Po olimpinių atrankos turnyrų paaiškėjo po 12 geriausių pasaulio vyrų ir moterų komandų, kovosiančių dėl olimpinių medalių. Vis tik auksą V. Gomelskis nė nedvejodamas jau iškart kabina JAV rinktinėms, nors bent jau vyrų ekipa – kaip reikiant nukraujavusi.

Man patinka Valančiūnas, bet neramina, kad sulėtėjo jo meistriškumo augimas.
Vladimiras Gomelskis
„Įvardyti Rio olimpiados čempionus tarp vyrų ir moterų paprasta – tai JAV komandos. Vyrų varžybose dėl kitų medalių kovos Prancūzija, Ispanija, Serbija, moterų – Brazilija, Prancūzija ir, tikiuosi, Baltarusija“, – potencialius medalininkus vardijo specialistas, šį kartą nepaminėjęs Jono Kazlausko kariaunos.

Visgi savo nuomonės viešai išsakyti nevengiantis rusas nepamiršo, ką lietuviai spėjo nuveikti šią vasarą – du mūsiškiai pravėrė NBA duris: Mindaugas Kuzminskas su Niujorko „Knicks“ klubu pasirašė dvejų metų ir 6 mln. JAV dolerių vertės sutartį, o Domantas Sabonis naujokų biržoje buvo pašauktas 11-tas.

Nors meškerę ant 20-mečio aukštaūgio iškilmingoje ceremonijoje Brukline užmetė Orlando „Magic“, po mainų Lietuvos krepšinio legendos Arvydo Sabonio sūnus atsidūrė Oklahomos „Thunder“ ekipoje. Pastaroji šią vasarą jau prarado savo didžiausią žvaigždę Keviną Durantą ir veikiausiai išmainys kitą lyderį Russellą Westbrooką.

„Mindaugas pagal savo žaidimo pobūdį – trečiasis numeris. „Knicks“ turi Carmelo. Jo norma – 34-38 minutės. Taigi likusios priklausys Kuzminskui. Norėtųsi, kad jis įrodytų, jog priklauso NBA. O Domantas pirmame sezone negaus vietos starto penkete, bet kaip naujokui sulauks pakankamai žaidimo laiko – po 18-20 min. per mačą“, – prognozavo V. Gomelskis.

Domantas Sabonis

Kartu su šiais dviem žaidėjais Lietuvos rinktinės garbę šią vasarą Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse gins ir trečiasis NBA lietuvis Jonas Valančiūnas. 12,8 taško, 9,1 atkovoto kamuolio ir 1,3 bloko – 24-erių centrui iš Utenos praėjęs buvo rekordinis per pirmuosius ketverius metus stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje.

Rekordiškai toli žengė ir pati Toronto „Raptors“ komanda, tik Rytų konferencijos finale 2-4 nusileidusi čempionais vėliau tapusiems Klivlando „Cavaliers“ krepšininkams.

„Man patinka Valančiūnas, bet neramina, kad sulėtėjo jo meistriškumo augimas. Du sezonus iš eilės (atėmus dėl traumų praleistas rungtynes) jis žaidžia tuo pačiu techniniu bagažu. Aš suprantu jo norą likti Toronte. Ten – viskas pažįstama, patogu, didelė lietuvių diaspora. Be to, visai įmanoma, kad Valančiūno agentas pasiūlė jam kokį nors ilgalaikį variantą, pagal kurį nuo 2017 metų jis gaus didesnę sumą.

O štai Mozgovui agentas atidirbo 5 su pliusu – derybose su Los Andželo „Lakers“ pasiekė maksimumą. Noriu priminti, kad Michaelas Jordanas pagal sutarties dydį 1990-1993 m. žengė tik trečiame žaidėjų dešimtuke, nors buvo geriausias lygos krepšininkas. Tokios rinkos ypatybės“, – kalbą link išsipūtusių atlyginimų NBA lygoje pakreipė specialistas.

V. Gomelskis pasisakė ir apie dar vieną mūsų šalies talentą. Šios vasaros NBA žaidėjų turguje pasiklydusiam, pasiūlymų vis dar laukiančiam ir dėl to prie rinktinės neprisijungsiančiam, Donatui Motiejūnui ekspertas iš Rusijos, nepaisant visų nesėkmių, piešia gana gražią ateitį.

„Motiejūnas Hjustone nevisiškai atskleidė savo potencialą. Bet tam buvo objektyvios priežastys: traumos, stipri konkurencija pradžioje ir taip toliau. Toks žaidėjas gali būti naudingas bet kuriai NBA komandai. Jis juk vienodai sėkmingai gali pasirodyti ir starto penkete, ir pakilti nuo atsarginių suolo. Jam dabar svarbiausia praeiti medicininę patikrą, įrodyti, kad visos traumos išsigydytos ir kad jis gali žaisti visu pajėgumu“, – įžvalgas pažėrė V. Gomelskis.

Jamesas Hardenas ir Donatas Motiejūnas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (187)