Sezono uždangai vos tik nusileidus, krepšininkas išvyko į Ispaniją pas jo laukiančią šeimą. A. Lima į Kauną grįžo po savaitės ir dalijosi įspūdžiais apie sezoną kartu su „Žalgiris TV“.

„Pirmose dvejose LKL finalo rungtynėse žaidėme neužtikrintai, tačiau žinojome, kad galime žaisti geriau. Kaip bebūtų, seriją pabaigėme taip, kaip norėjome. Sezono pradžioje išsikėlėme tikslą – laimėti LKL čempionatą ir mes jį pasiekėme. Tikiu, kad visi jaučiasi puikiai ir po sezono liko tik geri prisiminimai. Tai svarbiausias dalykas“, – teigė brazilas.

Po sezonų saulėtoje Ispanijoje A. Limai teko pratintis prie kitokio žaidimo stiliaus, aistruolių mentaliteto ir, žinoma, lietuviškų orų. Krepšininko teigimu, krepšinio gerbėjai Lietuvoje yra itin energingi, o prie orų Lietuvoje po kurio laiko pavyko priprasti.

„Nesu matęs tokių energingų žiūrovų. Fanai Kaune nuostabūs, arena būna pilna ir tai labai svarbu. Pats Kaunas labai skiriasi nuo miestų, kuriuose gyvenau anksčiau. Orai čia įvairūs ir būna labai šalta. Tiesa, dėl to neliūdžiu ir reikia semtis tik pozityvo. Po trijų mėnesių buvimo čia išmokau išgyventi ir tokiomis orų sąlygomis“, – šypsojosi A. Lima.

Žalgirietis prisipažįsta, jog rungtyniaudamas Kaune jis patobulėjo kaip krepšininkas. Dar prieš sezoną buvo giriamas kaip puikus „pikenrolo“ situacijų pildytojas A. Lima turėjo pratintis ir prie naujų jo karjeroje iššūkių ir užduočių, kurias parengė „Žalgirio“ trenerių štabas.

„Į Kauną atvykau turėdamas konkretų vaidmenį komandoje, kuris sezono pradžios metu ėmė keistis. Šarūnas Jasikevičius mane pavertė žaidėju, kuris įneša energijos ir dirba gynyboje. Manau, su šia užduotimi susitvarkiau. Puolime mano užduotys išliko panašios. Nemanau, kad puolime pasirodžiau gerai, bet, manau, kad treneris liko patenkintas mano pasirodymu. Svarbiausia, kad turėjau galimybę padėti savo komandos draugams. Manau, kad patobulėjau kaip žaidėjas, kadangi niekad taip anksčiau nežaidžiau“, – savo pasirodymą sezono metu vertino A. Lima.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)