Kaip teigiama RKF svetainėje internete, CSKA nebedalyvaus visose varžybose - tiek šalies Superlygoje, tiek FIBA Eurolygos turnyre.

Kaip „Sport-Ekspress“ korespondentui teigė CSKA ir Rusijos rinktinės gynėja Ilona Korstin, „šiandien susirinkime visoms žaidėjoms buvo pasakyta, kad klubas užsidaro, ir kad nuo šiandien esame bedarbės“.

CSKA sporto direktorius Igoris Grudinas interneto svetainės championat.ru žurnalistui patvirtino, kad komanda nebedalyvaus Eurolygoje, tačiau neigė klubo išformavimą.

„Mūsų klubas neuždaromas, tačiau Eurolygoje nebežaisime. Šiuo metu komandos vadovybė karštligiškai ieško lėšų, kad pratęstų pasirodymą Rusijos Superlygoje. Šiuo klausimu viskas turi paaiškėti ketvirtadienį. Komandos rėmėjas Andrejus Iščiukas nori išmokėti spalio mėnesio atlyginimus, o toliau viskas priklausys nuo naujų rėmėjų paieškos. Aišku tai, kad visos sumos nesurinksime. Pasakėme žaidėjoms, kad jos gali pasirašyti naujus kontraktus su kitais klubais, mes joms net padedame šiuo klausimu.

Jeigu pavyks per dvi tris savaites rasti naujų rėmėjų, tuomet su komandoje likusiomis žaidėjomis bus sudarytos naujos sutartys. Įtrauksime į sudėtį daugiau jaunų žaidėjų. Tačiau viskas paaiškės ketvirtadienį“, - kalbėjo I. Grudinas.

„Kol kas oficialiai CSKA lygos dar nepaliko. Šiuo metu žinome tik tai, kad komanda pasitraukė iš Eurolygos. Naujieji klubo vadovai spręs, ar jiems pavyks išlaikyti komandą iki čempionato pabaigos, ar ne. Klubas gali pakeisti pavadinimą ir likti Superlygoje. Šiuo metu vienas dalykas aiškus - komanda neliks Maskvoje. Ji, galbūt, pervažiuos į Samarą, kur žaidžia jos jaunimo ekipa“, - teigė Superlygos atstovė Irina Sumnikova.

CSKA moterų komandos problemos prasidėjo tada, kai buvęs pagrindinis rėmėjas A. Iščiukas pardavė savo verslą, o naujieji savininkai nepanoro remti krepšinio klubo.

CSKA su šešiomis pergalėmis pirmauja Rusijos Superlygoje, o Eurolygos varžybų B grupėje žengė antra (4/2).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją