6:0, 9:2, 21:14 – rungtynių pradžioje „Lietkabelis“ kontroliavo žaidimo eigą, o šeimininkus vėl iš duobės traukė individualiais veiksmais varžovų gynybą draskęs D. Loganas. 33-ejų veteranas vienas pats sumetė net 15 iš pirmųjų 23 vilniečių taškų.

Visgi tuomet „Lietuvos ryto“ lyderis sulaukė pagalbos – tritaškiais varžovus bausti ėmė ir Deividas Gailius, o šio dueto dėka po pertraukos T. Pačėso auklėtiniai sugebėjo gerokai atitrūkti (48:39). Tačiau Panevėžio ekipos žaidėjai rado savyje jėgų atsitiesti, todėl rungtynių nugalėtojas sprendėsi tik paskutinėmis sekundėmis.

„Esu patenkintas kova, emocijomis, bet ne rezultatu, – nusiminęs mačą komentavo „Lietkabelio“ vairininkas Kazys Maksvytis. – Neišnaudojome gero šanso laimėti, bet džiaugiuosi, kad iki galo išlikome komanda.

Antroje pusėje pavyko išspręsti D. Logano problemą, pavyko apsiginti, bet gaila, kad dėl nuovargio ir panikos požymių puolime priėmėme kelis neteisingus sprendimus, o tai turėjo įtakos rungtynėms.“

Likus žaisti 8 sek. „Lietuvos rytas“ pirmavo 68:66, o kamuolys buvo svečių rankose. Minutės pertraukėlės metu K. Maksvytis nubraižė derinį, bet auklėtiniai jo neišpildė: Mindaugas Lukauskis akimirkai prarado kamuolį ir nebesugebėjo sukurti logiškos atakos.

„Nepavyko šiek tiek, – pasakojo K. Maksvytis. – Kamuolys turėjo būti M. Lukauskio rankose, bet ne tame kampe, šiek tiek ne taip sužaidėme, užstrigome ir net neišmetėme normalaus metimo.“

Rungtynių pabaigoje vilniečiams taškus baudų metimais rinko Drew Gordonas ir Artūras Gudaitis, gynyboje atsikovoję kamuolius ir išprovokavę varžovų pražangas.

„Mums laimėti pavyko tik atkovotų kamuolių dėka. Žaidėme labai prastas rungtynes – trūksta išpildymo ir dar daug ko. (Corey)Fisheris buvo labai sutrikęs – nereikalingas klaidas darė, ir (Rokas) Giedraitis buvo nenaudojamas, ir A. Gudaitis: daug žmonių praėjo šalia rungtynių, o to negali būti“, – pergale, bet ne vaizdu aikštėje džiaugėsi T. Pačėsas.

Jo vadovaujamą komandą į pergalę vedė jau minėtieji D. Loganas ir D. Gailius. Jie į „Lietkabelio“ krepšį sumetė atitinkamai 22 ir 21 tašką. Be to, jie abu pataikė po 5 tritaškius.

Dviženkliu taškų skaičiumi dar pasižymėjo ir D. Gordonas, pelnęs 11 taškų bei atkovojęs 10 kamuolių. Kiti žaidėjai puolime neblizgėjo. Tiesa, vilniečių treneris spaudos konferencijoje už sunkų darbą gynyboje išskirtinai pagyrė Artūrui Jomantui.

„C. Fisheris mums tikrai padės, bet mums trūksta dar vieno įžaidėjo. Tai mus labai vargina. Vargina ir D. Loganą. Mes ir D. Gailių planavome šiemet naudoti trečioje pozicijoje, o dabar reikia stumdyti tiek į antrą, tiek kartais net į ketvirtą.

Yra daug momentų, kuomet negalime išnaudoti jų privalumų – to mums labai trūksta. Turėdami dar vieną gynėją mes galėsime žaisti laisviau: tiek fiziškai, tiek taktiškai. D. Loganą laikysime antru numeriu, todėl mūsų žaidimo kokybė turėtų pagerėti“, – apie su nekantrumu laukiamą papildymą dar kartą užsiminė T. Pačėsas.

„Lietkabelis“, kuris sezono starte parklupdė net Kauno „Žalgirį“ (90:86), vėl turėjo verstis be Darjušo Lavrinovičiaus pagalbos. 36-erių aukštaūgį vis dar kamuoja nugaros skausmai. Visgi K. Maksvytis vylėsi veterano sulaukti jau kitą savaitę.

Po trijų turų „Lietuvos rytas“ (3/0) išlieka vieninteliu dar nepatyrusiu pralaimėjimo kartėlio ir LKL turnyro lentelėje žengia pirmas. Tuo metu panevėžiečiai su 2 pergalėmis ir 1 kluptelėjimu rikiuojasi ketvirti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)