„Ką tikrai galime pažadėti visiems, tai yra bekompromisė kova. Padarysime viską, kad iškovotume pergalę. Rungtynes žaisime namuose, vyrai savimi pasitiki, todėl tikrai stengsimės išlyginti finalo serijos rezultatą“, – teigė „Neptūno“ vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis.

„Neptūnas“ išvykoje pirmąsias finalo serijas rungtynes pralaimėjo „Žalgiriui“ rezultatu 72:83. Anot D. Adomačio, tik keli momentai lėmė, jog rungtynės baigėsi tokiu skirtumu.

„Prieš jų aikštės gynybą nepataikėme trijų metimų, tada keli žaidėjai nespėjo grįžti į gynybą ir „Žalgiris“ pelnė lengvus 6 taškus. Kai leidi pelnyti lengvus taškus, varžovai pabėga į priekį, tada sunku ir psichologiškai atsitiesti“, – komentavo D. Adomaitis.

Jo teigimu, pagrindinė problema ta, jog „Žalgiris“ dominuoja baudos aikštelėje, be to, ir po „Neptūno“ krepšiu atkovoja kamuolius.

„Tačiau kiekvienos rungtynės yra naujos 40 minučių. Dabar serija yra dar tik 1:0, o serija yra iki keturių pergalių. Galiu pažadėti, kad ją šeštadienį ir sieksime iškovoti. Kol turime šansą, tol kabinsimės“, – teigė D. Adomaitis.

„Žalgirio“ treneriai viešai išsakė, jog prieš „Neptūną“ naudoja strategiją kuo labiau varginti žaidėjus, nes uostamiesčio komandos suolelis yra trumpesnis.

„Jei mes būtume tokioje situacijoje, elgtumėmės taip pat. Jų spaudimas ir išprovokuoja tas klaidas, kurių negalime daryti. Tačiau situacija yra kitokia, todėl ir sprendimai turi būti kitokie. Mums labai svarbu, jog žaidžiant su „Žalgiriu“ pavyktų pritaikyti penki prieš penkis žaidimo stilių, nes tokiu būdu mes galime būti stipresni“, – aiškino D. Adomaitis.

„Neptūno“ žaidėjas Mindaugas Girdžiūnas tikino, jog vienas esminių uždavinių yra sustabdyti „Žalgirio“ lyderį Paulių Jankūną.

„Manau, kad treneriai ras būdų, kaip tai padaryti, o mes ir padarysime. Aišku, kad pirmosios rungtynės buvo tokios, kad atrodėme šiek tiek pasimetę. Varžovas, palyginti su „Lietuvos rytu“, kardinaliai pasikeitė, todėl turi keistis ir mūsų žaidimas. Per pirmąsias rungtynes šiek tiek apsipratome, padarysime išvadas ir kovosime“, – teigė M. Girdžiūnas.

Iki šiol neaišku, ar šeštadienį į aikštę išbėgs du „Neptūno“ žaidėjai, kurie pirmosiose finalo rungtynėse patyrė traumas. Jerai Grantui yra sužalotas akies vokas, o Arnui Butkevičiui – koja.

„Tik prieš rungtynes bus aišku, ar jie galės žaisti“, – teigė D. Adomaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)