Savaitgalį pasibaigus BBL reguliariajam sezonui, tapo aiškios dvi finalo ketverto dalyvės – Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Kauno „Žalgiris“. Dar 4 komandos kovos dėl dviejų likusių kelialapių.

Trečią vietą užėmę Talino „Kalev/Cramo“ krepšininkai kausis su šeštąja komanda – Tartu „Rock“, o ketvirti likę Rygos ASK susitiks su penktą vietą užėmusiais „Šiaulių“ krepšininkais.

Atkrintamosios varžybos, kuriose bus rungtyniaujama iki dviejų pergalių, prasidės kovo 24 dieną.

Elito diviziono finalo ketverto turnyras bus rengiamas balandžio 24-25 dienomis, o ne 18-19, kaip planuota prieš sezoną. Tada renginio vieta buvo skelbta Ryga, tačiau dabar BBL vadovai rinksis iš Talino ir Lietuvos miestų. Tiksli vieta paaiškės, kai bus žinomos visos finalo ketverto dalyvės.

Tiksli BBL Iššūkio taurės finalo ketverto turnyro vieta taip pat paaiškės tik tada, kai bus žinomos visos 4 dalyvausiančios komandos. Preliminarus renginio laikas – balandžio 10-11 dienos.

Iššūkio taurės ketvirtfinaliuose iki dviejų pergalių rungtyniaus šios ekipos:

Vilniaus „Sakalai“ – Liepojos „Lauvas“

Rygos VEF – Talino TTU

„Kauno Triobet“ – Kauno „Aisčiai“

Klaipėdos „Neptūnas“ – Noršiopingo „Dolphins“

Iššūkio taurės nugalėtojai dėl vietos Elito divizione kausis su silpniausia šio diviziono komanda Kėdainių „Nevėžiu“. Tiesa, jei Iššūkio taurę laimės Noršiopingo krepšininkai, „Nevėžio“ varžove bus antroji taurės komanda – švedai neturi galimybės prasimušti į stipriausiųjų dešimtuką.