„Orakulas“ prognozuoja, kad „Lietuvos rytas“ trumpiausiu keliu iškovos bronzą. Net 85 proc. tikimybė, kad vilniečiai švęs pergalę trečiajame susitikime ir triumfuos serijoje 3-0.

Tiesa, viskas ne taip paprasta, kaip atrodo „ant popieriaus“. Tą byloja ir „Juventus“ krepšininkų pasipriešinimas. „Lietuvos rytas“ per du pirmuosius mažojo finalo mačus pasiekė pergalę didžiausiu 5 taškų skirtumu – Utenoje laimėjo 83:78. Pirmoji akistata Vilniuje baigėsi dramatiška pergale 85:83.

Utenoje trečiame kėlinyje „Juventus“ netgi turėjo dviženklę persvarą, bet greitai ją išbarstė ir atidavė iniciatyvą „Lietuvos rytui“. Vilniuje „Juventus“ pritrūko tik kelių sekundės dalių, kad būtų išplėštas pratęsimas.

„Juventus“ padarė viską, ką gali, bet aukštesnis „Lietuvos ryto“ meistriškumas daro savo. Kad nugalėtų tokią komandą, Utenos klubui reikia pagalbos ir iš aukščiau.

„Žaidžiant su tokiomis komandomis reikia ir sėkmės“, – pripažino „Juventus“ treneris Antanas Sireika.

Nors „Juventus“ situacija nepavydėtina – per visą istoriją atsilikdami 0-2 seriją laimėjo tik „Žalgirio“ krepšininkai 1996-ųjų finale, uteniškiai nekelia baltos vėliavos.

„Visos rungtynės mums vienodos. Nelaikome savęs geresniais, bet mes nebijome. Neturime ko prarasti ir norime žaisti gerą krepšinį“, – šypsojosi A. Sireika.

Utena apie misiją (ne)įmanomą prabilo dar prieš mažojo finalo seriją. „Orakulo“ prognozės šį sezoną buvo paneigtos ne kartą. Ar „Juventus“ pateiks staigmeną, ar trečiadienio vakarą sveikinsime „Tete-a-Tete Casino-LKL“ bronzos laimėtojus?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)