Šios amžiaus grupės apdovanojimus lietuviai iškovojo pirmą kartą. Mažajame finale jie 81:63 (23:8, 21:21, 22:10, 15:24) nugalėjo Ispaniją ir pasiekė revanšą, kadangi grupės varžybose šeimininkams nusileido 61:65.

„Padarėme išvadas“, – teigė G. Petrauskas, turėdamas omenyje pirmoje tarpusavio akistatoje su ispanais vėjais paleistą dviženklę persvarą.

Dauguma bronzinės komandos žaidėjų prieš metus Kaune tapo Europos jaunučių (iki 16 metų) vicečempionais.

Trenerio nuomone, per prabėgusius metus pažangą padarė visi į jo radarą patekę krepšininkai – net ir tie, kurie šįkart buvo palikti už borto.

„Gaila, kad į komandą telpa tik 12 žaidėjų. Tikėkimės, kad tuo jų karjeros nesibaigs, ne vienas pravers ir suaugusiųjų rinktinės duris“, – svarbiausią gairę auklėtiniams nustatė G. Petrauskas.

Pirmame etape jo vadovaujama komanda, be pralaimėjimo Ispanijai, dar įveikė Argentiną (74:57) ir Malį (96:73), aštuntfinalyje perlipo Egipto barjerą (80:65), ketvirtfinalyje po dramatiškos kovos ir pratęsimo palaužė Prancūziją (73:72), bet pusfinalyje turėjo pripažinti JAV krepšininkų pranašumą (70:98).

Pastarieji ketvirtą kartą iš eilės tapo pasaulio čempionais, finale net 96:56 (25:10, 25:10, 23:16, 23:10) sudaužę Turkijos ekipą.

„Ši amerikiečių karta tikrai buvo žingsniu priekyje. Mūsų darbas sugalvoti, kaip juos pavyti“, – Krepšinis.lt paklaustas, ar JAV komandos dominavimas liks tarsi užprogramuotas ir ateityje, sakė G. Petrauskas.

Vis dėlto Saragosoje žibėjo ne tik krepšinio supergalybės jaunimas.

Į simbolinį pirmenybių penketą išrinktas Arnas Velička. 16-metis gynėjas per rungtynes vidutiniškai rinkdavo 12,1 taško, 4,1 atšokusio kamuolio ir 4,7 rezultatyvaus perdavimo.

Krepšinis.lt kaunietis teigė norintis savo laurus padalinti visai komandai, kadangi be jos esą nebūtų sulaukęs tokio įvertinimo.

„Mūsų rinktinės braižas išliko panašus, niekas pernelyg nepasikeitė – ir toliau visi dalinomės kamuoliu. Tiesiog pats jaučiausi tvirtai. Tobulėju, stengiuosi būti geresnis nei anksčiau. Metai man buvo geri, žaidžiau kitame lygyje“, – aiškino žaidėjas, Kauno „Žalgirio“ dublerių ekipą nusprendęs išmainyti į galimybę tobulėti Ispanijos grandės „Barcelona“ struktūroje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)