – sakė krepšininkas.

Kuomet D. Motiejūnas sudarinėjo sutartį, „Rockets“ jam leido aiškiai suprasti, kad debiutinį sezoną jis dažniausiai praleis ant suolo. Tačiau tarp atsarginių lietuvis dažnai trinasi ir šiemet.

„Kuomet atiduodi visas jėgas, nori kažką gauti atgal, tačiau to mes negauname jau ilgai. Nėra lengva tiesiog sėdėti ir žiūrėti, kaip žaidžia kiti. Stengiuosi išlikti pozityviai nusiteikęs ir bandau padėti komandai. Per treniruotes atiduodu visas jėgas. Tai viskas, ką aš galiu padaryti“, – mintis dėstė aukštaūgis.

Mažai laiko pasireikšti gaunantis D. Motiejūnas neseniai buvo išsiųstas į NBA plėtojimosi lygą, tačiau po kelių dienų vėl sugrįžo į „Rockets“.

„Šiuo metu nesijaučiu tobulėjantis. Tiesiog nejaučiu žaidimo ritmo. Nėra lengva tiek laiko prasėdėti ant suolo“, – pridūrė atletas.

D. Motiejūnui patinka Hiustone, tačiau jis neatsisakytų persikelti žaisti kitur.

„Man čia patinka. Manau, kad atidaviau visas jėgas, jog galėčiau gauti savąjį šansą. Jeigu mainų nebus, vadinasi nebus. Visgi „Rockets“ vadovai turi rasti vietą, kur galėčiau tobulėti“, – sakė lietuvis.